Καλημέρα σας!
Είδα και γω πρωινιάτικα το λινκ και, βαθύτατα υποψιασμένος και έτοιμος να κατηγορήσω το παραμικρό (όπως πάντα, τρομάρα μου), παρακολούθησα το βίντεο.
Εύγε του! Τίποτα μεμπτό, τα είπε όλα, σωστά και συμμαζεμένα.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή γίνεται πόλεμος ενάντια στο η.τ στην Κρήτη, τα πολεμικά ανακοινωθέντα τα ξέρετε.
Βρέθηκε ένας σύμμαχος να φέρει ένα μεγάλο κανόνι!
- για αυτά που ακούστηκαν για διαφήμιση: όχι βρε παιδιά, ο άνθρωπος ήθελε να κάνει μια όμορφη εισαγωγή, τονίζοντας ότι "Ryan =
σαν τσιγάρο".
Βρέστε μου εσείς Ryan στην Ελλάδα!
- πιθανόν να έχετε διαβάσει αυτό που έχω πει για την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου, ανάλογα με το
πως του το συστήνει ο γιατρός. Ε, λοιπόν, αυτός αυξάνει την αποτελεσματικότητα του η.τ σαν μέσο διακοπής του καπνίσματος.
- το μόνο που τόνισε στην όλη ιστορία, ήταν
να συνοδεύεται από σταθερή απόφαση να μην καπνίσει. δέκα
Και το βίντεο είναι διπλά χρήσιμο, γιατί ακούστηκαν διάφορα πράγματα κι' εδώ που τελικά χρειάζονται κουβέντα.
Έχουμε λοιπόν:
1. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι
ασφαλές. Είναι πολύ ασφαλές. Δεν είναι απλώς ασφαλέστερο σε σχέση με το κάπνισμα: οι ουσίες που περιέχει έχουν μελετηθεί εδώ και δεκαετίες σε σχέση με την επιρροή τους στο ανθρώπινο σώμα, και οι ποσότητες που προσλαμβάνονται είναι ελάχιστες σε σχέση με τα όρια κινδύνου.
Απλά: όπως είπε και ο Atmos,
απαγορεύεται να δηλώνουμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλές, γι' αυτό και δεν το κάνουμε και καθόμαστε και λέμε ναι, ξέρεις, αλλά, ίσως, οι έρευνες κλπ.κλπ.κλπ. Είναι μια καλή ευκαιρία να το δηλώσουμε εδώ, μια και το είπε πρώτος-πρώτος ένας γιατρός (που μου φαίνεται, μας έβαλε τα γυαλιά όλους).
Η υπερκατανάλωση του η.τ πιθανόν να προκαλεί άσχημες (προσωρινές!) παρενέργειες (μπούκωμα, ταχυκαρδίες κλπ.) Το ίδιο ισχύει γενικά για τις υπερκαταναλώσεις, όμως. Αν φάτε τριάντα σακουλάκια γαριδάκια, σε τι κατάσταση θα είσαστε;
2. Είμαστε όλοι πρώην καπνιστές. Τόσα χρόνια καπνίζαμε, παρόλες τις παρενέργειες (που τις ξέραμε, πολύ καλά).
Τώρα μας έκοψε να ασχοληθούμε με την ασφάλειά μας; Είχαμε το τσιγάρο τόσες δεκαετίες και δεν αφήναμε κανέναν να το κατηγορήσει, τώρα για το
ευλογημένο άτμισμα ψάχνουμε πιστοποιητικά; Έλεος!
Πες πως γίνεται σοβαρή έρευνα, που αποδεικνύει ότι το άτμισμα σε σχέση με το τσιγάρο είναι πολύ πιο ασφαλές, αλλά όχι σε σχέση με το μη-άτμισμα. (παρεμπιπτόντως, αυτό θα λέει, αν και όταν γίνει)
Τι θα κάνετε; Θα κόψετε το άτμισμα; Όταν καπνίζατε, τέτοιες έρευνες σας έκαναν να κόψετε το τσιγάρο;
Ποια ακριβώς πτυχή των συνηθειών σας θα επηρεαστεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας; Το πολύ-πολύ, να αλλάξουμε λίγο την σύσταση των υγρών ή τον ατμοποιητή.
Και το πολύ αλκοόλ κάνει κακό. Δεν εννοώ κοινωνικά, εννοώ βλάβες στα όργανα. Υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν.
Αυτή τη στιγμή που ζητάτε έρευνες για το η.τ, ξεπερνάτε τα όρια στο αλκοόλ ή όχι; Κι' αυτό άδικο δεν είναι;
Όπως λέει και ο γιατρός,
φέρτε μου πιστοποιητικά για το κάπνισμα. Το η.τ
δεν τα χρειάζεται.