*Παίζω εδώ και καιρό με το συγκεκριμένο και αφού μου το έστειλε η εταιρεία θα κάνω ένα review με διάφορες φωτογραφίες, ελπίζω να μην ενοχλεί τον δημιουργό του νήματος.(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Aspire)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Μπήκε και η Aspire στο παιχνίδι των ΑΙΟ που μοιάζουν με το Billet Box και στο πνευμονικό άτμισμα
με εργοστασιακές κεφαλές είναι ξεκάθαρα ο νικητής μέχρι αυτή την στιγμή.
Το Mulus είναι ένα All In One(AIO) ή συσκευή όλα σε ένα φτιαγμένή από αλουμίνιο
με διαστάσεις 50x24x97.4mm και δέχεται εξωτερική μπαταρία 18650.
Η χωρητικότητα υγρού του ποντ είναι 4.2ml, παίρνει επιστόμιο 510 και η συσκευή φτάνει μέχρι τα 80W.
Έχει μία OLED οθόνη 0.6 ίντσες για τις διάφορες ενδείξεις της συσκευής, μπορεί να φορτίσει μέσω
της Type-C θύρας που διαθέτει και μπορούμε να παίξουμε με Watt, ρυθμίζοντας τα V ή σε Bypass mode.
Η συσκευή πωλείται στα παρακάτω οκτώ χρώματα.
Η συσκευασία περιλαμβάνει την συσκευή, ένα Type-C καλώδιο για την φόρτιση, το μάνουαλ, ένα ανταπτοράκι
για να μπορούμε να βάλουμε τις αντιστάσεις του Ναυτίλου και τέσσερις αντιστάσεις.
Έρχεται με εγκατεστημένη την Nautilus 2S Mesh Coil 0.7Ω, μία Tigon 0.4Ω, μία Tigon 1.2Ω και μία Nautilus BVC 1.8Ω.
Οπωσδήποτε θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία που με το αρχικό πακέτο δίνει αμέσως όλες τις αντιστάσεις που μπορεί να αγοράσει κάποιος για την συγκεκριμένη συσκευή και να μάθει ποια αντίσταση του αρέσει περισσότερο χωρίς να ξοδέψει έξτρα χρήματα. Μεγάλο συν για νέους ατμιστές ή πχ άτομα που ζουν στην επαρχία και δεν μπορούν να δοκιμάσουν την συσκευή σε κάποιο κατάστημα.
Το επιστόμιο της συσκευασίας προσωπικά θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη διάμετρο ακόμα και για τις πνευμονικές τζούρες που μπορεί να κάνει κάποιος με την 0.7Ω και σίγουρα είναι τελείως ακατάλληλο για όποιον προτιμήσει τις αντιστάσεις πάνω από 1Ω για MTL. Ευτυχώς έχει κανονικό αντάπτορα 510 αντί ενός φιξ επιστομίου όπως άλλες συσκευές οπότε μπορείτε πανεύκολα να βάλετε ένα άλλο επιστόμιο από την συλλογή σας.
Το κουμπί του fire έχει καλή ανάδραση και ακούγεται αρκετά όταν το πατάς. Στις συσκευές που έχω και παίζω το κουμπί παίζει λίγο πάνω κάτω και δεν είναι τελείως σταθερό στην θέση του και δεν ξέρω αν θα χειροτερέψει με τον καιρό αλλά μέχρι στιγμής κρατάει μια χαρά. Σε αντίθεση με τα κουμπιά του (+) και (-) που είναι πάρα πολύ στιβαρά και σταθερά. Είναι λίγο δύσκολα στο πάτημα και θέλουν λίγο παραπάνω δύναμη αλλά νιώθεις σιγουριά με τα συγκεκριμένα.
Μου αρέσει πάρα πολύ ότι το πλαϊνό πάνελ έχει ένα κενό για να φαίνεται η οθόνη και δεν χρειάζεται να το ανοιγοκλείνω και για αυτό. Η οθόνη είναι πολύ φωτεινή και βλέπεις τα πάντα ακόμα και κάτω από τον ήλιο και έχει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις που χρειάζεσαι.
Με πέντε κλικ η συσκευή κλειδώνει και ξεκλειδώνει, όταν είναι κλειδωμένη αν πατήσουμε παρατεταμένα το fire για 2 δευτερόλεπτα την απενεργοποιούμε. Ενώ αν πατήσουμε τρεις φορές το fire σβήνει η οθόνη, τα κουμπιά +/- δεν λειτουργούν αλλά μπορούμε να ατμίσουμε κανονικά.
Πατώντας τα (+) και (-) μαζί έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε σε τι mode θέλουμε να παίξουμε με τη συσκευή μας.
Η μπαταρία μπαίνει και βγαίνει εύκολα στη συσκευή χωρίς προβλήματα να πιεστεί ο θετικός της μπαταρίας. Τρεις πολύ δυνατοί μαγνήτες κρατάνε το πάνελ το οποίο δεν κουνιέται και δεν παίζει καθόλου. Με το που κουμπώσει είναι λες και γίνεται ένα με το υπόλοιπο σώμα. Η μικρή εγκοπή που έχει η συσκευή για να βγάζεις το πορτάκι θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή και αν δεν έχεις λίγο νυχάκι ίσως δυσκολευτείς όταν πας να βγάλεις το πάνελ.
Το οποίο πάνελ αν και έχει δύο κενά για να βλέπεις την στάθμη του υγρού είναι πολύ δύσκολο να το διακρίνεις. Θέλει να το βάλεις κάτω από το φως σε συγκεκριμένη γωνία για να δεις το υγρό οπότε πιο εύκολα απλά βγάζεις το πάνελ και το κοιτάς.
Για να βγάλουμε το ποντ από την συσκευή απλά πιέζουμε το επιστόμιο προς τα κάτω και τραβάμε.
Η συσκευή κρατάει το ποντ στην θέση του με ελατήριο πολύ σταθερά και δεν κουνιέται καθόλου.
Για την αναπλήρωση του υγρού απλά ανοίγουμε την πορτοκαλί τάπα και γεμίζουμε.
Η τάπα είναι φτιαγμένη από ωραίο και σκληρό υλικό και πιστεύω είναι πολύ δύσκολο να κοπεί.
Βγαίνει και μπαίνει πίσω στη θέση της πανεύκολα και η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη
και δεν θα έχετε πρόβλημα με καμία μύτη μπουκαλιού.
Όταν ατμίζεις η συσκευή κάνει αρκετό θόρυβο, πολύ λιγότερο όταν παίζεις με τις MTL αντιστάσεις αλλά αρκετά με τις υπόλοιπες. Δεν είναι η συσκευή που θα πιάσω το βραδάκι όταν έχει ησυχία στο σπίτι για να ατμίσω. Αλλά πέρα του θορύβου που κάνει, η τζούρα είναι απίθανη, τέρμα απαλή και ευχάριστη.
Ξεκαθαρίζω ότι για μένα η mesh 0.7Ω είναι καλύτερη αντίσταση με διαφορά της Aspire και ίσως η καλύτερη εργοστασιακή αντίσταση σε θέμα γεύσης που έχω δοκιμάσει οπότε τις άλλες αντιστάσεις απλά τις δοκίμασα για κάνα δυο μέρες και δεν έχω παίξει για πολύ καιρό σε σχέση με την 0.7 που παίζω μόνιμα εδώ. Όλες οι αντιστάσεις είναι γευσάτες αλλά η 0.7 κάνει την διαφορά.
Δεν είμαι σίγουρος αν κάποιος που κάνει μόνο MTL θα το ευχαριστηθεί γιατί η Tigon δεν έχει ρύθμιση αέρα ενώ η 1.8 του Ναυτίλου ναι μεν σφύγγει αλλά όχι όπως θα έπρεπε αλλά ούτε όπως θα μου άρεσε. Από την άλλη για πνευμονικές τζούρες θα το ευχαριστηθείτε στο 100%!
Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε διαρροές και βάζω και την υπογραφή μου. Το έχω μόνιμα πεταμένο μέσα σε τσάντα πλάτης όταν πηγαινοέρχομαι και δεν έχω δει σταγόνα πουθενά.
Και τέλος, η αυτονομία της συσκευής είναι και αυτή πάρα πολύ καλή. Την βγάζω πολύ άνετα μόνο με αυτό στη δουλειά χωρίς να χρειαστεί να έχω και άλλη μπαταρία μαζί μου. Ακόμα και για καφέ/ποτό που μπορεί κάποιος να το έχει πιπίλα δεν νομίζω να έχει κάποιος ιδιαίτερο πρόβλημα.
Περιμένω πως και πως την επισκευάσιμη κεφαλή όπως και εσείς και κρίμα που όλοι ασχολούνται με το dotAIO ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με το Mulus.