(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Geek Vape)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Η ανανεωμένη έκδοση του διμπάταρου Legend.
*Η παρουσίαση κανονικά θα γινόταν πριν δύο μήνες αλλά η πανδημία είχε άλλη άποψη, οπότε έστω και καθυστερημένα την κάνω τώρα.*
Διμπάταρο μοντ που δέχεται δύο 18650 μπαταρίες, έχει διαστάσεις 29x54.12x140mm και ζυγίζει 143g χωρίς τις μπαταρίες.
Έχει μία έχρωμη TFT οθόνη 1.08 ιντσών, φορτίζει μέσω μιας θύρας Type-C και φτάνει μέχρι τα 200W.
Η συσκευασία περιλαμβάνει το μοντ, τον εργοστασιακό ατμοποιητή Z Sub-ohm 2021 Tank,
ένα καλώδιο Type-C, όρινγκ, 2 αντιστάσεις, ένα ίσιο τζαμάκι
και το εργαλειάκι για την αφαίρεση της αντίστασης.
Οι δύο αντιστάσεις της συσκευασίας είναι από τη σειρά Z Series και είναι δύο mesh αντιστάσεις
με τη μία να είναι η 0.2Ω στα 70-80W και η 0.25ohm στα 45-57W.
Το κιτ πωλείται στα παρακάτω επτά χρώματα.
To καινούργιο Legend δεν έχει κάποιες σοκαριστικές διαφορές σε σχέση με το πρώτο αλλά θεωρώ πως το πήγαν όντως ένα βήμα μπροστά. Οπτικά είναι αρκετά ίδιο με το πρώτο, απλά είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος, βάρος και έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Επιτέλους άλλαξαν αυτά τα ανεκδιήγητα λαστιχένια μέρη που μόνο σκόνη μάζευαν και δεν έφευγε με τίποτα και αντικαταστάθηκε με ωραία μεταλλικά. Αυτό που με χαλάει όμως είναι το δέρμα στο πίσω μέρος το οποίο στην υφή μοιάζει πολύ πιο ψεύτικο σε σχέση με αυτό που υπήρχε στα παλιά Aegis. Έχει μια αίσθηση σκληρού αφρολέξ αλλά ίσως να φταίει που έχουν βάλει μέσα κάποιο υλικό για να είναι πιο μαλακό όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ φτηνό όταν το ακουμπάς. Φαίνεται όμως καλύτερης ποιότητας σε σχέση με το πρώτο που στους περισσότερους χάλαγε μετά από καιρό.
Θα ήθελα το πάνω μέρος να είναι λίγο πιο φαρδύ γιατί ακόμα και ένας 24αρης ατμοποιητής προεξέχει, πολύ λίγο αλλά προεξέχει και θα προτιμούσα να χώραγε αμοποιητής μέχρι 25μμ. Άλλωστε πρόκειται για διμπάταρο μοντάκι, είναι κρίμα να προεξέχει ένας ντρίπερ πχ. Το πάνω μέρος του μοντ επίσης φαίνεται να είναι επιρρεπή σε σημάδια αν βιδώσεις τέρμα τον ατμοποιητή αλλά δεν το δοκίμασα και τον έχω μόνιμα με ένα προστατευτικό για να μη κάνει γρατζουνιά. Μου αρέσει πολύ και το καπάκι σιλικόνης που κρύβει τη θύρα Type-C. Ανοίγει και κλείνει πανεύκολα και δεν χρειάζεται να γυρνάς ή να κάνεις στην άκρη καπάκια κλπ, μπαίνει το καλώδιο άνετα. Ίσως η θέση του δεν βολέψει κάποιους που είναι έτσι ψηλά γιατί θα λυγίζει το καλώδιο αλλά οκ υπερβολικό.
Στο πλάι της συσκευής έχουμε αυτό το έξτρα διακόπτη για να κλειδώνουμε την συσκευή. Σίγουρα δεν έχει λόγω ύπαρξης γιατί μπορούμε απλά να πατήσουμε 5 κλικ όπως κάνουμε μια ζωή σε όλα τα μοντ αλλά μπορώ να πω ότι ασυναίσθητα το χρησιμοποιώ και με βόλεψε. Όταν έχω το μοντάκι στο χέρι και θέλω να το πετάξω μέσα στο back pack ή το τσαντάκι, το χέρι πάει από μόνο του στον διακόπτη και κλειδώνω το μοντ πριν το βάλω μέσα. Οπότε η συγκεκριμένη καινοτομία είναι παντελώς άχρηστη στα χαρτιά αλλά στην καθημερινότητα μου χωρίς να το καταλάβω με έχει βολέψει.
Όπως σε όλα τα μοντ της οικογένειας Aegis, έτσι και εδώ, τα κουμπιά της συσκευής είναι άριστα. Έχουν πολύ ωραία ποιότητα, το κουμπί του fire δεν είναι πολύ σκληρό αλλά ούτε και μαλακό και ο κλικ ήχος όταν το πατάς δεν είναι πολύ δυνατός. Τα δύο άλλα κουμπιά είναι λίγο περισσότερο μαλακά όταν τα πατάς και είναι σχεδόν αθόρυβα. Τέλος, η καμπύλη στο κουμπί του fire όπως και σε όλα τα Aegis είναι πάρα πολύ βολική και ξεκούραστη στο πάτημα ακόμα και αν έχεις το μοντ στο χέρι όλη την ώρα. Η οθόνη είναι η ίδια όπως σε όλα τα μοντ της εταιρείας τελευταία. Πολύ καλή φωτεινότητα αλλά ίσως λίγο πιο σκοτεινή σε σχέση ας πούμε με το Obelisk που έβγαλε πρόσφατα, με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις όμως.
Το πορτάκι των μπαταριών φαίνεται αξιόπιστο και ότι θα αντέξει για καιρό. Μπορείς να το ανοίξεις εύκολα με το ένα χέρι ακόμα και όταν έχει μέσα μπαταρίες. Κλείνει σφιχτά αλλά δεν κάνει τον κλικ ήχο στο κλείσιμο λόγω της σιλικόνης που έβαλαν σε όλο το καπάκι και αυτό λίγο δεν μου άρεσε στην αρχή γιατί το έκλεινα, δεν άκουγα τον ήχο και κοίταγα αν όντως έκλεισε τελικά. Υπερβολές όμως, το συνηθίζεις από τη πρώτη μέρα.
Το πρώτο Aegis Legend αν θυμάμαι καλά τα είχε τα προβληματάκια του με τη διαχείριση των μπαταριών, εδώ δεν έχω παρατηρήσει τα ίδια προβλήματα. Τον έχω σετ με MTL ατμοποιητές, παίζω με 0.6-0.8Ω και μου βγάζει όσο ακριβώς μου βγάζουν και άλλα μοντάκια που ξέρω ότι είναι σίγουρα αξιόπιστα.