vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

361 επισκέπτες, 3 χρήστες
Tem, treloneritis, camber

Απογοήτευση

Απ: Απογοήτευση
« Απάντηση #180 στις: Μαρτίου 27, 2013, 10:10 »
μέσα σε όλα αυτά ξεχάσατε να αναφέρεται και τα μαγαζιά που δυστυχώς για να οικονομήσου σου πουλάνε ότι νάνε, και μερικούς κατασκευαστές που επίσης πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες , ένας που ξεκινα το ατμισμα και συναντά ένα από τους παραπάνω σταδιακά γυρνα στο τσιγάρο που για αυτόν είναι εύκολο άνοιξε το πακέτο, άναψε τον αναπτήρα, έτοιμος....
όχι σκούπισε τα "τρεγμενα" υγρά ρύθμισε το στραβό mod στρίψε την σωστή αντίσταση πάρε το σωστό υγρό ......
ας λέμε και καμια αλήθεια όχι μονο μετάνοιες....

ΥΓ. εγώ δυο φορες το έχω κόψη και τις δυο γιατί κουράστηκα να κάνω όλα τα παραπάνω...

Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο ή να μου στείλει ΠΜ κατάστημα να αγοράσω το προϊόν του.

Αν ήθελα κάτι εγώ, επικοινωνούσα ο ίδιος ! Οι επιλογές μας δεν έχουν να κάνουν με την παρουσία
καταστημάτων και κατασκευαστών στο φόρουμ.

Το φόρουμ δεν είναι για αυτόν τον σκοπό, είναι για ενημέρωση και άντληση πληροφοριών και μέσα
σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η επαφή για όποιον ο ίδιος επιλέξει με καταστήματα και κατασκευαστές αλλά, εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος

Αν έχεις κάνει άσκοπες αγορές από τα καταστήματα δεν φταίνε αυτά, αλλά εσύ που επέλεξες αυτά τα προϊόντα. Ρώτα και αυτούς που έχουν αγοράσει από Κίνα μεριά να ακούσεις γνώμες.

Και κάτι τελευταίο έτσι για να μην είμαστε και αχάριστοι, όσο δεν ήμουν στο φόρουμ είχα χαλάσει
περισσότερα σε εντελώς άσκοπες αγορές. Ακόμα θα θεωρούσα ευκαιρία τα υγρά ας πούμε των 20
ml να τα πληρώνεις 20 € ή τα πακέτα eGo από την Ιταλία στα 80 € !!

Αποσυνδεδεμένος snakeyes

• **
  • 202
  • Φύλο: Άντρας
  • Μία νέα αρχή χωρίς τσιγάρο.
    • [url=http://sincemylastcigarette.com/][img]http://sincemylastcigarette.com/banners/1354570200_2.5_20_EUR_4_dark.png[/img][/url]
« Απάντηση #181 στις: Μαρτίου 27, 2013, 10:20 »
Kι εγώ συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη... Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Φόρουμ για αγορές που κάνουμε εμείς... Αντιθέτως μας ξεστραβώνει από τα κακώς κείμενα και μας προστατεύει από κακοτοπιές! Ο καθένας έχει μία τεράστια "ύλη" συγκεντρωμένη και τακτοποιημένη εδώ μέσα για το άτμισμα, και κάνει τις επιλογές του!
(Το μόνο που το κατηγορώ είναι ότι είναι μεγάλη ξεμυαλίστρα - για μένα- γιατί ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ :idiot1: )
Την καλημέρα μου σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος unclesarda

• *
  • 61
« Απάντηση #182 στις: Μαρτίου 27, 2013, 10:34 »
δεν κατηγόρησα το forum αναφορά έκανα μην μπερδεύεστε πλέον θεωρώ έμπειρο το μάτι μου να καταλάβει ποιος χρυσώνει το χάπι...... και ποιος είναι πραγματικά ευχαριστημένος από το προϊόν που αγόρασε....

Αποσυνδεδεμένος VforThanos

• *
  • 42
    • Τα πάντα για το Η/Τ, στις ποιο φθηνές τιμές.
« Απάντηση #183 στις: Μαρτίου 27, 2013, 13:26 »
morfeas3kala Καλή δύναμη στην προσπάθεια αυτή.
Στην αρχή δεν θα είναι εύκολο.

Μην το βάλεις κάτω,και το παρατήσεις,μετά από λίγο καιρό.
Και κυρίως,μην ακούς αυτούς που το κατακρίνουν.Το κάνουν λόγο αγνοίας...
Στην αρχή το χρησιμοποιούσα παράλληλα,με το κ.τ, γιατί δεν είχα συνηθίσει ακόμα το η.τ.

Τώρα μετά από 1,5 χρόνο,και μονό που μυρίζω το κ.τ στον χώρο,μου προκαλεί μονό απέχθεια και δυσφορία.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #184 στις: Μαρτίου 27, 2013, 14:35 »
Cruiser 79,Ανανέωσε τη καβάτζα σου άμεσα!!!
Είσαι και μακρυά να σου δώσω τπτ.
Ώρες - ώρες, νομίζω πως έχω ατμ για 1 χρόνο... Το άκρο αντίθετο....

Και την απογοήτευση εγώ τη βλέπω κάθε μέρα ... στα μάτια του περιπτερά της γειτονιάς, που τον καλημερίζω απλά και προσπερνώ, κρατώντας το ητ στο χέρι μου!!!

Μη σ' ανησυχεί και ήταν η πρώτη φορά που την πάτησα στον ένα χρόνο και βάλε που ατμίζω! Και η τελευταία! Από Software δεν το συζητάμε, έχω υγρά για κατοχή. Από άτμο, γεμίζω την καβάτζα μου σταδιακά από χτες! Για το θέμα "περιπτεράς" και λοιποί έμποροι του θανάτου, κάθε φορά που πάω να πάρω τσιγάρα για κάποιον άλλο βέβαια, με ρωτάνε με το ηλίθιο χαμόγελο της ελπίδας "το ξανάρχισες? (μπας και με το τζίρο σου πληρώσουμε την εφορία???)" Μπααααααααα..... :))

Όσο για τα σύνδρομα στέρησης, συμφωνώ και εγώ ότι τα El Toro είναι ότι πρέπει για τέτοια περίπτωση. Χτύπημα? Μερβεγιέ. Τσιγαρίλα? Μερβεγιέ. Γεύση? Μερβεγιέ.

Αποσυνδεδεμένος morfeas3kala

• *
  • 47
« Απάντηση #185 στις: Μαρτίου 28, 2013, 10:01 »
για αυτο και εγω εχω κανει μερικες προμηθειες  ;D ;D

Αυτές δεν είναι απλές προμήθειες!! Αυτό είναι ΓΙΑΦΚΑ!!! χαχαα

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #186 στις: Μαρτίου 28, 2013, 10:25 »
Κατοχικό σύνδρομο λέγεται αυτό.

Προσέχτε το διότι απογοήτευση μπορεί να έρθει και απο υπερβολικό καταναλωτισμό.

Δεν νομίζω κανείς να αγόραζε τσιγάρα για 6 μήνες η ένα χρόνο? :hmmm:

« Απάντηση #187 στις: Μαρτίου 28, 2013, 10:58 »
Τώρα να σου πω, αν κάθε τόσο δεν διέρρεαν φήμες περί απαγόρευσης ή ελέγχου και άλλα θέματα
με τα υγρά και τη νικοτίνη, δεν φαντάζομαι πως κανένας θα στοκάριζε ποσότητες, εκτός και
αν έχει μανία αγορών ή κάνει shopping therapy  :)

Αποσυνδεδεμένος mpoygatsa kollias

• *
  • 97
« Απάντηση #188 στις: Μαρτίου 28, 2013, 11:06 »

γιαννη εμεις στην επαρχια ουτε shopping therapy κανουμε ουτε μανια εχουμε ,οι καιροι ειναι δυσκολοι ομως και τα κουριερ ακριβα.δεν λεει να ξεμεινω γιατι τοτε οχι απογοητευση θα νιωσω αλλα γοητευση για περιπτερο. :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2013, 11:34 από Yiannis Rasta »

Αποσυνδεδεμένος petra

• 5198
  • Φύλο: Γυναίκα
  • big sister's watching you!
« Απάντηση #189 στις: Μαρτίου 28, 2013, 11:45 »
μέσα σε όλα αυτά ξεχάσατε να αναφέρεται και τα μαγαζιά που δυστυχώς για να οικονομήσου σου πουλάνε ότι νάνε, και μερικούς κατασκευαστές που επίσης πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες , ένας που ξεκινα το ατμισμα και συναντά ένα από τους παραπάνω σταδιακά γυρνα στο τσιγάρο που για αυτόν είναι εύκολο άνοιξε το πακέτο, άναψε τον αναπτήρα, έτοιμος....
όχι σκούπισε τα "τρεγμενα" υγρά ρύθμισε το στραβό mod στρίψε την σωστή αντίσταση πάρε το σωστό υγρό ......
ας λέμε και καμια αλήθεια όχι μονο μετάνοιες....

ΥΓ. εγώ δυο φορες το έχω κόψη και τις δυο γιατί κουράστηκα να κάνω όλα τα παραπάνω...

Δοκίμασε να κόψεις το κ.τ. με κάποια παραδοσιακή μέθοδο (τσίχλες, χάπια, βελονισμούς, αυτοσυγκράτηση)
Βασανιστικό δεν είναι;
Ακόμη κι αν τελικά τα καταφέρεις, η στέρηση πάντα θα υπάρχει. Κάθε φορά που κάνεις κάτι που ως τότε έκανες παρέα με ένα κ.τ.

Ερχεται λοιπον το η.τ. και ξαφνικά έχεις τη λύση ώστε να κόψεις το κ.τ. χωρίς να στερηθείς ούτε την απολαυση ούτε τη συνήθεια της κίνησης.

Είναι όμως ποτέ δυνατόν να απαλλαγείς από τη μια μέρα στην άλλη από το κ.τ, να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την ίδια (και καλύτερη αίσθηση) χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια από μέρους σου;

Οι ιδιαιτερότητες του η.τ. είναι η αστάθεια του εξοπλισμού, η επιλογή των υγρών, το μεγαλύτερο μέγεθος και η εξάρτηση από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο υποψήφιος ατμιστής πρέπει να συμβιβαστεί με αυτά τα ήσσονος σημασίας θέματα.
Αν δεν το κάνει, δεν του φταίνε οι έμποροι ή οι κατασκευαστές, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός που δε θέλει μάλλον να κόψει το κ.τ.(αμφιβάλλω αν ο ίδιος άνθρωπος τα καταφέρει με τις ... τσίχλες) ή δεν έχει την πυγμή να ζοριστεί έστω και λίγο.

Καταλαβαίνω απόλυτα κάποιον που θα μου πει ότι είναι υπέροχο το η.τ. αλλά είναι τόσο εξαρτημένος από τις μικρές λεπτομέρειες που απαρτίζουν το κ.τ. ώστε βαθιά στο μυαλό του αυτό λαχταράει.
Δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω αυτόν που με την πρώτη δυσκολία τα παρατάει, ρίχνει το σφάλμα στους εμπορους και τρέχει κατευθείαν στο περίπτερο.

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #190 στις: Μαρτίου 28, 2013, 11:56 »
Το έχω πει και θα το ξαναπώ και θα το λέω συνέχεια:

Κι εγώ, σαν κάποος που με την τρίτη προσπάθεια έμεινα στο η.τ. και πλέον το απολαμβάνω, έκανα το πιο απλό λάθος εξαρχής:

Δεν έστρωσα τον πωπό μου να κάτσω να διαβάσω εδώ μέσα τις τόσες αναρίθμητες πληροφορίες που κάποιοι άλλοι στρώθηκαν και έγραψαν για όλους εμάς που πρωτοξεκινάμε.

Την τρίτη προσπάθεια που έπιασε, την έκανα μετά από σχεδόν ένα μήνα διαβάσματος εδώ μέσα.

Και στην πορεία, συνέχισα να διαβάζω, έτσι ώστε σε κάθε πτυχή του η.τ. να βρω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ έτσι ώστε να μπορώ να παραμείνω και να συνεχίσω.

Τόσο απλό. Οπου ξόδεψα "τσάμπα" χρήματα, αυτά ήταν ελάχιστα, και μόνο η βιασύνη μου μου έφταιγε.

Αποσυνδεδεμένος vantamis

• **
  • 225
  • Όχι άλλο κάρβουνο!
« Απάντηση #191 στις: Μαρτίου 28, 2013, 12:22 »
Εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν 2 ειδών καπνιστές:

1. Αυτοί που θεωρούν ότι το τσιγάρο δεν κάνει κακό ή όπως και να'χει, δεν έχουν καμμία διάθεση να το κόψουν ή να το "γυρίσουν" σε κάτι εναλλακτικό.
2. Αυτοί που το καπνίζουν γιατί έχουν μία Χ εξάρτηση απ'αυτό, αλλά αισθάνονται άσχημα, δεν το μπορούν και θα ήθελαν να το κόψουν ή/και έχουν κάνει μία ή περισσότερες προσπάθειες στο παρελθόν για το πετύχουν με διάφορες μεθόδους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι (για μένα τουλάχιστον) εύκολο να το κόψει κανείς.
Χρειάζεται μεγάλη θέληση και ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Το Η.Τ. έρχεται (στην 2η μόνο κατηγορία καπνιστών) να βοηθήσει.
Οι δικαιλογίες του τύπου: "Πολλά εξαρτήματα, μπουκαλάκια, υγρά, ατμοποιητές κλπ" δεν ισχύουν κατ'εμέ, γιατί πολλοί καπνιστές ασχολούνται με χαρτάκια, καπνούς, φιλτράκια, μηχανήματα στριψίματος ή ακόμη παραπέρα καθαριστικά για πίπα, κόφτες πούρων κλπ κλπ

ΘΕωρώ ότι το να μεταβείς από το Κ.Τ. στο Η.Τ. είναι σαν να πηγαίνεις από το Κ.Τ. στο στριφτό.
Δεν είναι -σαφώς- το ίδιο, έχει μια περίοδο προσαρμογής, αλλά συνηθίζεται.
Το κόστος είναι σαφώς μικρότερο από το Κ.Τ. ότι κι αν χρησιμοποιηεί κανείς, ακόμη κι αν πετάει του ατμοποιητές κάθε 5 μέρες. Υπάρχουν μαγαζιά είτε φυσικά είτε στο Internet που μπορείς να προμηθευτείς αναλώσιμα σε τιμές που η χρήση τους μέσα στον μήνα ή τον χρόνο δεν πλησιάζει καν το κόστος του Κ.Τ.

Το θέμα από κει και πέρα, είναι να καταλήξεις σε κάποιο "σχήμα" : ΣΥΣΚΕΥΗ + ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ + ΥΓΡΟ που να σε καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ή και καλύτερα από το Κ.Τ.

Εγώ το έχω καταφέρει (με όχι μεγάλη προσπάθεια ομολογώ) έχοντας προμηθευτεί ένα GGTS για συσκευή, έναν Οδυσσέα για ατμοποιητή (πολύ εύκολο στην χρήση και την αλλαγή φιλτροαντίστασης) και ατμίζοντας σκέτη VG 12mg που θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην "τσιγαρίσια" αίσθηση του Κ.Τ. κάνονται που και που δοκιμές με διάφορα υγρά είτε από περιέργια είτε για αλλαγή.

Η τεχνολογία στα Η.Τ. αν και σε πρώιμο στάδιο ακόμη, έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε πλέον μπορεί κάποιος να προμηθευτεί ένα Η.Τ. που σίγουρα θα το καλύψει σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να ανήκει στην 2η κατηγορία καπνιστή που θέλει να απαλλαγεί από το Κ.Τ.

Στις αρχές είχα κι εγώ απογοητευτικές τάσεις, αλλά 1-2 ημέρες μετά την αγορά του πρώτου μου Η.Τ. μπήκα στο forum και ενημερώθηκα από άλλους σε όλους τους τομείς και η απογοήτευση έγινε αναζήτηση για κάτι καλύτερο μέχρι που κατέληξα σε κάτι που μου ταιριάζει και με καλύπτει.

Αυτό που νιώθω τώρα, μετά από 1,5 χρόνο ατμίσματος, είναι ότι έχω κόψει το κάπνισμα, με όλα τα οφέλη που έχει αυτό στον οργανισμό μου, αλλά παράλληλα το συνεχίζω! Το μόνο που έχει αλλάξει είναι αυτό που εκπνεύω πλέον είναι ατμός κι όχι καπνός.

Αυτά τα ολίγα.

Για πληροφορίες... εντός (του φόρουμ)!
 :yes:

Αποσυνδεδεμένος papoys

• 1068
« Απάντηση #192 στις: Μαρτίου 28, 2013, 12:22 »
Τελευταία έχω διαλλέξει την αποχή (να μην μπερδεύομαι πλέον στα πόδια σας ) να ξέρετε όμως ότι συνεχώς σας διαβάζω
και ενημερώνομαι.

Όταν ξεκίνησα το η.τ. το Δεκέμβριο του  2011 δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μετά από 16 μήνες θα βρισκόμουν στη θέση που βρίσκομαι σήμερα.

Ξεκινώντας βέβαια είχα την τύχη με το μέρος μου διότι.
1)Μετά από 10 μέρες περίπου ανακάλυψα αυτό  εδώ το φόρουμ το οποίο διάβαζα λες και ήθελα να δώσω εξετάσεις. :))
2)Στο ξεκίνημά μου έτυχε να πέσω σε δύο πολύ καλούς ατμοποιητές ego-w οι οποίοι τον πρώτο μου δύσκολο μήνα
   στο η.τ. δεν με πρόδωσαν σε καμία στιγμή.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν και  τόσο ρόδινη.Έφαγα στη μάπα πολούς μάπα ;D ατμοποιητές. :yes: .Ρούφηξα κάτι καμμένα
από κάτι ατμοποιτές c που δεν λέγονται. :yes:
Ποτέ όμως δεν τόβαλα κάτω αλλά συνέχισα με υπομονή και επιμονή και με την συμπαράσταση τόσο του φόρουμ όσο και των συνατμιστών ώσπου στο τέλος δικαιώθηκα.

Πλέον έκλεισα 4 μήνες μακρυά και από το άτμισμα.

Γιαυτό έχω να πώ τούτο.Μην απογοητεύεστε για κάποιους προβληματικούς ατμοποιητές ή κάποια άσχημα υγρά που
θα βρεθούν στην πορεία σας.Ο σατανάς τα στέλνει να σας ξαναστείλει στο κ.τ. :laugh1:

Όλοι λίγο πολύ τα περάσαμε αυτά.Με επιμονή και υπομονή στο τέλος θα δικαιωθείτε.

Εκτός αν θέλετε να ξαναγυρίσετε στο κ.τ. και τα λέτε σα δικαιολογία όπως είπε και παράνω η petra.

Υ.Γ.Και αν περιμένετε να ξανακάνω οφ τόπιτς είστε μακρυά νυχτωμένοι. :yes:

Αποσυνδεδεμένος thodouris

• **
  • 379
« Απάντηση #193 στις: Μαρτίου 28, 2013, 20:32 »
Τελευταία έχω διαλλέξει την αποχή (να μην μπερδεύομαι πλέον στα πόδια σας )

:thumpdown: :thumpdown: :thumpdown:

Υ.Γ.Και αν περιμένετε να ξανακάνω οφ τόπιτς είστε μακρυά νυχτωμένοι. :yes:

:thumpdown: :thumpdown: :thumpdown: :thumpdown: :angry_tickedoff: :angry_tickedoff: :angry_tickedoff: :angry_tickedoff:

Αποσυνδεδεμένος Brian Clough

• *
  • 62
« Απάντηση #194 στις: Μαρτίου 28, 2013, 21:49 »
Σαφως και δεν πρεπει ΚΑΝΕΝΑΣ ατμιστης να κυλισει και παλι. Μου εχουν τυχει και μενα μερες που δε δουλεψε τιποτα καλα και επαιρνα φουλ καμμενο, χαμηλο ντουμανι, πληρη απουσια γευσης, μηδεν χτυπημα, ξανα μανα σεταρισμα κλπ κλπ. Τα παρατουσα, ηρεμουσακαι ασχολιομουνα μετα απο κανενα 5ωρο τουλαχιστον. Ειναι και αυτο μεσα στο προγραμμα τι να κανεις..

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2124 351384 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 02:27
από antiklitos140
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104207 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96274 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321463 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602297 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11600 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3104 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609832 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 154978 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1161971 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4361 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17725 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias