(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Geek Vape)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
To πρώτο μοντ με δυνατότητα ταχυφόρτισης είναι γεγονός!
*Η παρουσίαση κανονικά θα γινόταν πριν δύο μήνες αλλά η πανδημία είχε άλλη άποψη, οπότε έστω και καθυστερημένα την κάνω τώρα.*
Μοντ με ενσωματωμένη μπαταρία που κατά τα λεγόμενα της εταιρείας είναι 3700mAh αλλά όπως έγραψε και ο [member=6669]camber[/member] παραπάνω,
οι μπαταρίες είναι σε σειρά και όχι παράλληλα οπότε και η αναφερόμενη χωρητικότητα είναι λάθος.
Η συσκευή έχει διαστάσεις 27x48.4x130.2mm και ζυγίζει 168g.
Έχει μία έχρωμη TFT οθόνη 0.96 ιντσών και φορτίζει μέσω μιας θύρας Type-C.
Το Obelisk 120 μπορεί να φορτίσει με έναν οποιοδήποτε Type-C φορτιστή αλλά έχει και την δυνατότητα ταχυφόρτισης με ειδικό φορτιστή.
Η συσκευασία περιλαμβάνει το μοντ, τον εργοστασιακό ατμοποιητή Ζ Sub-Ohm tank,
ένα καλώδιο Type-C, όρινγκ, 2 αντιστάσεις, ένα ίσιο τζαμάκι
και το εργαλειάκι για την αφαίρεση της αντίστασης.
Οι δύο αντιστάσεις της συσκευασίας είναι από τη σειρά Z Coils και είναι δύο mesh αντιστάσεις
με τη μία να είναι η Z Coil στα 0.2Ω και η άλλη η Z Coil στα 0.4Ω.
Το κιτ πωλείται στα παρακάτω τέσσερα χρώματα.
Ξεκινάω εννοείται με το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να αναφερθεί πρώτο και είναι η ταχυφόρτιση. Ναι. Ισχύει. Φορτίζει σε 15 λεπτά πλήρως. Είναι πάρα πολύ κουλ και βολικό, δεν το περίμενα αλλά το κάνει. Δεν ζεσταίνεται υπερβολικά πολύ στη φόρτιση ή έτσι πιστεύω εγώ δηλαδή, είναι η πρώτη μου επαφή με ταχυφορτιστή οπότε δεν ξέρω αν πχ ένα κινητό που φορτίζει έτσι ζεσταίνεται ή όχι.
Δεν νομίζω να έχω να σχολιάσω κάτι άλλο στο συγκεκριμένο κομμάτι μιας και δεν είμαι γνώστης αλλά έχω δύο απορίες για το συγκεκριμένο κομμάτι της συσκευής. Κάνει καλό στη μπαταρία να φορτίζει κάθε φορά με ταχυφόρτιση; Αν ναι, για πόσο καιρό θα συνεχίσει η μπαταρία να είναι όπως τη πρώτη μέρα; Μήπως μετά από κάποιο διάστημα, ίσως όχι και μεγάλο, πέσει η απόδοση της; Το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι ξεβίδωσα τη συσκευή για να δω αν θα μπορέσω να αλλάξω τη μπαταρία και νομίζω πως δεν γίνεται. Δεν ξέρω αν κάποιος πιο θαρραλέος με γνώσεις μπορεί να το κάνει αλλά εγώ δεν θα το προσπαθήσω.
Αφήνω στην άκρη την μπαταρία της συσκευής για την ώρα και ας πιάσουμε το υπόλοιπο μοντάκι. Πάρα πολύ ωραίο που είναι έτσι όλο από αλουμίνιο, ωραία αίσθηση στο χέρι και πανέμορφο αλλά έχω μια ένσταση που χρησιμοποιήθηκε και στο πάνω μέρος που βρίσκεται ο 510 πόλος. Από το πρώτο βίδωμα που του έκανα με τον ατμοποιητή της συσκευασίας ένιωσα το σημάδι που του έκανα όταν τον βίδωσα. Δυστυχώς δεν το πρόλαβα οπότε έκανε ένα σημάδι γύρω γύρω, στο δεύτερο ίδιο μοντ χρησιμοποίησα αυτά τα στρογγυλά προστατευτικά που έχουμε όλοι και όλα οκ. Οπότε αν σας αρέσει να βιδώνετε τέρμα τους ατμοποιητές σας, χρησιμοποιήστε τα προστατευτικά ή απλά μη το κάνετε. Αλλά και γενικότερα να το προσέχετε το μοντ γιατί ωραίο το σώμα από αλουμίνιο,κάνει όμως σημάδια με το παραμικρό. Το ένα δηλαδή που του έκανα σημάδι αμέσως και δεν το πολυπροσέχω, έχει παντού εμφανή χτυπήματα.
Λόγω της ενσωματωμένης μπαταρίας το μοντ είναι πανάλαφρο, έχει μέγεθος διμπάταρου και βάρος μικρού μονομπάταρου. Το έχω συνήθως με μεγάλους τανκάτους ατμοποιητές οι οποίοι έχουν ξεκάθαρα μεγαλύτερο βάρος από το μοντ. Όπως έγραψα και πιο πάνω, έχει απίθανη αίσθηση στο χέρι και το σχήμα του είναι πολύ βολικό για να το κρατάς συνέχεια.
Δεν έχω όμως σε μεγάλη εκτίμηση τα κουμπιά της συσκευής. Είναι μεγάλη πλαστικούρα και τα τρία οπότε ενώ όλη η συσκευή δείχνει ακριβή και premium, μόλις πατήσεις κάποιο από τα κουμπιά και ακούσεις τον κλασικό πλαστικουρέ ήχο παιχνιδιού από τα τζάμπο, χάνεται κάθε αίσθηση. Μεγάλο το κουμπί του fire, σε ωραία θέση και πολύ βολικό αλλά στο πάτημα για μένα χάνει πάρα πολύ. Μικρό το κακό για τους περισσότερους ή και καθόλου κακό αλλά εμένα με χαλάει.
Η οθόνη του πολύ ωραία και πάρα πολύ φωτεινή αν την έχεις στο 100%. Έχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, φαίνονται όλα πεντακάθαρα και το μόνο ίσως αρνητικό για κάποιους ότι η ένδειξη της μπαταρίας είναι τέσσερα μικρά πράσινα κουτάκια αντί να δείχνει το ποσοστό. Βέβαια με 15 λεπτά φόρτιση δεν νομίζω να πειράξει και κανέναν.
Στα πολύ θετικά που θα θεωρούσα ότι δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ είναι η λειτουργία OTG. Με αυτή τη λειτουργία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή σαν powerbank και να φορτίσουμε άλλες συσκευές. Έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω αρκετές φορές για να φορτίσω ένα ποντάκι όταν είμαι έξω στα γρήγορα χωρίς να ψάχνω μπρίζες κλπ.
Έχω γράψει πολλές φορές ότι μπορώ να καταλάβω την αυτονομία της μπαταρίας μιας συσκευής μόνο αν είναι άθλια γιατί μέσα στη μέρα χρησιμοποιώ αρκετές συνήθως οπότε εδώ θα πω ότι το έχω μόνιμα με αεράτους ατμοποιητές και 85+ βατ και η στάθμη της μπαταρίας έπεφτε φυσιολογικά και δεν χάνει σε δύναμη όσο πέφτει.