vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

531 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, stauros53, gfilip, Milarepa

Συνδιασμοί φιτιλοαντίστασης για τον Οδυσσέα

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Συνδιασμοί φιτιλοαντίστασης για τον Οδυσσέα
« Απάντηση #585 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:21 »
Στο θέμα υγρού,εχω την εντύπωση οτι στον Οδυσσέα του αρέσουνε τα παχύρρευστα.
Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.

Αποσυνδεδεμένος Mix@lis

• *
  • 16
« Απάντηση #586 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:28 »
Leo, εάν μου επιτρέπεις φίλε μου μια παρατήρηση σχετικά με τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει. Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα το mesh να μην φτάνει μέχρι τις εγκοπές του κεραμικού (να έχει μήκος δηλαδή μικρότερο από 7mm). Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα το σύρμα χωρίς αντίσταση να μην έρχεται σε επαφή με το mesh και το σύρμα με αντίσταση να βρίσκεται ολόκληρο μέσα στο κεραμικό. Επίσης έτσι, αποκλείεται και η περίπτωση να υπάρξει κάποιο πρόβλημα-βραχυκύκλωμα από την επαφή-τριβή της καμπάνας με το mesh.

Κάποιες άλλες παρατηρήσεις σχετικά με τη χρήση mesh  :
- Πιστεύω ότι ο κυριότερος λόγος κάποιος να δοκιμάσει το mesh είναι  η διαφορετική (εντονότερη;) γεύση που δίνει και μετά η διάρκεια , αφού και εδώ σημαντικότερο ρόλο παίζει η τροφοδοσία-αντίσταση-κατάλοιπα και δευτερεύοντα η προστασία του φυτιλιού από το ανθεκτικότερο πλέγμα.
-  Σχετικά με τα κατάλοιπα, τοποθετώντας τις σπείρες κοντά τη μία στην άλλη, έχω την εντύπωση ότι τα περιορίζει, ειδικά στο σύρμα 0.20mm που ανεβάζει θερμοκρασία λιγότερο από τα λεπτότερα.
- Ένα καλό σετάρισμα για να δοκιμάσει κάποιος  (με έμφαση στη γεύση) είναι το εξής : φυτίλι 2mm , διπλό τοπικά (συνδυασμός 7 ή 8 , 0.20mm σύρμα 1.8 - 2 ohm.
- Διαστάσεις Mesh. Μήκος έως 0.7mm (εγώ το κόβω 0.5mm γιατί κάνω τις σπείρες πολύ πυκνές) και πλάτος για ένα πλήρες τύλιγμα : Για μονό φυτίλι 6mm  και για διπλό 10mm.
- Βοηθάει πολύ η χρήση πολυμέτρου για τον έλεγχο του πλέγματος (continuity test λειτουργία) , καθώς και της συνολικής αντίστασης τελικά.
- Εάν μετά την τοποθέτηση στη βάση του οδυσσέα και το τεστάρισμα ρίχνωντας λίγες σταγόνες υγρό (10-15 φορές), μετρήσω την αντίσταση και έχει μεγάλη απόκλιση από την αναμενόμενη, συνήθως ξανακάνω από την αρχή το σετάρισμα, αφού σε τέτοια περίπτωση ποτέ δεν πήρα τελικά το αποτέλεσμα που περίμενα. (ο νόμος του Μέρφυ … αν κάτι πάει στραβά από την αρχή)
- Καλό είναι κατά το τύλιγμα της αντίστασης οι σπείρες να βγουν με την πρώτη , καθώς όσο πιο πολύ "πειράζουμε" το mesh τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φύγει το στρώμα που δημιουργεί τη μόνωση.
- Δεν ξέρω εάν είναι σωστό πχ. καταστρέφει-επηρεάζει την αντίσταση , αλλά εγώ πριν το τύλιγμα της αντίστασης την καίω 1-2 φορές με ένα κοινό αναπτήρα.
- Για μια πιο σταθερή αντίσταση βοηθάει η χρήση ενός κεραμικού από CE2/ego-w. 

Με μεγάλη μου χαρά παιδιά με όποιον έχει όρεξη θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις - συμπεράσματα! 

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #587 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:35 »
Φίλε Μιχάλη στη φωτό που έχεις βάλει τί είναι αυτό το κ@βλιτσέκι :-[  :))το άσπρό που εξέχει?
Κεραμικό απο ego-w? :hmmm:
Και το έχεις εκεί μόνιμα? :hmmm: :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος legend7gr

• **
  • 316
  • The decisions you make define you as a person.
« Απάντηση #588 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:38 »
Φίλε Legend το ίδιο θέμα είχα κι εγώ ... Απο την μέρα που πήρα τον Οδυσσέα δούλευε μπόμπα ..Ξαφνικά πριν μερικές μέρες οτι και να του έκανα δεν μου δούλευε καλά ειδικά στα χαμηλά βολτ..Μετά απο 10 απόπειρες και πολλά εκατοστά φιτιλιού και σύρματος κατάλαβα οτι έφταιγε το υγρό που χρησιμοποιούσα (DIY) ..κάτι είχε μπει λάθος στα 100 Ml που είχα φτιάξει και δούλευα όλο αυτό το διάστημα με το ίδιο υγρό ...
Με το που άλλαξα ....Όλα γίνανε τέλεια ακόμη και με όχι τέλεια σεταρίσματα...

δεν ξερω παντως χρησιμοποιω 3 υγρα την μερα μπορει να φταιει το οτι ειμαι PGακιας  :laugh1:
Στα 2,5Ω την καταβρισκω παντως

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
« Απάντηση #589 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:38 »
κεραμεικο απο Ιαττυ? :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος tsiv

• 2868
« Απάντηση #590 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:40 »
δεν ξερω παντως χρησιμοποιω 3 υγρα την μερα μπορει να φταιει το οτι ειμαι PGακιας  :laugh1:
Στα 2,5Ω την καταβρισκω παντως

Και εγώ :D
Στα 5.2 βολτ καθαρά (υπο φορτίο) ;)

Αποσυνδεδεμένος Leo

• *
  • 359
  • Customizing is my hobby
« Απάντηση #591 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:59 »
Mix@lis ευχαριστώ. Θα το προπαθήσω κι έτσι γιατί πιστεύω ότι με mesh η αντίσταση θα κρατήσει πολύ περισότερο.

Αποσυνδεδεμένος Mix@lis

• *
  • 16
« Απάντηση #592 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 21:48 »
tsiv, το κ@βλιτσέκι είναι κεραμικό από ego-w τοποθετημένο ανάποδα. sorry για τη φωτογραφία αλλά είναι από κινητό.
Το έχω δοκιμάσει και με φυτίλι , εάν οι σπείρες της αντίστασης είναι πυκνές απλά το σφινώνω από πάνω - χωράει ακριβώς. Διαφορά είδα στον ατμό, πιο συμπηκνωμένος - λογικό και ίσως λίγο πιο έντονη γεύση αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Στην περίπτωση του mesh-φυτίλι , πρώτα το τοποθετώ στο μικρό κεραμικό, περνώντας τις 2 άκρες του σύρματος χωρίς αντίσταση από τις τρύπες στη βάση του κεραμικού. Μετά το σφινώνω ανάποδα στο κεραμικό του οδυσσέα. Με αυτόν τον τρόπο, συμπιέζονται οι σπείρες τις αντίστασης από τη μια και από την άλλη επειδή, η αντίσταση παραμένει σταθερή-προστατευμένη (πχ. δεν υπάρχει τριβή με το mesh) μειώνεται η πιθανότητα βραχυκυκλώματος , έτσι τουλάχιστον πιστεύω.

Τριπολίτη, ναι νομίζω το κεραμικό του iatty είναι ίδιο με του ego-w.

Leo, σίγουρα το mesh βοηθάει στη διάρκεια. Μια ερώτηση, εάν δε σε πρήζω : με 1.5 Ohm και μονό φυτίλι δε σου βγάζει καμμένο - υποτροφοδοσία? Εάν θυμάμαι καλά σε μένα , μέχρι να αδειάσει κάπως η μπαταρία - να πέσει κάτω από 3.9 volt είχε υποτροφοδοσία. Πόσες φορές τύλιξες το mesh στο φυτίλι?

Αποσυνδεδεμένος Leo

• *
  • 359
« Απάντηση #593 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 22:02 »
Στο μονό φιτίλι τίλυξα το mesh 2 φορές. Δεν μου έβγαζε καμένο παρά μόνον μετά από 5 απανωτές τζούρες (πολλές). Όμως λόγω υποτροφοδοσίας έχανε σε ντουμάνι και πικνότητα ατμού. Όντως έστρωνε όταν έπεφτε η μπαταρία. Με το mesh πίστεύω σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις με μεγαλύτερη αντίσταση. Θα το δοκιμάσω όταν ξεγανιάσω από το άνοιξε κλείσε του Οδυ.

Αποσυνδεδεμένος Mix@lis

• *
  • 16
« Απάντηση #594 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 22:33 »
Παιδιά σχετικά με τα υγρά. Μέχρι και πρόσφατα στα  DIY υγρά έκανα 100%-75% vg. Τον τελευταίο καιρό, για να μειώσω τα κατάλοιπα το άλλαξα σε 30% vg / 70% pg  στα καπνικά αρώματα πχ. RY4 , agrinio και στα υπόλοιπα σε 50%-50%.

Το αποτέλεσμα ήταν να παίρνω καλύτερη γεύση σε όλα , ειδικά στα καπνικά (λογικό αφού η pg είναι καλύτερος διαλύτης) και καλύτερο κτύπημα.
Ενώ παλιότερα η αντίσταση με διπλό φυτίλι τοπικά, μου κρατούσε 3-4 ημέρες με το ζόρι (δοκίμασα και dryburn) , τώρα με σύρμα 0.20 για καλύτερη γεύση, σε φυτίλι μονό, όσο πιο κοντά γίνεται οι σπείρες,1.7 ohm,  μου έβγαλε 4-5 ημέρες καλής,σταθερής απόδοσης. Χθες (τρίτη ημέρα με αυτό το σετάρισμα) έβαλα 2 μπαταρίες και 4-5 φορές έκανα κάτι σαν dryburn (δεν είχε στεγνώσει εντελώς). Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα ξεπεράσω τις 5. Προσωπικά, εάν κάποιο σετάρισμα μου κρατήσει εκεί γύρω στην εβδομάδα θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Έχετε βγάλει εσείς ανάλογα συμπεράσματα?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 07:26 από Mix@lis »

Αποσυνδεδεμένος liakouras68

• **
  • 461
« Απάντηση #595 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 22:42 »
το καλητερο που εχω δοκιμασει(δεν εχω δοκιμασει πολλα) ειναι 0.16 συρμα 1.8 αντισταση διπλο τοπικα φυτιλι 2 με ο.20 συρμα μου μπουκοσε πολυ γρηγορα(δευτερη μερα) παντα με vg 70-30

Αποσυνδεδεμένος ggero

• 613
« Απάντηση #596 στις: Μαρτίου 01, 2012, 01:46 »
Λοιπόν παίδες ... Πατώντας σιγά σιγά την βδομάδα με το ίδιο σετάρισμα (1Ω/3.7V,στριφτή 1.5mm,2πλο φιτίλι 1,5) είμαι πλέον πεπεισμένος οτι η απόδοση του Οδυσσέα σε σχέση με τον χρόνο έχει πολύ μεγάλη σχέση με την σύσταση του υγρού που του βάζουμε και συγκεκριμμένα (μάλλον) με το ποσοστό και τον τύπο του αρώματος που εμπεριέχεται ..και εξηγούμαι...

Όταν φτιάχνω αρώματα τα φτιάχνω σε 4-5 30άρια μπουκαλάκια με την ίδια βάση (70VG/30PG) και ρίχνω στο καθένα το άρωμα που θέλω...Έτσι τελειώνω την μια γεύση και αναλόγως κάνω καινούριο σετάρισμα αντίστασης και ξεκινάω την άλλη γεύση ή συνεχίζω με την ιδια κτλ κτλ κτλ
Απο την μέρα που πήρα τον Οδυσσέα και μέχρι πριν λίγο καιρό το 80% των σεταρισμάτων που έκανα στον Οδυσσέα δούλευε ικανοποιητικά ...Κάποια στιγμή, είχα κάνει ενα μπουκαλάκι 100ml και κάπνιζα απο αυτό συνέχεια ...Στο διάστημα που χρησιμοποιούσα το μοναδικό υγρό που μου είχε μείνει (δλδ απο τα 100ml) αρχίσανε τα κουλά ...Δεν στέριωσε σετάρισμα για πάνω απο 2 μέρες ...Δοκίμασα πάνω απο 5 διαφορετικά σεταρίσματα όλο αυτό το διάστημα αλλά με κοινό παρονομαστή το ίδιο πάντα υγρό (απο τα 100ml)...
Πριν μια εβδομάδα περίπου έκανα ενα υγρό με την ίδια σύσταση (70/30) αλλά χωρίς άρωμα ... Νέο σετάρισμα (το προαναφερθέν) και άρχισα να του δίνω στα αυτιά..Περάσανε 2 ημέρες και δεν είχα πτώση στην απόδοση ..Ε..δεν μπορεί λέω ...κάτι γίνεται ..Βάζω στο ίδιο σετάρισμα απο το ακατανόμαστο υγρό και συνεχίζω άτμισμα για άλλο ένα 24ωρο..Τις πρώτες ώρες οκ αλλά στη συνέχεια πτώση ...Ξαναβάζω απο το σκέτο και επανέρχεται σιγά σιγά το καλό ντουμάνι ...όλα αυτά για άλλα 3 24άωρα ...Ξαναγεμίζω με το διαολεμένο και πάλι διαφορά προς τα κάτω μετά απο ώρες ...
Επίσης (και αυτό είναι ενα καλό κόλπο κατά τη γνώμη μου) μετρούσα κατά περιόδους με το ενα και το άλλο υγρό την τιμή της αντίστασης..Διαπίστωσα οτι απο 1Ω που δούλευε με το καθαρό υγρό, είχε ανοδικές τάσεις όταν δούλευε (στο ίδιο σετάρισμα πάντα) με το ακατανόμαστο υγρό...
Απόλα τα παραπάνω συμπεραίνω οτι παίζει όντως ρόλο η σύσταση του υγρού που βάζουμε στον Οδυσσέα (και στον κάθε ατμοποιητή) στην δημιουργεία καταλοίπων και άρα πτώσης της απόδοσης σε σχέση με τον χρόνο πάντα ...
Πιθανολογώ οτι με το "σκέτο" υγρό και σε συνδιασμό με την χαμιλή αντίσταση, δεν έπιανε τόσα κατάλοιπα η αντίσταση και δούλευε πιο άνετα..Με το που έμπαινε το αρωματισμένο υγρό, πήγαινε να πιάσει κατάλοιπα (ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες που κοιμόταν) αλλά με την αλλαγή υγρού τα εξαφάνιζε..Γιαυτό και παίζανε διαφορές στις μετρήσεις των Ohms με το πολύμετρο..
Προσωπικά, εαν ο επισκευάσιμος μου κρατάει περίπου 10 ημέρες και δεν χρειάζεται να κάνω dry burn  είμαι υπέρικανοποιημένος...Νέο σετάρισμα κάθε 10 μέρες είναι πολύ καλά, τουλάχιστον για μένα..  :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος Leo

• *
  • 359
« Απάντηση #597 στις: Μαρτίου 01, 2012, 02:09 »
Μέσα στις 6 ώρες ατμίσματος με mesh μέσα στο κεραμικό τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Στην πρώτη ώρα η γεύση ήταν η καλύτερη που έχω νιώσει. Το ντουμάνι οικανοποιητικό και το χτήπιμα σχετικά καλό. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε η κατιούσα. Ώρα με την ώρα έχανε από γεύση και ντουμάνι. Όταν την άνοιξα πρίν λίγο είδα μια μαύρη μπάλα κολλημένη στο mesh και την αντίσταση.
Άρα πάμε πάλι στα παλιά και το ψάξιμο.

Αποσυνδεδεμένος ni-vo cupra

• *
  • 45
« Απάντηση #598 στις: Μαρτίου 01, 2012, 14:40 »
καλησπερα παιδες......ψαχνωντας κι εγω να βρω ενα setup για τον πολυμηχανο εκανα το πρωι το εξης....
δυο αντιστασεις 0,13 στριμενες πλεξουδα, κατοπιν εκοψα μια 0,16 και την εστριψα και αυτη πλεξουδα με τις αλλες
δυο, δυο φυτιλια 0,20(το ενα ομως ηδη χρησιμοποιημενο και ποτισμενο απο παλιο setup ωστε να χωρανε μεσα στο κεραμικο) κομμενα μεχρι το oring, δυστυχως δεν εχω πολυμετρο και την κανω με το ματι, να πω οτι βγηκαν 2,5 στροφες περιπου(καποιος με πολυμετρο θα την κανει ακομη καλυτερη.αποτελεσμα πολυ καλο χτυπημα, αρκετα ικανοποιητικος ατμος, και παρα πολυ καλη γευση.....σε θεμα διαρκειας δε μπορω να πω θελω ομως να πιστευω οτι θα κρατησει λογω του διπλου 0,13 που εχει.

Αποσυνδεδεμένος manos3906

• 715
  • GGTS+Ιatty/VV by SEB / οδυσεα για καβαντζα
« Απάντηση #599 στις: Μαρτίου 01, 2012, 14:42 »
Δασκαλεεεεεεεε
ζωγραφισες παλι

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360222 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1019 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114331 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450585 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110838 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375181 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328440 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1083 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6454 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15317 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29384 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99972 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F