Λοιπόν παίδες ... Πατώντας σιγά σιγά την βδομάδα με το ίδιο σετάρισμα (1Ω/3.7V,στριφτή 1.5mm,2πλο φιτίλι 1,5) είμαι πλέον πεπεισμένος οτι η απόδοση του Οδυσσέα σε σχέση με τον χρόνο έχει πολύ μεγάλη σχέση με την σύσταση του υγρού που του βάζουμε και συγκεκριμμένα (μάλλον) με το ποσοστό και τον τύπο του αρώματος που εμπεριέχεται ..και εξηγούμαι...
Όταν φτιάχνω αρώματα τα φτιάχνω σε 4-5 30άρια μπουκαλάκια με την ίδια βάση (70VG/30PG) και ρίχνω στο καθένα το άρωμα που θέλω...Έτσι τελειώνω την μια γεύση και αναλόγως κάνω καινούριο σετάρισμα αντίστασης και ξεκινάω την άλλη γεύση ή συνεχίζω με την ιδια κτλ κτλ κτλ
Απο την μέρα που πήρα τον Οδυσσέα και μέχρι πριν λίγο καιρό το 80% των σεταρισμάτων που έκανα στον Οδυσσέα δούλευε ικανοποιητικά ...Κάποια στιγμή, είχα κάνει ενα μπουκαλάκι 100ml και κάπνιζα απο αυτό συνέχεια ...Στο διάστημα που χρησιμοποιούσα το μοναδικό υγρό που μου είχε μείνει (δλδ απο τα 100ml) αρχίσανε τα κουλά ...Δεν στέριωσε σετάρισμα για πάνω απο 2 μέρες ...Δοκίμασα πάνω απο 5 διαφορετικά σεταρίσματα όλο αυτό το διάστημα αλλά με κοινό παρονομαστή το ίδιο πάντα υγρό (απο τα 100ml)...
Πριν μια εβδομάδα περίπου έκανα ενα υγρό με την ίδια σύσταση (70/30) αλλά χωρίς άρωμα ... Νέο σετάρισμα (το προαναφερθέν) και άρχισα να του δίνω στα αυτιά..Περάσανε 2 ημέρες και δεν είχα πτώση στην απόδοση ..Ε..δεν μπορεί λέω ...κάτι γίνεται ..Βάζω στο ίδιο σετάρισμα απο το ακατανόμαστο υγρό και συνεχίζω άτμισμα για άλλο ένα 24ωρο..Τις πρώτες ώρες οκ αλλά στη συνέχεια πτώση ...Ξαναβάζω απο το σκέτο και επανέρχεται σιγά σιγά το καλό ντουμάνι ...όλα αυτά για άλλα 3 24άωρα ...Ξαναγεμίζω με το διαολεμένο και πάλι διαφορά προς τα κάτω μετά απο ώρες ...
Επίσης (και αυτό είναι ενα καλό κόλπο κατά τη γνώμη μου) μετρούσα κατά περιόδους με το ενα και το άλλο υγρό την τιμή της αντίστασης..Διαπίστωσα οτι απο 1Ω που δούλευε με το καθαρό υγρό, είχε ανοδικές τάσεις όταν δούλευε (στο ίδιο σετάρισμα πάντα) με το ακατανόμαστο υγρό...
Απόλα τα παραπάνω συμπεραίνω οτι παίζει όντως ρόλο η σύσταση του υγρού που βάζουμε στον Οδυσσέα (και στον κάθε ατμοποιητή) στην δημιουργεία καταλοίπων και άρα πτώσης της απόδοσης σε σχέση με τον χρόνο πάντα ...
Πιθανολογώ οτι με το "σκέτο" υγρό και σε συνδιασμό με την χαμιλή αντίσταση, δεν έπιανε τόσα κατάλοιπα η αντίσταση και δούλευε πιο άνετα..Με το που έμπαινε το αρωματισμένο υγρό, πήγαινε να πιάσει κατάλοιπα (ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες που κοιμόταν) αλλά με την αλλαγή υγρού τα εξαφάνιζε..Γιαυτό και παίζανε διαφορές στις μετρήσεις των Ohms με το πολύμετρο..
Προσωπικά, εαν ο επισκευάσιμος μου κρατάει περίπου 10 ημέρες και δεν χρειάζεται να κάνω dry burn είμαι υπέρικανοποιημένος...Νέο σετάρισμα κάθε 10 μέρες είναι πολύ καλά, τουλάχιστον για μένα..