xristosxat έβαλες πολλά θέματα.
‘’Οσο υπαρχουν ομως μυαλα που πιστευουν οτι αυτο πρεπει να αλλαξει οπως διαβασα λιγο παραπανω οχι απλα θα πτωχευσει αλλα θα σβηστει απο τον χαρτη.....’’
Να πτωχεύσει η Ελλάδα μπορεί. Βλέπεις οι δανειστές μας δε συγκινούνται με τον πλούτο των λέξεων και των γραμμάτων αλλά με τον άμεσο πλούτο που μας παίρνουν από τα ληστρικά επιτόκια. Στο κάτω κάτω στην ιστορία μας επιζήσαμε από 2 πτωχεύσεις. Μία το 1897 και μια το 1932. Και στις δύο περιπτώσεις δε μας σώσανε οι λέξεις και τα γράμματα.
Το να σβήσουμε από το χάρτη το θεωρώ απίθανο. Είτε απλοποιήσουμε τη γλώσσα μας είτε όχι αυτό δε φαίνεται στον ορίζοντα. Το να μείνουμε στη γωνία φτωχοί και ανίσχυροι αυτό είναι πολύ πιθανό αν δεν αλλάζουμε, δεν προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και βράζουμε στο ζουμί μας. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τα εσωστρεφή Έθνη συρρικνωθήκανε ή ενσωματώθηκαν από άλλα Έθνη.
‘’το αλφαβητο μας δεν ειναι δικο μας αλλα ειναι φοινικικο’’
Ναι είτε το θέλουμε είτε όχι η βάση του αλφάβητου του Ελληνικού και του Λατινικού είναι το Φοινικικό. Βέβαια οι Φοίνικες χρησιμοποιούσαν το αλφάβητο κατά τη Βοοειδή Γραφή δηλαδή ξεκινούσαν να γράφουν από το κέντρο ενός κύκλου και συνέχιζαν κυκλικά προς τα επάνω. Οι Αρχαίοι Έλληνες εξέλιξαν τη γραφή από τα αριστερά προς τα δεξιά και τους χαρακτήρες τους προσάρμοσαν ανάλογα με της ανάγκες του και τη φωνητική τους.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BFΟι Αρχαίοι Έλληνες επειδή ήταν ναυτικός λαός και ταξίδευαν σε όλη τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα έπαιρναν στοιχεία από άλλους λαούς και τα ενσωμάτωναν στον πολιτισμό τους. Αυτό βέβαια είναι πολλή φυσιολογικό.
Τίποτα δε γίνεται από παρθενογένεση. Όλοι οι πολιτισμοί όλων των Εθνών είναι αποτέλεσμα σύνθεσης.
‘’Εκτος αν πηγατε σχολειο επι εποχης Διαμαντοπουλου..... που αλλαξε το βιβλιο της Δ ταξης δημοτικου και μαθαινει στα παιδια οτι το αλφαβητο μας ειναι φοινικικο. Διδασκει δηλαδη τα παιδια απο την αρχη της ζωης τους οτι δεν ειναι Ελληνες....’’
Εγώ προσωπικά πήγα Σχολείο την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης. Είμαι 47 χρονών (λίγο μεγαλύτερος από εσένα από ότι βλέπω) και έζησα όλες της αλλαγές και τις μεταρυθμίσεις της εποχής από το 69 έως το 82. Την αλλαγή από την καθαρεύουσα στη Δημοτική και την κατάργηση τον πνευμάτων (δασείες ψιλές περισπωμένες). Θυμάσαι της αντιδράσεις των πιο συντηρητικών σε αυτές τις αλλαγές; ‘‘Διαλυόμαστε’’ , ‘‘Χανόμαστε ως Έθνος’’ και άλλα τέτοια ωραία. Τελικά έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να καταλάβουμε ότι το μόνο που χάσαμε ήταν ο φόβος προς τον εκσυχρονισμό και την απλότητα;
‘’5557,
Νομίζεις πως είναι όλα τα ι-ο ίδια, για παράδειγμα πΟΙότητα,-πΙο, αγαπώ - ρητό.
Έχει παραμείνει κάτι ακόμα...
Προφανώς όλα αυτά τα ο,ω είναι άχρηστα ( ; )’’
Αγαπητέ xristosxat στη σημερινή εποχή ναι δεν έχουν κανένα νόημα εφόσον όλα προφέρονται το ίδιο.
Στην Αρχαία Ελλάδα σαφώς και είχαν νόημα εφόσον το κάθε φωνήεν έδινε και άλλη σημασία στο λόγο.
‘’Είναι το ενθύμιο από τον παππού την γιαγιάς, το κειμήλιο...
και τι ωραία να ξέρεις πως το κειμήλιο είναι από το κείμαι, δηλ. κάτι που μένει (και δεν πουλιέται)’’
Από ότι βλέπω το θέτεις σε συναισθηματική βάση. Μην ξεχνάς όμως ότι Επιστήμη Πρόοδος και Ανάπτυξη δεν μπορούμε να τα τεκμηριώνουμε βάση του συναισθήματος αλλά του ορθολογισμού.
Δε λέω ότι πρέπει να βγάλουμε το συναίσθημα από τη ζωή μας γιατί αυτό μας δίνει ζωή αλλά δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με την Επιστήμη.
Τα κειμήλια όπως τα λες είτε είναι αρχαίος γραπτός λόγος είτε είναι αρχαία αντικείμενα πάντα θα τα φυλάμε και θα τα μελετάμε. Πάντα θα μας γοητεύουν και σίγουρα θα υπάρχουν και συμπατριώτες μας που θα αφιερώσουν τη ζωή τους σε αυτά.
Αλλά τους συμπατριώτες μας που θα θέλουν να φτιάξουν στο μέλλον ένα διαστημικό πρόγραμμα, να μάθουν 4 ή 5 γλώσσες προγραμματισμού αυτοί που θα υποθηκεύσουν το μέλλον μας ας τους ακούσουμε και αυτούς έστω αν γράφουν σε greeklish που τώρα σε προκαλούν τέτοιο αποτροπιασμό.
Και μην ξεχνάμε τον 18χρονο Έλληνα μαθητή hacker που χάκεψε έως και την Interpol. Έχει μείνει στην ίδια τάξη λέει γιατί στις εκθέσεις του και στα γραπτά του μπέρδευε ελληνικά με greeklish και γενικά δεν ακολουθούσε τους σχολικούς κανόνες. Τώρα πασχίζει να πάρει το απολυτήριο λυκείου γιατί του έχουν γίνει προτάσεις από εταιρίες software and network security με πολύ καλές αμοιβές. Στο εξωτερικό βέβαια εννοείται. Εδώ ούτε το απολυτήριο λυκείου δεν του δίνουν.