vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

457 επισκέπτες, 6 χρήστες
kyrgiannis, Methodios, sakissalonika, maprix, maraki1308, manoslykos

"Πόρτα" στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αποσυνδεδεμένος e-akapnos

• 838
  • Φύλο: Άντρας
  • Dum vivimus vivamus
Απ: "Πόρτα" στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #480 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 18:40 »
τα έχω διαβάσει και για το Βόλο. Κάτι παρόμοιο έγινε και στη Μυτιλήνη μ' έναν φίλο μου. Σε καφετέρια του απαγόρευσαν το ητ διότι τους έγραψε η αστυνομία. Δυστυχώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία με συγκεκριμένα πλαίσια και οι καταστηματάρχες δε γνωρίζουν τι ισχύει.

Αποσυνδεδεμένος pmgpanos

• *
  • 34
« Απάντηση #481 στις: Μαρτίου 22, 2015, 19:20 »
Πρόσφατα στην περιοχή μας έχουν αρχίσει οι έλεγχοι για το κάπνισμα και έχουν υπάρξει και αρκετά πρόστιμα. Χθές μου είπαν όταν ρώτησα σε μία καφετέρια εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ότι όταν τους έκαναν μία ενημέρωση για τον νόμο τους είπαν ότι απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο διότι δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν το υγρό περιέχει νικοτίνη. Προσπαθώ να βρώ στο ιντερνετ τον νόμο έτσι ώστε να δω εάν λέει κάτι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά τίποτα. Μήπως γνωρίζετε κάτι περισσότερο?

Αποσυνδεδεμένος iliasy

• **
  • 290
« Απάντηση #483 στις: Μαρτίου 22, 2015, 19:39 »
 :dontknow: αν και  μόνο στα κλεφτά κάνω και απο καμμιά τζούρα ετσι για το ξεχαρμάνιασμα.. ::)

Αποσυνδεδεμένος pmgpanos

• *
  • 34
« Απάντηση #484 στις: Μαρτίου 22, 2015, 19:46 »
Δεν είδα να αναφέρετε κάτι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οπότε δεν μπορούν να σε γράψουν εάν το χρησιμοποιείς. Σωστά?

Αποσυνδεδεμένος SEB

• 5899
« Απάντηση #485 στις: Μαρτίου 22, 2015, 19:49 »
Σε αυτο το νημα περιμενω εδω και καιρο καποιον να ποσταρει την συγκεκριμενη επισημη απογορευση του ΗΤ αλλα ακομα τπτ .

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #486 στις: Μαρτίου 22, 2015, 20:31 »
Βάγγο, πρέπει να βρεθούν και οι ερμηνευτικές εγγύκλιοι, μόνο το κείμενο του νόμου δεν φτάνει.

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #487 στις: Μαρτίου 22, 2015, 21:35 »
Κάπου έχω γράψει ένα περιποιημένο ποστ περί νομοθεσίας, αλλά τώρα από κινητό, δύσκολο να το βρω. Υπενθυμίζω όμως ότι όποια εγκύκλιος δεν δεσμεύει τον πολίτη, αλλά τη διοίκηση. Εσωτερικό έγγραφο ένα πράγμα. Οι νόμοι διοικητικού δικαίου, ερμηνεύονται στενά, δηλαδή αυτό που λέει, όχι αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας.

Στάλθηκε από το C1905 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #488 στις: Μαρτίου 22, 2015, 21:55 »
Πρόσφατα στην περιοχή μας έχουν αρχίσει οι έλεγχοι για το κάπνισμα και έχουν υπάρξει και αρκετά πρόστιμα. Χθές μου είπαν όταν ρώτησα σε μία καφετέρια εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ότι όταν τους έκαναν μία ενημέρωση για τον νόμο τους είπαν ότι απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο διότι δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν το υγρό περιέχει νικοτίνη. Προσπαθώ να βρώ στο ιντερνετ τον νόμο έτσι ώστε να δω εάν λέει κάτι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά τίποτα. Μήπως γνωρίζετε κάτι περισσότερο?

Πάντως μου δημιουργήθηκε μια απορία, με την φράση τους "δεν γνωρίζουν εάν το υγρό περιέχει νικοτίνη":

Δηλαδή αν κάποιος κάπνιζε τσιγάρο (αν υπήρε δηλαδή) με μηδέν νικοτίνη, θα το άφηναν ελεύθερο ? Το μόνο βλαβερό προϊόν καύσης είναι η νικοτίνη ? Αραγε, ποιός θα μας προστατέψει από τους ερασιτέχνες νομοθέτες ?

Αποσυνδεδεμένος caros

• 1707
« Απάντηση #489 στις: Μαρτίου 22, 2015, 22:51 »
Η ο,τι να' ναι απαντηση δοθηκε απο τη καφετερια συμφωνα με το ποστ του φιλου και δεν υπαρχει βεβαια σε κανενα νομο, αρα κανεις νομοθετης δεν εγραψε κατι τετοιο. Επισης η νικοτινη δεν ειναι βλαβερη ουσια, εθιστικη ναι, βλαβερη οχι.

Αποσυνδεδεμένος pmgpanos

• *
  • 34
« Απάντηση #490 στις: Μαρτίου 26, 2015, 15:58 »
Εφόσον υπάρχει αυστηρή εφαρμογή του νόμου στην περιοχή μας για το κάπνισμα, δημιουργήθηκε και πρόβλημα με το ηλεκτρονικό. Οι καταστηματάρχες γνώριζαν από μια ενημέρωση που τους έγινε ότι απαγορεύετε και αυτό. Το τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου θεωρώντας πως δεν απαγορεύετε ανάρτησε στην εφημερίδα τον νόμο για το κάπνισμα, οπου δεν συμπεριλαμβανόταν το ηλεκτρονικό.

Όμως η απάντηση της αστυνομίας και της υγειονομικής υπηρεσίας ήταν πως συμπεριλαμβάνετε και το ηλεκτρονικό στην απαγόρευση σε μία εγκύκλιο και θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους.

Επομένως σε όποια περιοχή αποφασίζεται να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος για το κάπνισμα θα σημαίνει ότι και οι ατμιστές συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν. Και η ερώτηση είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και αν θα υπάρξει τρόπος να εξαιρεθούμε, διότι πιστεύω πως από την στιγμή που στην γειτονική Ιταλία με νόμο επιτρέπεται στους δημόσιους χώρους το ηλεκτρονικό εάν το διεκδικήσουμε οργανωμένα και εμείς θα το επιτύχουμε. Αλλιώς θα αρχίσουμε να βλέπουμε κόσμο να επιστρέφει στο κανονικό και σίγουρα θα είναι λιγότεροι εκείνοι που θα μπουν στην διαδικασία να ξεκινήσουν το ηλεκτρονικό.

Αποσυνδεδεμένος kotsos75

• 3454
  • φυσα ρουφα τραβα τονε
« Απάντηση #491 στις: Μαρτίου 26, 2015, 16:30 »

μέχρι πριν από 5 μήνες που κάπνιζα μου την έδινε αυτός ο νομος που μου απαγόρευε να καπνίζω στα μαγαζιά
τώρα που ατμίζω μου τι σπάει που θέλουν να μου το κόψουν και αυτό
την πρώτη φορα που πήγα σε μια ταβέρνα και απαγορευόταν το κάπνισμα έβγαλα το η/τ και ατμιζα κανονικά και δεν μου είπε κανεις τίποτα
έβλεπα τους καπνιστές τον ένα μετά τον άλλο να βγαίνουν για τσιγάρο και εγώ ντουμάνιαζα κανονικά μέσα στο μαγαζί  μετά από λίγο άρχισα να αγχώνομαι και να φαντάζομαι τον εαυτό μου να πρέπει να βγω έξω για να καπνίσω και ο άλλος μέσα να ντουμανιάζει και δεν μου άρεσε καθόλου
από τότε στα μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα απλά δεν παω και αν θα παω γιατί πρέπει να παω τότε εκεί μέσα δεν ατμίζω(υπάρχουν και η εξαίρεσης που σου επιτρέπουν να καπνίσεις αλλα δεν ξέρω και αυτά μέχρι ποτε θα αντέξουν)
δεν πιστεύω πως πρέπει να διαχωρίσουμε τον κόσμο σε καπνιστές ατμιστες και άκαπνους γιατί όταν βγει έξω μια παρέα είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και η τρεις κατηγορίες
είμαι κατά του νομου απαγόρευσης καπνίσματος γενικά όχι μονο για το η/τ και αν πρέπει να παλέψουμε για κάτι είναι για το να μην μπορούν αυτοι ότι ώρα θέλουν να βγάζουν νομους που δεν συμφέρουν σε κανέναν ούτε σε καταστηματάρχες ούτε σε πελάτες

Αποσυνδεδεμένος rexakos

• 580
  • Παλι με χρονια με καιρους,παλι δικα μας θα ναι!!!!
« Απάντηση #492 στις: Μαρτίου 26, 2015, 18:04 »
Και εγω εχω παει σε πολλα μαγαζια που απαγορευεται το τσιγαρο και ενω ξερω οτι δεν θα μου πουν κατι για το η.τ(τσεκαρισμενο),κανω κρατει και γω,ριχνοντας μονο καμια τσουρα στα γρηγορα χωρις να με καταλαβαινουν :bye: !!Παντως καλο ειναι να μην προκαλουμε κι εμεις,γιατι τωρα με την καινουργια μοδα(αντισταση 0,2ω και 50 watt),οπως και να το κανεις,ενοχλει :yes: :yes: .

Αποσυνδεδεμένος snowflake

• **
  • 164
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #493 στις: Μαρτίου 28, 2015, 14:36 »
στο μετρο μ εκανε εντυπωση πως οσοι security με εχουν δει να ατμιζω δεν μ εχει πει κανεις κατι( βεβαια δεν ντουμανιάζω τον κοσμο )για αυτό απλα κοιτανε με λιγο περιεργια κ μετα φευγουν ...συνηθως σε μαγαζια παντως οπου εχω ρωτησει δεν μ εχουν πει ποτε ότι απαγορευετε βεβαια δεν εχω πεσει σε κανενα σκληροπυρινικο τυπο ...ακομα κ σε σουπερ μαρκετ κανενα πρόβλημα ....!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Tzenamo

• 1054
  • U can call me... ZAN
« Απάντηση #494 στις: Μαρτίου 28, 2015, 14:56 »
Να υποθεσω οτι στoυς χωρους αναμονης αεροδρομιων ουτε λογος να γινεται για ατμισμα ετσι;  :dontknow:

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 954 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114102 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359682 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449933 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110590 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374647 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327947 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1037 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6390 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29296 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99831 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F