Τελικά βλέπω ότι αρκετοί ατμιστές έχουμε περάσει από την ίδια "πόρτα" με την διακοπή του κτ.
Είχα φοβερό πρόβλημα με την απίστευτη όρεξη που είχα για φαγητό κ σε άλλο νήμα είχα πεί το πόσο δύσκολα ήταν για μένα τα πράγματα στις αρχές... Είχα γίνει ο φόβος κ ο τρόμος του ψυγείου μου ....με έβλεπε κ λιποθυμούσε!!!!
Υπήρξαν εποχές που ήμουν υπέρβαρη (λόγω υγείας) αλλά ήμουν καπανίστρια κ έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το φαγητό δεν έχει να κάνει με το κτ ούτε με το ητ!!!
Ναι ανοίγει τρομερά σε κάποιους η όρεξη με την διακοπή του κτ αλλά οι λόγοι είναι καθαρά ψυχολογικοί!
Δεν διαφωνώ ότι με το ητ αποκτάμε κ πάλι την καλή μας όσφρηση κ γεύση ναι? Αλλά αυτή δεν είναι η αιτία που εμείς τρώμε περισσότερο από όσο πραγματικά το σώμα μας χρειάζεται για να μας υπηρετεί.
Απλά θα πώ ότι τρώμε συνήθως περισσότερο από το κανονικό όταν θέλουμε να ταίσουμε τους φόβους μας κ τις ανησυχίες μας...Τους ταίζουμε με έναν τρόπο που δεν καταλαβαίνουμε! Τρώγοντας νομίζουμε ότι "χορταίνουμε" τις ανασφάλειες μας κ ότι καλύπτουμε συναισθηματικά ότι μας τρομάζει κ μας ανησυχεί!
Γεμίζουμε τα κενά μας τρώγοντας κ στην συνέχεια αφού έχουμε "χορτάσει" βλέπουμε ότι δεν καταφέραμε τίποτα αλλά "χτυπήσαμε" για άλλη μια φορά τον εαυτό μας που ενώ θέλει βοήθεια εμείς αντιδράμε με έναν εσφαλμένο κ επικίνδυνο τρόπο ....
Το φαγητό το βλέπουμε ώς απόλαυση που όμως υποσυνείδητα το χρησιμοποιούμε κ ώς άμυνα.....
Η διακοπή του κτ κάνει κ αυτή τα παιχνίδια της στην ψυχολογία μας που νοιώθουμε έντονα την έλειψη μιας μακροχρόνιας συνήθειας κ η καλλίτερη για εμάς λύση να γεμίσουμε αυτό το κενό μας......είναι τι άλλο? το φαγητό!!!!!!!!!!!!!
Το πρόβλημα του φαγητού κ της ακατάσχετης όρεξης εγώ προσωπικά τα έχω παρομοιάσει με τα ναρκωτικά!
Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό μα δυστυχώς η λάθος διατροφή από καθαρά ψυχολογικούς λόγους μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους απίστευτους .........όπως εκείνους των ναρκωτικών!!!!!!
Γίνεται μια εξάρτηση που για να βγεί κανείς από εκεί νικητής θα πρέπει να έχει ψάξει κ λύσει όλα όσα από μικρή ηλικία τον έχουν δέσει...........
Πολλοί λένε πεινάω..........μα δεν λένε πραγματικά ότι πεινάνε μα ότι κάτι φοβούνται
Έτσι με την διακοπή του κτ αρχίζει σε μερικούς ο φόβος..... κ αυτόν τον "σκεπάζουν" τρώγοντας !!! Είναι απλό όπως το εξηγώ κ η αλήθεια είναι εκεί που δεν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι!!! Αντί να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας τους χορταίνουμε μέχρι να ξαναπεινάσουν κ πάει λέγοντας ..........
Θα πώ ότι με καμία δύναμη το ητ δεν είναι αιτία για να πάρει κανείς βάρος κ ούτε το κτ ελαττώνει το βάρος!!!!!!!!! Μην εξαπατάμε τους εαυτούς μας με τέτοιες πεποιθήσεις γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τον ψυχολογικό μας κόσμο κ πόσο ήμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι πραγματικά έχουμε ανάγκη
γιατί ο φόβος κ η ανασφάλεια μπορούν να μας οδηγήσουν στην "τροφή" της καταστροφής μας.