Ευκαιρίας δοθείσης με το πρόβλημα του φόρουμ κατάφερα να δοκιμάσω το Vinci X περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν που με τίμησε η Voopoo προς παρουσίασή του. Εδώ και μία εβδομάδα που βρίσκεται στα χέρια μου είχα τη χαρά να το κρατάω πάντα μαζί μου και να μπορέσω να πω γι' αυτό όσο πιο αληθινά τα όσα αποκόμισα από τη συμβίωσή μου μαζί του - που θα συνεχίσει να υφίσταται!
Θα αρχίσω με τα συγχαρητήρια στην -γι' ακόμα μια φορά- απίθανη Πέτρα για την υπεραναλυτικότατη παρουσίαση που μας χάρισε απλόχερα, σε εμένα προσωπικά δίνει επί προσθέτως την ευκαιρία να μην αναλωθώ σε νούμερα και πολλές φωτογραφίες (τυγχάνει να έχουμε παραλάβει και το ίδιο ακριβώς χρώμα ) και να μιλήσω όπως θα μιλούσα σε έναν φίλο δίπλα μου που θα ζητούσε με απλά λόγια τις εντυπώσεις μου γι' αυτό το υπέροχο AIO κιτ.
Πρώτη θετικότατη εντύπωση λοιπόν πέραν του πανέμορφου "παρουσιαστικού" της συσκευής δεν είναι άλλο από την αποσπώμενη μπαταρία. Επιτέλους 18650 σε τόσο κόμπακτ συσκευή!
Ναι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε φάρδος και ύψος από τα προηγούμενα Vinci και Vinci R, όχι όμως τόσο ώστε να ενοχλήσει κάποιον με παλάμες σαν τις δικές μου και γιατί όχι, ακόμα μικρότερες. Όταν απ' την άλλη, δεν υπάρχει ταυτόχρονη σύγκριση μεταξύ των, κανένας δεν πιστεύω ότι θα σκεφτεί πως το Vinci X είναι υπερμεγέθες.
Να μην πω ότι προσωπικά το βρίσκω και λίγο πιο βολικό τελικά.
Είναι και λίγο βαρύτερο επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα απασχολήσει όμως κάποιον με το συνολικό του βάρος.
Όλα τα θετικά των προηγούμενων Vinci παραμένουν και στο Χ με μόνη παράλειψη την αυτόματη τζούρα. Δεν ξέρω γιατί επέλεξαν να το αφαιρέσουν αυτό το option, ίσως ο "αισθητήρας τζούρας" να μεγάλωνε ακόμα περισσότερο την συσκευή και να ήθελαν να το αποφύγουν αυτό. Όσο δηλαδή μεγάλωσε με το να τοποθετηθεί η "θήκη" για τη μπαταρίας να ήταν αρκετό για την εταιρία.
Δεν είναι κάτι που μου λείπει εμένα, ίσως κάποιους τους βολεύει πολύ αυτή η επιλογή όμως.
Προστέθηκε επίσης ένα μεταλλικό cage στο τανκ/cartridge του Vinci X με σκοπό να αποφεύγονται οι διαρροές που παρατήρησαν αρκετοί στα Vinci και Vinci R. Στο Vinci που πέρασε από τα χέρια μου όντως είχα παρατηρήσει κι εγώ κάποιες υπερτροφοδοσίες ορισμένες στιγμές, όχι σε μορφή διαρροής όμως. Απλώς το φαινόμενο της "μπουρμπουλήθρας" όταν το άφηνα για ώρες στην άκρη. Με το cage αυτό στο Vinci X το θεματάκι εξαφανίστηκε παντελώς. Τουλάχιστον σε εμένα -και αντίθετα με την εμπειρία της Πέτρας- δεν παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα το παραμικρό θέμα. Και πιστέψτε με, το Χ έχει φάει πολύ περισσότερη χρήση και "ταλαιπωρία" στην τσέπη του παντελονιού της δουλειάς επί μία εβδομάδα τώρα.
Ένα μικρό θεματάκι εντόπισα εδώ που δεν το είχε το προηγούμενο Vinci, όχι τραγικό όμως. Όταν η συσκευή βρίσκεται σε standby mode (με σβηστή οθόνη δηλαδή κλπ ) το πρώτο πάτημα του fire δεν θα δώσει ρεύμα στην αντίσταση αλλά απλώς θα ανάψει την οθόνη. Η τζούρα εννοείται θα έρθει με το αμέσως επόμενο πάτημα του κουμπιού. Λίγο σπαστικό αλλά δεν χαλάει κι ο κόσμος, ούτε φυσικά η συνολική εμπειρία του να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη συσκευή.
Δοκίμασα και τις δύο κεφαλές του πακέτου, προτίμησα την 0.6 χωρίς να σημαίνει ότι κι η 0.3 είναι κακή. Καθαρά θέμα ατμιστικού γούστου με μια τέτοια συσκευή στο χέρι.
Εδώ όμως έχουμε και το μεγάλο plus. H Voopoo ετοιμάζει RBA για το Vinci X! Δεν έχω ακόμα περισσότερες πληροφορίες, δεν βρίσκω κάτι ιδιαίτερο στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Είναι όμως κάτι που ανακοινώθηκε και που πιστεύω ότι θα δούμε πολύ πολύ σύντομα.
Συνδυασμός αποσπώμενης μπαταρίας και RBA;; Επιτέλους μια πανέμορφη ΑΙΟ συσκευή που ήρθε για να μείνει και θα χρησιμοποιηθεί για καιρό!
Αυτός είναι και ο λόγος που τα watts ανεβαίνουν μέχρι τα 70 μάλλον αφού καμία από τις κεφαλές του πακέτου δεν φτάνουν μέχρι εκεί λόγω του κόφτη του Gene chip που κρύβει το Vinci X.
Άλλο θετικότατο αυτός ο κόφτης λοιπόν. Να καταφέρνουν να φτιάξουν ένα chip που εκτός του ότι αναγνωρίζει την κεφαλή που χρησιμοποιούμε την εκάστοτε στιγμή, να φροντίζει να περιορίζει το εύρος των watts που θα δουλέψει σε αυτά που προτείνονται για τη συγκεκριμένη κεφαλή!
Ούτε κάτω από το εύρος της κεφαλής (ποιο το νόημα αν δεν ανάβει η αντίσταση εξάλλου ), ούτε πάνω με σκοπό την αποφυγή καψίματος του βαμβακιού. Βγάζω καπέλο εδώ κύριοι..
Αξίζει να αναφέρω εδώ και την πολύ καλή διαχείριση της μπαταρίας από την πλακέτα του Vinci X, για μονομπάταρη συσκευή με σχετικά μεγάλη και πολύχρωμη οθόνη με καλύπτει άνετα στο 8ωρο της δουλειάς εκεί γύρω στα 25w που το δουλεύω μέχρι στιγμής. Και στο ζόρι, αλλάζουμε μπαταρία. Σιγά τώρα..
Το είπε και η Πέτρα παραπάνω αλλά με εντυπωσίασε κι εμένα γι' αυτό το αναφέρω πάλι, τα ρέστα μου στο καπάκι της μπαταρίας. Τόσο smooth βίδωμα/ξεβίδωμα πολύ σπάνιο (έως και ακατόρθωτο ) να το βρεις σε καπάκι του είδους. Α-πί-στε-υτο!
Και πανεύκολο να βρεις το "πρώτο σπείρωμα" που λένε. Ούτε άκυρες περιστροφές, ούτε "παίξε" μέχρι να αρχίσει να βιδώνει ούτε τίποτα.
Τέλος. Το καλύτερο καπάκι αυτού του τύπου που φτιάχτηκε ποτέ.!
Όπως καταλάβατε εγώ προσωπικά βρήκα το Άγιο δισκοπότηρο στις ΑΙΟ συσκευές με το Vinci X. Δεν χρειάζομαι κάτι περισσότερο, αν εξαιρέσω το λίγο ενοχλητικό "τζούφιο" πρώτο πάτημα του fire με τη συσκευή στο standby (ΔΕΝ μιλάμε για missfire όμως! ) όλο το πακέτο ήδη αγαπήθηκε. Μόλις έρθει κι η RBA στα χέρια μου κλείσαμε. Αληθινός σύντροφος.
Με μια μικρή επιφύλαξη στο αν θα μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικό τανκ/cartridge αύριο μεθαύριο (μπορεί κάποια στιγμή να κοπεί το σιλικονένιο καπάκι αναπλήρωσης βρε αδερφέ ) πιστεύω ότι δύσκολα θα βρω κάτι τόσο υπερπλήρες σε ένα τόσο 'δα πακετάκι μελλοντικά.
Θα επανέλθω με φωτογραφίες σύντομα (βρίσκομαι μακρυά απ' το σπίτι για λίγες μέρες - ζήτω την κατανόησή σας ) για να ολοκληρωθεί κι η δική μου άποψη.
Στο μεταξύ να ευχαριστήσω τη Voopoo, αυτή τη φορά όχι μόνο για την ευκαιρία που μου έδωσε να δοκιμάσω την απίθανη νέα της συσκευή, αλλά κι επειδή τώρα μου χάρισε έναν "συνεργάτη" που κάλυψε όλα τα δικά μου ζητούμενα από κάτι που θα επέλεγα κι ο ίδιος τελικά αν έβγαινα για ψώνια στα ατμομάγαζα. Και φυσικά όλους εσάς που αφιερώσατε τον χρόνο σας να διαβάσετε αυτές τις γραμμές.
Καλή συνέχεια σε όλους!