Εμένα στο Z80 στους 2.5 μήνες χαλάρωσε το εσωτερικό μέρος του δαχτυλιδιού, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει η τζούρα.Σήκωνα το εξωτερικό μέρος προς τα πάνω για να έρθει την θέση του και τελικά έσφιξα το δαχτυλίδι και μετά το τάνκ περισσότερο.Οπότε υπάρχει φθορά όταν το ρυθμίζουμε, υπάρχει τριβή ανάμεσα στα 2 μέρη.
Επίσης έγινε και το άλλο κουφό,. ενώ είχα σφίξει καλά το πάνω μέρος του τάνκ, το βρήκα ίσα-ίσα βιδωμένο.Μόνο 1 εξήγηση μπορώ να σκεφτώ, να έλυσε απο την θερμοκρασία (διαστολή).Το έσφιξα ακόμα παραπάνω μέχρι να ενωθούν εσωτερικά τα 2 μέρη σχεδόν και σταμάτησαν οι διαρροές υγρού που είχα στο δαχτυλίδι.Στην μέση του ατμοποιητή, υπάρχει 1 λευκό λάστιχο που στεγανοποιεί το σημείο που ενώνεται το πάνω με το κάτω μέρος του τάνκ.Οσο σφίγγουμε, το πάνω μέρος είναι λίγο μεγαλύτερο απο το λάστιχο και το καλύπτει.
Αυτά έγιναν χωρίς να έχει πέσει το mod, χωρίς να το ακουμπάω ατσούμπαλα και πάντα ορθιο ακόμα και όταν το μεταφέρω.
Πλέον έχουν αλλάξει θέση τα σημεία κάνω στο mod που βρίσκονται το δαχτυλίδι και το πάνω μέρος του τάνκ.
Με τον πόλο δεν έχω προσέξει κάτι, μόνο ότι απο την αρχή είναι στραβός.
Αν πχ τα σπειρώματα ήταν πιο χοντρά, θα ήταν πιο ανθεκτικό.Αυτό φοβάσαι να το σφίξεις λίγο παραπάνω, αν στραβοπιάσει και χαλάσει το σπείρωμα του mod τέλος.
Σχετικά με την αντοχή υλικών:
Ολα τα υλικά έχουν συγκεκριμένες αντοχές σε θερμοκρασία, τριβή πίεση κλπ, πχ κάθε φορά που βιδώνουμε το δαχτυλίδι μέχρι κάποια συγκεκριμένη δύναμη, αυτό θα τερματίζει σε συγκεκριμένη θέση, αν το σφίξουμε λίγο παραπάνω, θα τερματίζει ακόμα πιο δεξιά.
Η ζημιά στα σπειρώματα (βίδες κλπ), γίνεται όταν ξεπεραστεί κατά πολύ η δύναμη σύσφιξης (Newton).Η κάθε βίδα και το κάθε σπείρωμα έχει συγκεκριμένη τιμή σύσφιξης, ανάλογα απο το υλικό, πάχος, είδος σπειρώματος και ανάλογα απο το υλικό του σημείου στο οποίο βιδώνει.
Αν το mod μου κρατούσε κανά χρόνο θα ήμουν ευχαριστημένος.Στο θέμα ρεύματος λειτουργεί ικανοποιητικά στα 16 watt, ακόμα και με 20% μπαταρία, πιο χαμηλά δεν έχω δοκιμάσει.
Εμφανισιακά είναι το πιο μαζεμένο mod που κυκλοφορεί, θα ήθελα να έβγαινε σε γκρί με το μαύρο δέρμα.Και το ασημί είναι ωραίο.
Δεν έκαναν σωστό συνδυασμό χρωμάτων και το σφουγγάρι αντί για το δέρμα στα 2 χρώματα είναι αποτυχία επειδή ποτίζει υγρό και μαζεύει βρωμιά.Εχω το ολόμαυρο.
Στο κουτί υπάρχουν ως ανταλλακτικά 2 λάστιχα για drip tip, 2 για το γυαλί και 1 για το σημείο που κουμπώνει η αντίσταση.Ομως δεν έχουν το λευκό λάστιχο που στεγανοποιεί στην μέση του τάνκ εσωτερικά.Η μήπως υπήρχε και το έχασα;