Αφού λοιπόν δοκίμασα για μερικές μέρες το Voopoo Vinci mod pod (όπως το αποκαλεί η εταιρεία ) ας καταθέσω τη συνολική εμπειρία που έζησα και θα συνεχίσω να ζω μαζί του.
Πρόκειται για μια άψογη ΑΙΟ (κατ' εμέ ) συσκευή που αυτή τη φορά ολοκληρώθηκε περισσότερο από κάθε άλλη ανάλογη συσκευή της εταιρίας, σαν να μάζεψαν όλα τα μικρά "αρνητικά" των προηγούμενων ΑΙΟ συσκευών τους και προσθέτοντας λίγο από όραμα για το μέλλον, έφτιαξαν ένα πακέτο ικανό να καλύψει τεράστιο αριθμό ατμιστών, νέων η μη!
Τα -πολύ- θετικά του Voopoo Vinci:
- Όμορφη compact συσκευή, ιδιαίτερα ελαφριά
- Πανέμορφη οθόνη με πολύ καλή ευκρίνεια
- Ωραία clicky πλήκτρα
- Εύκολη αλλαγή αντίστασης
- Ωραίος αέρας και πολύ καλή απόδοση γεύσης
- Απόλυτη συμβατότητα Pnp αντιστάσεων με προηγούμενες συσκευές της εταιρείας (ένεκα και της ρύθμισης της ισχύος που διαθέτει η συσκευή ) όπως το Find S trio kit και το Drag Baby kit
- Καλή αυτονομία μπαταρίας με τα 1500mAh που διαθέτει (κυμαίνεται βέβαια κι ανάλογα με το coil που θα επιλέξουμε )
- Τέλεια αυτονομία υγρού αφού τα 5.5ml για μια τόσο μικρή συσκευή μέχρι σήμερα φάνταζε ουτοπία
- Τεράστιο "συν" η δυνατότητα ρύθμισης της τζούρας, η επιλογή που μας δίνεται δηλαδή να επιλέξουμε αν θέλουμε να πατάμε το fire η όχι κάθε φορά που θέλουμε να τραβήξουμε τζούρα. Στο "αυτόματο" βέβαια η έντασή της είναι λίγο πιο χαλαρή απ' ότι αν πατήσουμε το fire όμως με τη δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος αυτό εξαλείφεται άμεσα.
- Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τη δυνατότητα ρύθμισης του αέρα. Υποτυπώδης βέβαια χωρίς τρανταχτές διαφορές, υπάρχει όμως και θα βοηθήσει αρκετούς να έρθουν πιο κοντά στο "αγαπημένο" τους όταν καταλήξουν με πιο Pnp coil θα χρησιμοποιούν τη συσκευή περισσότερο.
- Θετικό επίσης το γεγονός ότι πολύ καλή πλακέτα με το Gene chip αλλάζει αυτόματα τα watts μόλις αντικατασταθεί το coil
- Κι όμως αληθινό, η πλακέτα προσαρμόζει το εύρος ρύθμισης των Watts ανάλογα με το coil που έχει τοποθετηθεί στο tank! Άρα με ένα coil όπως το 0.8 λοιπόν, η συσκευή δεν σε αφήνει να ανεβάσεις μέχρι τα 40W που έχει ως ταβάνι, αντί αυτού θα σε σταματήσει στα 18W και αμέσως θα σου πετάξει μήνυμα "MAX POWER" στην οθόνη.! Έτσι γλυτώνεις από δυσάρεστες ενδεχομένως καταστάσεις που θα σε κάνουν να θυμάσαι αυτή τη συσκευή για πάντα..
Αρνητικά:
- Η πλακέτα έχει την τάση να επιστρέφει αυτόματα τα Watts στα "προτεινόμενα" της συσκευής μόλις εκείνη μπει σε sleep mode. Για παράδειγμα μόλις τοποθετήσουμε το Pnp 0.8 coil, η συσκευή θα ρυθμίσει αυτόματα τα watts σε 12. Εγώ όμως βρίσκω την τζούρα μου με αυτή την κεφαλή στα 14, όπου και ρυθμίζω με το plus πλήκτρο φυσικά. Κανένα θέμα μέχρι να αφήσω τη συσκευή για λίγη ώρα στην άκρη. Όταν αποφασίσω να τη δουλέψω ξανά, τα Watts έχουν αφήσει τα 14 που επέλεξα νωρίτερα και έχουν επιστρέψει στα 12.
Μικρό το κακό για κάποιους, σε ολοήμερη χρήση όμως μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό.
Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό με update στο firmware από τη Voopoo αλλά οι μέχρι σήμερα εικόνες που έχω, μάλλον θα μείνει στα όνειρά μου.
- Θα ήθελα να μπορούσε να ρυθμιστεί σε λίγο πιο "mtl" καταστάσεις από άποψης αέρα. Αλλά οκ.
Δεν το βάζω στα αρνητικά απλά σε κάτι που θα ήθελα να δω. Επισκευάσιμες κεφαλές. Τη στιγμή μάλιστα που έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τα Watts της συσκευής μου..
Σε γενικές γραμμές πάντως πρόκειται για πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Βλέποντας αρκετά από τα καινούργια Pods/AIO πακέτα που γεμίζουν τα ράφια των καταστημάτων τους τελευταίους μήνες θα έλεγα ότι το Vinci της Voopoo είναι από τα πιο ολοκληρωμένα. Με ένα μικρό "ελαττωματάκι" στο μενού του (που ίσως διορθώνεται κιόλας ) αλλά με τόσα καλά που νομίζω ότι θα σε κάνει να χαρείς το κάθε ευρώ που θα ξοδέψεις για να το αποκτήσεις.
Ευχαριστώ τη Voopoo για τη δυνατότητα που μου έδωσε να δοκιμάσω τη συσκευή της και όλους εσάς για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές!