...
Θα σας το χαλάσω λίγο τώρα αλλά στο 90 % τον περιπτώσεων μπαίνουν σε σειρά
Ξέρετε πόσες μπαταρίες μπαίνουν σε σειρά σε ένα Laptop ?
ξέρετε πόσες από αυτές τις μπαταρίες δεν κρατάνε καθόλου φόρτιση όταν έχει περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα κι όμως εμείς συνεχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε στο Laptop ?
...
...δε μας χαλάς τίποτα, κουβέντα για αλληλοπληροφόρηση κάνουμε
Στα λάπτοπ έχουν κατά κόρον σε σειρά συνδεδεμένες μπαταρίες (11,1Volts), αλλά και παράλληλα (αύξηση των mAh) .
Βέβαια, σ'αυτή την περίπτωση, μιλάμε για μεγάλες μπαταρίες 18650 κι όχι για μικρές 16340.
Το ότι συνεχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε, ενώ είναι στο τέλος της ζωής τους, δε σημαίνει ότι είναι κι ο σωστός τρόπος χρήσης. (τουλάχιστον έτσι ξέρω εγώ)
...
Στις περιπτώσεις που έχετε ακούσει είστε σίγουροι ότι εξερράγη καθεαυτού η μπαταρία ? η μήπως το προστατευτικό κάλυμμα τις μπαταρίας ?
...
Δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς αυτό, εκτός κι αν έχει ιδία πείρα ή αναφέρεται σαφώς στο περιστατικό που πέσει στην αντίληψή μας.
Σαφώς και αντιλαμβανόμαστε ότι, αν υπάρξει απότομη παραγωγή αερίων σε μεταλλικό σωλήνα χωρίς οπές διαφυγής αυτών, έχουμε μια (εν δυνάμει) χειροβομβίδα στα χέρια μας.
Επίσης, κανείς δε θέλει να ρισκάρει να διαπιστώσει αν σκάει αυτή καθεαυτή η μπαταρία, όταν την έχει στο αυτί του (κινητό) ή στο στόμα του (η.τ.).
...
Ξέρετε τι συμβαίνει αν βάλεις 2 σε σειρά αλλά ανάποδα η μια ?
...
Αν εννοείς την τοποθέτηση π.χ. + με + πόλο, ξέρω ότι γίνεται "εξισορρόπηση" φορτίου και στις δύο μπαταρίες.
Αν εννοείς κάτι άλλο, είμαι πρόθυμος να μάθω
...
Έχει ανοίξει κανείς σας μπαταρία γνήσια και μαϊμού να δει τι ακριβώς συμβαίνει ?
Γνωρίζετε πως οι μπαταρίες συνεχώς βελτιώνονται στο θέμα τις ασφάλειας και όχι μόνο !!! και πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που κυκλοφορούσαν πριν από 3-10 χρόνια ?
Γνωρίζετε πως οι Panasonic έχει πουλήσει 20.000.000 μπαταρίες στην Ευρώπη Ενώ κυκλοφορούν 100.000.000 και πλέον εκατομμύρια ?( Έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση )
...
Κι οι XXXfire γνήσιες είναι, είναι αξιόπιστες όμως; Ιδιαίτερα οι 16340 που είναι οι επίφοβες για εν σειρά χρήση. Φυσικά, δεν νομίζω να τις έχει ξεκοιλιάσει κανείς μας για να δεί τι παίζει στα σωθικά τους
Για τα υπόλοιπα που γράφεις (εξέλιξη-μεγάλες παραγωγές), ακόμη κι αν δεν τα γνωρίζαμε, ευχόμαστε να είναι έτσι. Δεν υπάρχει λόγος να σε αμφισβητήσουμε σ'αυτό το θέμα.
...
Είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα που δυστυχώς δεν σας έχουν απάντηση μέχρι τώρα.
Εδώ θα είμαι και όποτε μπορώ θα σας ενημερώνω Αλλά πάνω από όλα προσπαθήστε να βρείτε γνήσιες επώνυμες και καθαρές μπαταρίες χωρίς χτυπήματα !!!
Αν κάποια χτυπηθεί με κάτι κοφτερό - αιχμηρό η σας πέσει κάτω και κάνει βαθούλωμα από κάποιο χαλικάκι !!!
Καλύτερα να την πάτε ανακύκλωση !!!
Αυτά για σήμερα ..
Καλημέρα σας .
...
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, ν'απαντήσουμε σε όσα ερωτήματα μπορούμε, ώστε να μη μένουν "σκιές" ημιμάθειας.
Και σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ήταν πολύ χρήσιμες στην κουβέντα μας.
Αν πάλι υπάρξουν κι άλλες απορίες, θα σε ξαναενοχλήσουμε
Καλημέρα επίσης.