Δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα απο το ειδος μετρησης που κανεις. Το σωστο ειναι να μετρας το χρονο συνεχους ατμισματος (δηλαδη το συνολικο αθροιστικο χρονο που το fire button ειναι πατημενο απο την στιγμη που βαζεις μια πληρως φορτισμενη μπαταρια στο μοντ σου μεχρι την στιγμη που την βγαζεις) με καποιο μοντ που παρεχει αυτο το ειδος μετρησης οπως το evic vtc mini.
To ρευμα που τραβας απο την μπαταρια εξαρταται απο τα βολτ της μπαταριας την δεδομενη στιγμη και τα βατ που ζητας απο το μοντ.
Παραδειγμα... Μια πληρως φορτισμενη 18650 στα 4.2 βολτ, αν ζητας ισχυ 10 βατ θα δωσει (P= VxI , P=power, I=ενταση ρευματος, V= ταση μπαταριας) ενταση 10/4.2= 2.38 Αμπερ.
Οσο συνεχιζεις το ατμισμα και η ταση της μπαταριας πεφτει , τα αμπερ θα αυξανονται.
Ερωτηση... Μα δεν παιζει κανενα ρολο η τιμη της αντιστασης;
Απαντηση.. Φυσικα παιζει αλλα μαλλον με ενα εμμεσο τροπο. Αν η αντισταση ειναι 1 Ω η παρακατω για παραδειγμα, τα 10 βατ δεν θα ειναι αρκετα (θα δινουν υποτονικο ατμισμα ας πουμε) και αναγκαστικα θα ανεβασεις τα βατ στην ισχυ οποτε...
(Ολα αυτα χωρις να υπολογισουμε τις απωλειες της πλακετας, εδωσα μονο ενα απλο παραδειγμα.
Αν η πλακετα εχει συντελεστη αποδοσης 90% τοτε για να σου δωσει 10 βατ καθαρα θα πρεπει να παραξει 10/0.9=11.11 και αρα η ενταση θα ειναι 11.11/4.2=2.64 Αμπερ)