Ηθελα να αναφερω ενα τρικακι για γρηγορη ομογενοποιηση του υγρου καιρο τωρα, αλλα δεν ειχα κατσει να τραβηξω και τις φωτογραφιες που ηθελα. Οποτε, τωρα που εφτιαξα καινουργιο υγρο και τραβηξα φωτογραφιες το αναφερω...
Εγω φτιαχνω ενα δυσκολο για ομογενοποιηση υγρο, που περιλαμβανει VG,PG και 3 διαφορετικα αρωματα απο 3 διαφορετικες εταιριες. Οταν βαζω τα συστατικα (με τα αρωματα πρωτα παντα) στο μπουκαλακι φαινεται καπως ετσι:

οπου η VG παει απο κατω, τα αρωματα στην μεση και η PG απο πανω. Μεχρι προτεινως το ανακατευα με κυκλικες κινησεις με το χερι για λιγη ωρα και το αφηνα καποιες μερες. Μεσο ορο ηθελε 2-3 μερες να ερθει σε ομοιομορφη οπτικα κατασταση το υγρο. Σκεφτηκα λοιπον την φυγοκεντριση που κανουν οι επαγγελματιες του χωρου και πως απλα θα το εκανα εγω...
Βρηκα ενα μπουγκι στα πραγματα της γυναικας (και μικρη σακουλα πχ απο φαρμακειο θα εκανε) και εβαλα μεσα το μπουκαλακι...συν ενα κατσαβιδι μου. Ετσι εχω τα παρακατω:

Απο εκει και περα με στριφογυρισμα του πουγκιου, γρηγορα και δυνατα, (οπως ο Δαβίδ με την σφεντονα ενα πραγμα) καθετα:

ή οριζοντια:

για 2 λεπτα περιπου (γιατι μετα κουραστηκα

) το υγρο στο μπουκαλακι πηρε ενα ομοιομορφο χρωμα, ενω δεν υπαρχουν καθολου φυσαλιδες.

και μπροστα στο φως:

Για μενα κερδιζω τις 2 πρωτες μερες του υγρου.
Με πολυ απλα υλικα και ευκολο χειρισμο, μπορουμε να κανουμε την δικη μας σπιτικη φυγοκεντριση στο υγρο που μολις φτιαξαμε. Και μπορουμε για πανω απο ενα μπουκαλακι ταυτοχρονα (το πουγκι χωραει 2-3

)
ΥΓ: Σε αντιστοιχια του πολυ χρησιμου νηματος hints and tips των genesis, καλο θα ηταν να υπηρχε και ενα για τα υγρα για να βαζουμε τετοιες πληροφοριες/ιδεες. Αν πιστευει η ΣΟ οτι στεκει ενα τετοιο νημα και δημιουργηθει ας το μεταφερει εκει.