Εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν 2 ειδών καπνιστές:
1. Αυτοί που θεωρούν ότι το τσιγάρο δεν κάνει κακό ή όπως και να'χει, δεν έχουν καμμία διάθεση να το κόψουν ή να το "γυρίσουν" σε κάτι εναλλακτικό.
2. Αυτοί που το καπνίζουν γιατί έχουν μία Χ εξάρτηση απ'αυτό, αλλά αισθάνονται άσχημα, δεν το μπορούν και θα ήθελαν να το κόψουν ή/και έχουν κάνει μία ή περισσότερες προσπάθειες στο παρελθόν για το πετύχουν με διάφορες μεθόδους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι (για μένα τουλάχιστον) εύκολο να το κόψει κανείς.
Χρειάζεται μεγάλη θέληση και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Το Η.Τ. έρχεται (στην 2η μόνο κατηγορία καπνιστών) να βοηθήσει.
Οι δικαιλογίες του τύπου: "Πολλά εξαρτήματα, μπουκαλάκια, υγρά, ατμοποιητές κλπ" δεν ισχύουν κατ'εμέ, γιατί πολλοί καπνιστές ασχολούνται με χαρτάκια, καπνούς, φιλτράκια, μηχανήματα στριψίματος ή ακόμη παραπέρα καθαριστικά για πίπα, κόφτες πούρων κλπ κλπ
ΘΕωρώ ότι το να μεταβείς από το Κ.Τ. στο Η.Τ. είναι σαν να πηγαίνεις από το Κ.Τ. στο στριφτό.
Δεν είναι -σαφώς- το ίδιο, έχει μια περίοδο προσαρμογής, αλλά συνηθίζεται.
Το κόστος είναι σαφώς μικρότερο από το Κ.Τ. ότι κι αν χρησιμοποιηεί κανείς, ακόμη κι αν πετάει του ατμοποιητές κάθε 5 μέρες. Υπάρχουν μαγαζιά είτε φυσικά είτε στο Internet που μπορείς να προμηθευτείς αναλώσιμα σε τιμές που η χρήση τους μέσα στον μήνα ή τον χρόνο δεν πλησιάζει καν το κόστος του Κ.Τ.
Το θέμα από κει και πέρα, είναι να καταλήξεις σε κάποιο "σχήμα" : ΣΥΣΚΕΥΗ + ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ + ΥΓΡΟ που να σε καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ή και καλύτερα από το Κ.Τ.
Εγώ το έχω καταφέρει (με όχι μεγάλη προσπάθεια ομολογώ) έχοντας προμηθευτεί ένα GGTS για συσκευή, έναν Οδυσσέα για ατμοποιητή (πολύ εύκολο στην χρήση και την αλλαγή φιλτροαντίστασης) και ατμίζοντας σκέτη VG 12mg που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην "τσιγαρίσια" αίσθηση του Κ.Τ. κάνονται που και που δοκιμές με διάφορα υγρά είτε από περιέργια είτε για αλλαγή.
Η τεχνολογία στα Η.Τ. αν και σε πρώιμο στάδιο ακόμη, έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε πλέον μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ένα Η.Τ. που σίγουρα θα το καλύψει σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να ανήκει στην 2η κατηγορία καπνιστή που θέλει να απαλλαγεί από το Κ.Τ.
Στις αρχές είχα κι εγώ απογοητευτικές τάσεις, αλλά 1-2 ημέρες μετά την αγορά του πρώτου μου Η.Τ. μπήκα στο forum και ενημερώθηκα από άλλους σε όλους τους τομείς και η απογοήτευση έγινε αναζήτηση για κάτι καλύτερο μέχρι που κατέληξα σε κάτι που μου ταιριάζει και με καλύπτει.
Αυτό που νιώθω τώρα, μετά από 1,5 χρόνο ατμίσματος, είναι ότι έχω κόψει το κάπνισμα, με όλα τα οφέλη που έχει αυτό στον οργανισμό μου, αλλά παράλληλα το συνεχίζω! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι αυτό που εκπνεύω πλέον είναι ατμός κι όχι καπνός.
Αυτά τα ολίγα.
Για πληροφορίες... εντός (του φόρουμ)!