@nivas
Φιλε μου θα διαφωνησω ως προς το εξης:
Σωστα και δεν πρεπει να κυκλοφορει στην αγορα οτιδηποτε το οποιο δεν εχει ελεγχθει. Θα πρεπει, λοιπον, να ελεχθει και, αν δεν πληροι τις προϋποθεσεις να υποχρεωθουν να το αναφερουν στη συσκευασια (οπως στο κανονικο τσιγαρο) και αμα θες το παιρνεις. Οχι να το απαγορευσουμε επειδη ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ. Καταλαβαινεις τη διαφορα;
Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις τη διαφορα. Ή ισως δεν ξερεις τη διαδικασια.
Δεν φερνεις ενα προϊον, το κυκλοφορεις στην αγορα και μετα σε ψαχνει ο ΕΟΦ για να το ελεγξει. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Οι τυποι που το πουλανε θα επρεπε να αποτανθουν στον ΕΟΦ, να παρουν ολες τις απαραιτητες αδειας ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Ο ΕΟΦ λοιπον το μονο που λεει ειναι οτι δεν εχει δωσει καμια τετοιους ειδους αδεια. Συνεπως οτι σχετικο κυκλοφορει στην αγορα ειναι παρανομο. Ειναι χωρις αδεια. Πώς το λενε?
Αν δεν ειναι φαρμακευτικο προϊον και ειναι ειδος τσιγαρου τοτε επισης θα επρεπε να περασει απο αλλου τυπου ελεγχους και να φερει ειδικες σημανσεις που δεν εχει.
Για πολλοστη φορα λεω οτι τελικα αυτο το προϊον το ονομαζουν "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ" και το πλασαρουν στην αγορα ως ηλεκτρονικη συσκευη. Σαν ανεμιστηρα π.χ.!!!
Ο ΕΟΦ δεν ειπε οτι ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ. Ειπε οτι δεν εχει δωσει ως σημερα. Προφανως ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ.
300 φορες μου ειπαν διαφοροι εμποροι ποσο πιο υγιεινο ειναι απο το κανονικο τσιγαρο. Πολλες φορες ειπωθηκε οτι με αυτο μπορεις να κοψεις το καπνισμα κλπ κλπ κλπ. Ε τί να κανουμε ομως που αυτου του ειδους τα προϊοντα υπαγονται σε συγκεκριμενη νομοθεσια πανευρωπαϊκα? Τί τους εμποδιζει να γινουν "νομιμοι"?
Ζaks12 μου λες να παρω υγρα που δεν εχουν ελεγχθει. ΑΥτο ακριβως ειναι το ζητημα!!!
Δεν ενδιαφερεται κανεις τί θα κανεις εσυ στο σπιτι σου. Η συζητηση γινεται για προϊοντα που ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ. Και βρισκονται ΠΑΝΤΟΥ. Εσυ στο σπιτι σου κανε οτι νομιζεις.