Σ'ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να με βαλεις στη "θεση" μου. Το εκτιμω.
Δεν ζήτησα να το εκτιμήσεις.
Επισης σ'ευχαριστω ...Απλως δεν εισαι ο αρμοδιος να το κανεις...
Ούτε εσύ να το απορρίψεις.
Υπαρχουν αρμοδια οργανα να το κρινουν αυτο. Οχι εσυ. Ουτε εγω.
Ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα και στα χαρτιά, είναι υποχρέωση του πολίτη να κρίνει τους νόμους και τα όργανα.
Ειναι απολυτος ξεκαθαρος (λεω εγω). Ειναι απολυτως ασαφης (λες εσυ). Το ζητημα ειναι οτι κανεις απο τους 2 μας δεν ειναι σε θεση να τον κρινει. Υπαρχουν θεσμοθετημενα οργανα της πολιτειας να το κανουν.
Δες παραπάνω.
Το Υπουργειο Υγειας αυτον τον νομο επικαλειται και επιχειρει να αποσυρει τα η.τ. απο την αγορα.
Τίποτα δεν έκανε. Δύο ατάκες πέταξαν και φρόντισαν να ασχοληθούν τα μίντια.
Θα περιμενα λοιπον απο οποιονδηποτε εμπορο ή εισαγωγεα η.τ. ή και υγρων αναπληρωσης να βγαλει επισημη ανακοινωση τυπου που να δημοσιευσει αποφασεις επισημων οργανων του κρατους (δικαστηριων δηλαδη) που να κρινουν το νομο ανεπαρκη ή αντισυνταγματικο.
Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος.
Θα περιμενα ανακοινωσεις τυπου που να λενε οτι εμας τα προϊοντα μας πριν κυκλοφορησουν ελεγχονται απο τον ταδε αρμοδιο φορεα που πιστοποιει τα συστατικα τους και την περιεκτικοτητα τους σε νικοτινη.
Αυτό θα έπρεπε να το απαιτούσες και πριν.
Τιποτα απο αυτα δεν γινεται. Κανεις δεν ασχολειται με την ουσια. Απλως καποιοι εμποροι βγαινουν να κλαφτουν οτι τους κοβουν το μεροκαματο. Γιατι να μην τους το κοψουν αν ειναι παρανομο δηλαδη?
Δεν κατηγορησα κανεναν. Λεω οτι κατα την αποψη μου αντιδρουν λανθασμενα. Φωναζουν για να σηκωσουν καπνο και κατω απο αυτον θα κρυφτουν πολλοι...
Εδώ είναι φόρουμ καταναλωτών και όχι εμπόρων. Το 99.9% των απόψεων που ακούς είναι από καταναλωτές και όχι από έμπορους.
Αν πιστεύεις ότι διαπράττει κάποιος έμπορος παρανομία, κατήγγειλέ τον. Κατήγγειλε και τον εαυτό σου για κλεπταποδόχο! Αν το κάνεις, θα σου δώσω τα στοιχεία μου να καταγγείλεις και μένα.
Μην λες ότι δεν κατηγόρησες. Αυτό ακριβώς έκανες. Αλλά πάλι, δεν πρόσεξες πως δεν είναι αυτοί που φωνάζουν. Το αντίθετο συμβαίνει, γι' αυτό και πολλοί άλλοι τους κατηγορούν ότι σωπαίνουν.
Συγκεκριμενα σε παρακαλω. Με ονοματα και διευθυνσεις. Γιατι οι αερολογιες σου δεν με αφορουν.
Μια αρχή είναι η ενυπόγραφη επιστολή μου στις εφημερίδες που δημοσίευσαν την επιστολή του Μαρκάτου.
Ενυπόγραφα επικοινώνησα με τον Μπεχράκη.
Ενυπόγραφα έχω επικοινωνήσει και με άλλα μίντια και άλλους ντόκτορες ζητώντας στοιχεία/πηγές/οτιδήποτε.
Ψάξε λίγο στο φόρουμ, να δεις αν λέω αερολογίες.
(το γιατί είναι 'βρώμικος πόλεμος παραπληροφόρησης', εξηγείται στο κείμενο πιστεύω).
Υ.Γ. Αν φωναζω κι αν επιμενω ειναι γιατι τα εχω παρει στο κρανιο που ξαφνικα βρεθηκα στη μεση μιας διαμαχης μεταξυ κρατους και εμπορων που δεν με αφορα. Ενας απλος χρηστης ειμαι. Που βεβαια δεν θελησα να αγορασω τιποτα παρανομο. Και τσαντιζομαι που καποιοι γνωριζαν αλλα δεν με ενημερωναν. Και εννοω και την πλευρα του κρατους και την πλευρα των εμπορων.
Φωνάζεις σε λάθος αυτιά τα λάθος πράγματα. Η διαμάχη δεν είναι μεταξύ κράτους και εμπόρων, είναι - για άλλη μια φορά - ανάμεσα στο φορομπηχτικό λαδωγραναζικό μηχανισμό του κράτους και τα πρόβατα, τους πολίτες.
Κατά τα λεγόμενά σου, εν γνώσει σου κάνεις παράνομες συναλλαγές. Άγνοια του νόμου δεν συγχωρείται.
Φυσικά ούτε αυτά θα σε καλύψουν, αλλά εγώ δεν θα ξανααπαντήσω σε ότι κι' αν γράψεις.