Συνατμιστές...μια σύντομη και βαριεστημένη παρουσίαση του νέου μοντ της Innokin.
Αφορά την έκδοση Leather BlackΕπειδή το πήρα σετάκι με τον Zenith II, για την παρουσίαση του ατμοποιητή ρίξτε μια ματιά
ΕΔΩΣυσκευασία (σε κουτάκι από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι)
Α) Οδηγίες χρήσης, εγγύηση (κοινές με τον άτμο), και στα Ελληνικά καθώς scrach ελέγχου γνησιότητας.
Β) Ένα καλωδιάκι USB type C για την φόρτιση μιας 18650 πάνω στο μοντ.
ΕμφάνισηΟπτικά, το μοντάκι δείχνει πολύ "κομψό". Ο χαρακτηρισμός είναι της γυναίκας μου, που το σύγκρινε με το Lost Vape Ursa, τον "πύραυλο", όπως το έχει βαφτίσει.
ΚατασκευήΜικροκαμωμένη κατασκευή και αρκετά ελαφρύ ακόμα και με την 18650 μέσα του.
Αυτό οφείλεται στο κράμα ψευδαργύρου από το οποίο είναι κατασκευασμένο.
Το δέρμα που υπάρχει κάνει το, ούτως ή άλλως καλό, κράτημα ακόμα καλύτερο.
Κάθεται πολύ καλά στην παλάμη. Σε "φτιαρίσες" παλάμες, ίσως χαθεί...
Την αντοχή του βαψίματος και του δέρματος, όπως και των κουμπιών, θα την δείξει ο χρόνος.
ΚουμπιάΤα τρία κουμπιά, κάνουν καλό κλικ, με τα + & - να έχουν κάπως δυνατότερο ήχο από το fire.
Με τρία συνεχόμενα πατήματα του fire, το μοντ ανοίγει και κλείνει.
ΟθόνηΗ οθόνη καθαρή και ευανάγνωστη σε συνθήκες φωτισμού ημέρας.
Σε εξωτερικούς χώρους και σε έντονο φως ημέρας, γίνεται ελαφρώς δυσανάγνωστη, ενώ σε κόντρα φως δεν βλέπεις τίποτε. Δεν υπάρχει ρύθμιση φωτεινότητας.
Οι πληροφορίες στην οθόνη ρυθμίζονται σε PRO & MINIMAL.
Όπως είναι φυσικό, σε PRO έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι.
ΜενούΤο μενου είναι απλό και μαθαίνεται εύκολα, καθώς δεν έχει περίπλoκες ρυθμίσεις.
1. F0
2. Power
3. Refresh
4. Settings.
5. Exit
Κρατώντας τα κουμπιά + & -, μπαίνεις στο κυρίως μενού και ρυθμίζεις ό,τι χρειάζεσαι.
Πατώντας το fire & το -, κλειδώνει (και ξεκλειδώνει) το μοντ αλλά σου επιτρέπει να ατμίζεις.
Πατώντας το fire & το + , μπαίνεις σε ένα υπομενού, όπου βλέπεις αναλυτικότερα την μπαταρία, την αντίσταση και μπορείς να μηδενίσεις τα puffs.
Σε Power λειτουργία, ρυθμίζεις αν θέλεις wattage ή voltage.
Στο Settings, έχει 4 λειτουργίες και μία πληροφορία (το ID του μοντ).
Οι δύο νέες λειτουργίες για τις οποίες και διαφημίζεται είναι η F0 (τεχνολογία Vaping 4ης γενιάς) και η Refresh.
Σε λειτουργία F0, η αντίσταση τροφοδοτείται με εναλλασσόμενο ρεύμα αντί για συνεχές.
Έτσι επιτυγχάνεται (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Innokin), επέκταση της ζωής της αντίστασης και ενίσχυση της γεύσης.
Και για τα δύο, δεν έχω ακόμα άποψη, καθώς η αντίστασή μου δεν έχει φτάσει ακόμα στο "όριό" της και η χρήση σκέτης βάσης δεν προσφέρεται για σύγκριση γεύσης.
Πάντως, οι δύο συνάδελφοι (που το πήραμε μαζί), παρατήρησαν, λέει, διαφορά στην γεύση συγκρίνοντας το power mode με αυτό του F0.
Placebo;
Θα δείξει...
Η λειτουργία Refresh, κάνει περίπου το ίδιο πράγμα (αυξάνει την ζωή της αντίστασης και βελτιώνει την γεύση), αλλά "χειροκίνητα"!
Μπαίνεις από το μενού => Refsresh και επιλέγοντας Run 1X (auto), τροφοδοτείς την αντίσταση με το 40% της ισχύος ενώ ανεβάζει και λίγο υγρό στην αντίσταση.
Στα αρνητικά του, δεν έχει έλεγχο θερμοκρασίας (TC)
Διαχείριση μπαταρίαςΠρέπει να κάνει αρκετά καλή! Θα το συγκρίνω με το Vaporesso Swag II μοντ και με το Lost Vape Ursa ποντ.
Στο Vaporesso, έχω τον Zenith Pro με 1,0 στα 20 watt.
Στο Ursa, έχω την 0,6 στα 20 watt επίσης.
Και στα δύο αυτά, οι τρεις Sony Murata VTC 6 18650, αγορασμένες την ίδια ημέρα και χρησιμοποιούμενες εκ περιτροπής, αντέχουν από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 (3,50 V)
Στο Innokin Coolfire, αντέχουν μέχρι τις 19:00 (3,50 V)!
Δεν ξέρω τον λόγο...ας μας φωτίσει ο [member=6669]camber[/member] ή ο [member=10440]microchip[/member]
Edit:
Καπάκι μπαταρίαςΣτα αρνητικά του.
Θέλει πολύ προσοχή στο βίδωμα.
Λόγω του υλικού κατασκευής (ψευδάργυρου), τα σπειρώματα μπορεί να καταστραφούν εύκολα.