Κακά τα ψέμματα. Σαν Ελληνάρες που είμαστε, είμαστε λίγο κάφροι. Υποθετικό σενάριο: Είσαι καπνιστής(δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα το ητ και το παρόν φόρουμ!!!). Κάθεσαι στη θέση 24C του Airbus της Aegean σε πτήση Αθήνα - Κέρκυρα. Ξαφνικά, στα 19000 πόδια περίπου, έρχεται ο καφές. Κοιτάς μπροστά και από τη θέση 12D(αν δεν σε γελούν τα μάτια σου), βλέπεις να σηκώνονται ντουμάνια! Κοιτάς ακριβώς μπροστά σου και λίγο επάνω, και βλέπεις το σήμα "No Smoking" αναμμένο. Τι κάνεις?
α) Πίνεις τον καφέ σου αδιάφορα, σκεφτόμενος "θράσος που το' χει να καπνίζει σε πτήση, μαγκιά του."
β) Φοράς την κουκούλα και τον ρουφιανεύεις στην αεροσυνοδό (τι μωρό κι αυτή.... ααααχ) γελώντας υποχθόνια.
γ) Σηκώνεσαι αδιάφορα πηγαίνοντας προς την μπροστινή τουαλέτα, και μόλις περνάς δίπλα του με μια αστραπιαία κίνηση al' a' Chuck, του σπας το σβέρκο, αποτρέποντας έτσι την τρομοκρατική ενέργεια που ετοίμαζε ο αχρείος
δ) Ανάβεις αμέσως κανονικό τσιγάρο. Αν στην πουν, η ατάκα σου είναι "Αυτός εκεί γιατί καπνίζει?". Στην απάντηση "Μα είναι ηλεκτρονικό" απαντάς με στόμφο "και που να το ξέρω εγώ μπλα μπλα μπλα".
Ε, μάλλον το δ) νομίζω και γι αυτό φαντάζομαι ότι δεν επιτρέπουν το ητ στις πτήσεις. Κρυφές τζούρες κρατώντας τον ατμό πολύ ώρα ώστε να μην βγάζεις ντουμάνι, παίζουν πάντως, διαπιστωμένα!