Προχθές με ειδοποίησε ο Φώτης από FabVape ότι παρέλαβε τον νέο ατμοποιητή του Θανάση, τον Περσέα (Perseus) τον οποίο είχα προπαραγγείλει από το e-shop του.
Σήμερα το πρωί πέρασα από εκεί να τον παραλάβω και να μου δείξει ο Φώτης τις βασικές λειτουργίες του ατμοποιητή.
Ευκολάκι, τίποτα το περίεργο, εγκαταστήσαμε επιτόπου το 4mm pin αέρα γιατί θέλω DL τζούρα και την προέκταση του τανκ για μεγαλύτερη χωρητικότητα, τον πήρα και γύρισα σπίτι για στήσιμο.
Έρχεται σε ένα μαύρο χαρτονένιο κουτί και περιέχει τον ατμοποιητή, το extension tank, το πινάκι για DL, τα περισσότερα ανταλλακτικά orgings που έχω δει ποτέ (καμιά 20αριά τα υπολογίζω, δεν τα μέτρησα) και δύο επιπλέον βίδες για τα posts.

Βουρ στον πατσά, ξεκίνησα στήσιμο με δικής μου κατασκευής κλάπτον 0.35 SS316L / 0.12 Ni80
(ναι μου βγήκε ανάποδα το στήσιμο, το είδα μετά και το έφτιαξα ώστε τα ποδαράκια των αντιστάσεων να είναι κάτω και όχι πάνω, αλλά ξέχασα να βγάλω φωτό...)

H αντίσταση περνάει σε εγκοπές στη βάση των ποστς και σφίγγει με τις αντίστοιχες βίδες. Πανεύκολος τρόπος στησίματος, το βίδωμα βουτυρένιο και σταθερότατο.

To βαμβάκι πολύ καλά αφρατεμένο, στην κατάλληλη ποσότητα ώστε να μπει μέσα στα κανάλια αριστερά και δεξιά του ντεκ χωρίς να είναι όμως στουμπωμένο και σφιχτό, αλλιώς δεν θα έχει σωστή τροφοδοσία.

Στη συνέχεια καλό βρέξιμο στην αντίσταση και κλείνουμε για γέμισμα.

O ατμοποιητής γεμίζει πανεύκολα, περιστρέφεις λιγο το πάνω κομμάτι του τανκ και εμφανίζονται δύο οπές αναπλήρωσης υγρού. Αφού γεμίσουμε, ανάποδη περιστροφή για να κλείσουν.
Η βάση του έχει το δαχτυλίδι για την εισαγωγή αέρα και με τις 7 + 7 διαθέσιμες τρύπες δίνει αρκετές επιλογές. Εγώ τις έχω όλες ανοιχτές.
Περιστρέφοντας το τανκ, ανοίγει ή κλείνει και η παροχή των υγρών.

Στο άτμισμα του, αν και ακόμα είναι οι πρώτες εντυπώσεις, φαίνεται να δίνει πάρα πολύ καλή γεύση στα υγρά που ατμίζω καθημερινά. Πλήρης γεύση, δεν υπερτονίζει νότες, απαλό και ντουμανάτο άτμισμα.
Δεν θα μπω σε αναλυτικές λεπτομέρειες, υπάρχουν ήδη βίντεο του κατασκευαστή και σίγουρα θα γράψουν και άλλοι για αυτόν.
Γενικά φαίνεται μια καλή και ποιοτική επιλογή, αντίστοιχη της ποιότητας που περιμένεις από ένα προϊόν GG.
Προσθήκη 1/11
εδώ ο σωστός τρόπος βαμβακώματοςΠροσθήκη 7/11
εδώ για unrestricted πνευμονικό στήσιμο