Προφανώς και εμπιστεύεσαι τον Ιταλό όπως εμπιστεύεσαι και τον Γερμανό και τον Αμερικάνο. Είναι το κλασικό σύνδρομο. Ξέρω τρία καταστήματα (δεν ονομάζω) που φέρνουν υγρά με σήμανση "made in PRC" το σβήνουν με γόμα (ακριβώς όπως το ακούτε) και αφήνουν το όνομα που υπάρχει από πάνω, το οποίο είναι η φίρμα που τα εισάγει στην Ιταλία (για να μην καρφώσω θα ονομάσω την εταιρεία εισαγωγών ABC). Αυτό λοιπόν που βλέπεις εσύ είναι το αυτοκόλλητο να γράφει "ABC Italy".
Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Τα ίδια γίνονταν και με τα Ιαπωνικά προϊόντα πριν 30 χρόνια. Το ίδιο με τα Ταϊβανέζικα πριν από 20 και θα συνεχίζεται να γίνεται όσο υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι η ποιότητα είναι προνόμιο χωρών και όχι συγκεκριμένων εταιρειών.
Για μία ακόμη φορά θα πω ότι πριν ξεκινήσω να εισάγω υγρά, έφερα πάνω από 400 δείγματα (διαφορετικά) από 27 εργοστάσια και εμπόρους. Αμερική, Ευρώπη, Κίνα ακόμη και από Ρωσία. Χάλασα ένα κάρο ευρώ για να γίνουν αναλύσεις, πρώτα για το περιεχόμενο και έπειτα για τα παράγωγα που προκύπτουν έπειτα από την ατμοποίηση (το 2ο ήταν περισσότερο για την πάρτι μου, είπαμε το έκοψα το κάπνισμα αλλά μην αναπνέουμε και μέταλλα)
Σημειώστε ότι πήρα 5 διαφορετικά Dekang τα 3 ήταν μαϊμού. Αυτό όμως φαίνεται αμέσως μόλις δεις το μπουκαλάκι.
Αφού απέκλεισα χωρίς συζήτηση, όλα τα δείγματα που περιείχαν ίχνος μετάλλων, όσοι προμηθευτές έμειναν (1 Αμερικάνος, 4 Ευρωπαίοι, και 11 Κινέζοι) είχαν βάση με ακριβώς ίδια "χημική ταυτότητα" (αν υπάρχει κάποιος χημικός εδώ παρακαλώ να με διορθώσει για το πως ονομάζεται) που σημαίνει ότι η βάση από την οποία φτιάχτηκαν ήταν η ίδια. Δηλαδή ή η Dekang δίνει σε όλους ή κάποιος άλλος δίνει σε όλους συμπεριλαμβανομένης και της Dekang.
Στο τέλος, αφού απεδείχθη ότι ήταν όλα τα "ΤΜ" που έμειναν ήταν κατ'ουσίαν τα ίδια, αποφάσισα να πάρω από αυτόν που είχα μικρότερο κόστος. Τώρα υποθέτω ότι καταλαβαίνεις γιατί συνεχίζω να πολεμώ τη νοοτροπία του "τα Ευρωπαϊκά και τα Αμερικανικά είναι καλύτερα". Ανέκαθεν πίστευα ότι ήταν εμπορικό κόλπο ώστε να δυσφημιστεί η αντίπαλη εταιρεία που μπορεί και πουλάει ποιο φτηνά αλλά τα τελευταία 20 χρόνια που κάνω εμπόριο το έχω αποδείξει πολλές φορές.
Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα με τα Κινέζικα. Οι μαϊμούδες αυτό όμως αν την ψάξεις λίγο καταλαβαίνεις τι γίνεται.
Κι εγώ εμπιστεύομαι τον Ιταλό γιατί σε σχέση με άλλες εταιρείες είναι έτη φωτός μπροστά σε αναλύσεις εργαστηριακές. Παγκοσμίως πρωτοπόρος.
Και ο Πολωνός είναι οργανωμένη εταιρεία αν και θα περίμενα περισσότερα από τον 2ο μετά τον Ιταλό παραγωγό. Και η Κροατική ELDA επίσης είναι δυνατή σε αναλύσεις.
Η Dekang είναι μεν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες υγρών παγκοσμίως αλλά η ιστοσελίδα της παραπέμπει σε πωλήτρια συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου. Για το θέμα αναλύσεις κλπ ... μηδέν.
Κάποια από τα υγρά της που έχουν πέσει δε στα χέρια μου (απευθείας κινέζικα εννοώ) είχαν ελλειπή σήμανση και τη μούφα αυτοκόλλητο "SGS certified" που καμία σχέση δεν έχει με το υγρό.