Εχουμε επισημα στοιχεία απο ερευνες (στις ΗΠΑ) για το ποσοστό αλλα και τον απολυτο αριθμο νεων που στρεφονται στο ατμισμα χωρις να ειναι καπνιστες και ειτε γινονται ΤΑΚΤΙΚΟΙ ατμιστες, δηλ. δεν το δοκιμαζουν μια δυο φορες για πλακα αλλα το συνεχιζουν και μενουν σε αυτο για τουλάχιστον 1-2 χρονια, είτε παθαίνουν εξαρτηση απο τη νικοτίνη, και δεν μπορουν να σταματήσουν το ατμισμα παρα μονο με συνειδητη προσπάθεια ?
Γιατί ενα πραγμα που με ενοχλουσε και με ενοχλει ακομη μερικες φορες στο ατμισμα είναι ότι δεν μου φαινόταν καθόλου cool, αντιθετα μου φαινόταν πολυ "εσωστρεφες" αφου ήθελε τόση φροντιδα:
Συνεχεις φορτισεις, φορτιστες, μπαταριες, αντιστασεις ετοιμες ή ιδιοκατασκευες, μπουκαλάκια, δευτερο και τριτο Mod, δευτερο και τριτο ατμοποιητη, εξτρα μπαταρίες, πολύμετρα, μετρησεις αντισταεων, dry burning, Νικελια, Ατσαλια, FeCrAl, τσιμπιδακια κατσαβιδάκια, αλλενακια, κοπτάκια, αρωματα, συρματα, βαμβακια (παλιοτερα φιτιλια) και..... δωστου κοντρα μπουκαλακια σε σημειο εκνευρισμου, και να μην εχεις τα χερια ελευθερα αλλα να κουβαλάς τσαντακια και παρατσαντακια κτλ, το οποίο ουσιαστικα ειναι οχι απλα ενδειξη αλλα διαφήμιση αδυναμίας αφου η τοσο μεγάλη ασχολία τονιζει ακομη περισσότερο στον περίγυρο την εξαρτηση σου απο νικοτινη, και μπορει να σε κανει να φαίνεσαι και σαν πολίτης της... Dorkville(*) κτλ και η γενικη εικόνα παραπεμπει σε αδυναμία ή εστω σε απελπισμενη προσπάθεια απεξαρτησης κτλ (πχ "Δεν μπορείς απλα να το κόψεις το ρημάδι?" "Οχι δεν μπορω, αν μπορουσα νομιζεις ότι θα ασχολουμουν με όλο αυτό το συρφετό, πανεξυπνε?")
Προσωπικά σε καμμια περίπτωση αν δεν ήμουν καπνιστης δεν θα το υιοθετουσα ακριβως γι αυτους τους λογους ειτε σαν εφηβος είτε σαν ενήλικος. Το υιοθετησα γιατι δεν μπορουσα με άλλο τροπο απο όσους είχα δοκιμασει να απαλλαγω απο το @!$%@%@ το κάπνισμα.
(*)Dork : Αυτός που ενδιαφερεται εντονα για πραγματα που ειναι εντελώς αδιάφορα για το 99% των υπόλοιπων... Και απο τα οποια δεν προάγει και την... επιστήμη ουτε και κερδιζει χρηματα ή αρετες. Κατι σαν περιθωριακός ...φυτουλας.