vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

681 επισκέπτες, 4 χρήστες
Methodios, maprix, manoslykos, ZoeM

"Πόρτα" στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αποσυνδεδεμένος kongeo

• 1209
  • Φύλο: Άντρας
Απ: "Πόρτα" στο ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #465 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 14:01 »
Δεν μπορω να διαφωνήσω καθως δικαιολογησες πληρως την απαντηση,παρολο που εξακολουθω να θεωρω δικαιωμα και του καπνιστη αν θεωρει το τσιγαρο φαρμακο.Ναι ειναι επικίνδυνο για τους γυρω ,ναι ειναι ενοχλητικο.ναι το ενα ναι το αλλο,αλλα αμα θεωρειται φαρμακο δεν εχω κανενα δικαιωμα να απαγορευσω την θεραπεία καποιου,θα του βρω χωρο να καπνίσει αλλα.δεν θα του το απαγορευσω.Δηλαδη αν βγει φαρμακο κατα του καρκινου (πχ) που επηρεαζει την υγεία του διπλανου αλλα στον ιδιο κανει καλη δουλεια θα το απαγορευσουμε; πιστευω θα κανουμε τα στραβα ματια για μια διαδικασια 2 λεπτων (το ταυτιζω με το τσιγαρο)

Για να μην παρεξηγηθουμε δικαιολογω γιατι διαφωνω με την παρομοιωση του ητ με την ινσουλινη

Να επισημανω οτι ως καπνιστης ημουν ιδιαιτερα διακριτικος σε κλειστους χωρους καθως γνωριζα ποσο ενοχλητικο ειναι και δεν προκαλουσα...

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #466 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 14:39 »
Οι λέξεις μας μπερδεύουν γιατί δεν σημαίνουν πάντα το ίδιο.  ;)

Αν ο καπνιστής "θεωρεί" το τσιγάρο φάρμακο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι: το τσιγάρο δεν θεραπεύει τίποτα. Αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα δεν είναι απαραίτητα φάρμακο. Και ο αλκοολικός στανιάρει με δυο ποτά, και ο εξαρτημένος με την δόση ναρκωτικού. Άλλο θεωρώ το τσιγάρο φάρμακο (=προσωπική μου γνώμη, συνήθως με μεταφορική έννοια και όχι κυριολεκτική), άλλο θεωρείται το τσιγάρο φάρμακο (=από την κοινωνία και την επιστήμη). Φάρμακο είναι η ουσία που θεραπεύει ή ελέγχει μια νόσο. Το στερητικό σύνδρομο δεν είναι νόσος και η εξαρτησιογόνα ουσία δεν είναι το φάρμακο, είναι η αιτία της εξάρτησης -που απλά καταλαγιάζει τα συμπτώματα έλλειψης. Ακόμα κι αν την εξάρτηση την ίδια την θεωρήσουμε αρρώστια, "φάρμακο" θα ήταν μια ουσία που αναιρεί την εξάρτηση.

Όπου υπάρχει θεραπεία με πιθανά προβλήματα για τους γύρω ο θεραπευόμενος μένει απομονωμένος. Ο καρκινοπαθής που θα πάρει ιώδιο δεν σουλατσάρει όπου θέλει, υπάρχουν αυστηροί κανόνες προστασίας των γύρω και μια περίοδος απόλυτης απομόνωσης.

Είμαι εναντίον των πολλών απαγορεύσεων και κάπνιζα πάνω από 20 χρόνια. Είναι καλό να έχει ο καπνιστής κάποιους χώρους να καπνίζει όταν αυτό είναι εφικτό. Από σεβασμό στην επιλογή του και στο δικαίωμα να κάνει κουμάντο στη ζωή του. Όχι επειδή ονομάζουμε τα πράγματα ανάλογα με τις επιθυμίες μας.  Και ο καπνιστής (ακόμα κι αν ο ίδιος θεωρεί φάρμακο το τσιγάρο) μπορεί να βγει έξω από τον χώρο που απαγορεύεται. Αυτό έκανα όταν κάπνιζα εξάλλου! Σε αντίθεση, το ΗΤ δεν βλάπτει τους γύρω (εκτός πιθανών ελάχιστων εξαιρέσεων, πχ, έντονης αλλεργίας σε κάτι), οπότε οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις είναι αποτέλεσμα ατελούς ή επιπόλαιης νομοθεσίας (όπου υπάρχει) ή έλλειψης πληροφόρησης του κοινού που εκπλήσσεται και το θεωρεί "τσιγάρο".

[Ενδιαφέρουσα κουβέντα!  :D ]

Αποσυνδεδεμένος kongeo

• 1209
« Απάντηση #467 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 15:21 »
Καπου "βρεθηκαμε", δεν θεωρω το καπνισμα φαρμακο ουτε τωρα ως ατμιστης αλλα ουτε τωρα ως ατμιστης...Συμφωνω απολυτα στο οτι ο θεραπευομενος μενει απομονωμενος..
Τωρα βεβαια πας αλλου δηλαδη  πως ξερεις οτι δεν εισαι στο ιδιο βαγονι με καποιον που μολις πηρε ιωδιο για την θεραπεια του; και αν το μαθεις καπως θα τον τραμπουκισεις οπως και τους ατμιστες;

Φυσικα και χρειαζονται χωροι καπνιστων και μη αλλα οταν εφαρμοστηκε ο νομος λιγοι επενδυσαν στο μαγαζι τους "διαχωριζοντας" το μαγαζι σε καπνιστων και μη,και φυσικα ουτε ως καπνιστες ζητησαμε χωρο στο μαγαζι αλλα και ποσες φορες καπνισαμε κατω απο το κοκκινο σηματακι με το "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ" ...

[πολυ ενδιαφερουσα,βεβαια πηγαμε αλλου την κουβεντα]

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #468 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 16:13 »
Εντάξει, δεν ξέρω με σιγουριά τίποτα. Μπορεί στο βαγόνι να κάθεται κάποιος που τον έχουν δηλητηριάσει μυστικές υπηρεσίες με ραδιενεργό υλικό, όπως τον Λιτβινένκο που το έσκασε από τη Ρωσσία στο Λονδίνο!  :yes:

Μιλάγαμε όμως για τους κανόνες και όχι για υλικό ταινίας δράσης. Υπάρχουν περιορισμοί στο κάπνισμα για κάποιους λόγους, άσχετα με το πόσοι τους τηρούν ή πόσο εφαρμόζονται. Οι περιορισμοί έχουν λόγο ύπαρξης και επαρκή αιτιολόγηση. Στο άτμισμα είτε δεν υπάρχουν κανόνες, είτε δημιουργούνται τώρα (συχνά με εμφανώς ελλειπή μελέτη), είτε αυτοσχεδιάζουμε ακολουθώντας την προσωπική μας εκτίμηση για το ποιά είναι η σωστή κοινωνική "ετικέτα" (που κι αυτή καθορίζεται από την ελλειπή ενημέρωση του κοινού).

Για μένα σκοπός είναι να μην ενοχλήσω αλλά και να μη ενοχληθώ. Κάποιες φορές δεν τα έχεις και τα δύο!
Αλλά δεν θεωρώ θεμιτό το επιχείρημα "είναι φάρμακο", διότι δεν είναι, αλλά και να ήταν την δημόσια χρήση την καθορίζει η επικινδυνότητα. Είναι σαν να σκαρώνουμε ψευτιές στον εαυτό μας επειδή ντρεπόμαστε.

Αντίθετα, βρίσκω αληθές το επιχείρημα πως είναι επιλογή μου που δεν επιβαρύνει τους άλλους.
Αυτό θα έπρεπε να αρκεί σε έναν λογικό κόσμο. Άρα δικαιούμαι να ατμίζω εκεί που ο καπνιστής που επιβαρύνει τους άλλους δεν μπορεί να καπνίσει. Δεν παίζει ρόλο ποιός το θέλει περισσότερο. Στην πράξη ξέρω πως θα βρω διάφορους πρακτικούς περιορισμούς και δεν θα κάνω ό,τι θέλω, όπου θέλω. Θα χρειαστεί να σεβαστώ ακόμα κι αυτούς που έχουν άδικο, γιατί ο κόσμος δεν είναι λογικός. Αλλά θα αγωνιστώ για το δικαιωμά μου, δεν θα παραδεχτώ πως είναι ειδικό προνόμιο που απαιτεί ειδική δικαιολογία. Δεν θα πουλήσω τρέλα πως παίρνω φάρμακο, πως είμαι εξωγήινος και αναπνέω νικοτίνη ή πως το επιβάλλει η θρησκεία μου. Είμαι πολίτης και δικαιούμαι να κάνω αυτό που με ευχαριστεί εφόσον δεν βλάπτω τον συνάνθρωπό μου στην υγεία ή την αξιοπρέπεια. ;)

Αποσυνδεδεμένος kongeo

• 1209
« Απάντηση #469 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 22:59 »
Συμφωνω απολυτα ακομα και με τα επιχειρήματα περι επιστημονικης φαντασιας...

Φυσικα και εφοσον δεν ενοχλουμε  τους αλλους μπορουμε να ατμιζουμε εγω απλα διαφωνω με την υπερβολη τυπου "γιατι μου το απαγορευεις ειναι ητ,δεν βλαπτει κλπ κλπ".,αν εξαιρεσεις τους δημοσιους χώρους που η απαγορευση οριζεται βασει νομου,στα μαγαζια καταστηματα κλπ νομιζουν εχουν δικαιωμα να απαγορευσουν ακομα και το να πίνεις νερο (νομιζω) εφοσον ειναι ιδιωτικοι χωροι...ειναι παραλογο και τραβηγμενο (αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με)...

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #470 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 10:19 »
Κι εγώ μπορώ να απαγορεύσω στον εαυτό μου να μείνει ή να ξαναπάει. Ποιός θα βγει χαμένος;
Αν είναι κάθε φορά που πάω κάπου για να ηρεμήσω και να ξεχαστώ, να πρέπει να κάνω αγόρευση και να έχω μαζί μου ΦΕΚ, να μου λείπει. Έχει κι αλλού πορτοκαλιές..

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #471 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 14:20 »
Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζονται νομικά τα μαγαζιά/καταστήματα όσον αφορά τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη τους.  :hmmm:
Ας πούμε, δεν τον ρωτάει κανείς αν θέλει να εμπίπτει στον νόμο περί καπνίσματος. Είναι νόμος του κράτους και το μαγαζί του ως χώρος συνάθροισης εμπίπτει. Άσχετα από το τυπικό, θεωρώ ευνόητο πως αν ο ιδιοκτήτης ενός χώρου δεν θέλει να ατμίσω δεν θα ατμίσω. Δεν βρίσκομαι εκεί για να κάνω καυγά αλλά για άλλο λόγο.
Μπορεί όμως να φύγω -και σίγουρα δεν θα ξαναπάω. Ειδικά στην Ελλάδα (με το τεράστιο ποσοστό καπνιστών) δεν πιστεύω πως θα συναντήσουμε συχνά τέτοιο πρόβλημα. Νομίζω πως είναι σπάνιο να πετύχεις τόσο "αυστηρό" καταστηματάρχη. Το πρόβλημα θα ξεκινά συνήθως από τους κρατικούς φορείς και κάποια αποτρεπτική (ή ανύπαρκτη/θολή) νομοθεσία.

Αποσυνδεδεμένος Athan

• 2386
  • Read The Fuckin' Manual...
    • Athan
« Απάντηση #472 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 14:25 »
Θεσσαλονικη τουλαχιστον καπνιζεις οπου θες ειτε κανονικα ειτε με αυτοσχεδια τασακια,οποτε νομιζω πως δυσκολα να σου απαγορεψει καποιος καταστηματαρχης το ατμισμα.Τωρα αν πας με ατμοποιητες τυπου ατλαντιδας με πολλα ντουμανια σε ενα μαγαζι που παρεχει αυτοσχεδια τασακια,δεν ξερω πως θα σου συμπεριφερθουν.

Αποσυνδεδεμένος kostas44

• 2465
  • Youtuber Creator
    • Η ζωη ειναι τεχνη και η τεχνη ειναι η ζωη μου
« Απάντηση #473 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 14:43 »
κανενας δεν μου εχει απογορευσει το ατμισμα σε μεγαλους χωρους ακομα ... 2 εβδομαδες πριν μεσα στο cosmos   public  ατμιζα ενω περιμενα την λυπητερη απο τα καλουδια που παιρναν τα παιδια μου ... και δεν θα ατμιζα αν δεν με ειχε πιασει αυτη η νευρικοτητα τι θα αντιμετωπισω στο ταμειο :laugh1: :laugh1: :laugh1: ...(οφ τοπικ)   αλλα κανενας υπαλληλος δεν μου ειπε τιποτα .. βεβαια ατμισμα διακριτικο και προσεγμενο ... ντουμανι μονο εξω απο αυτο .. μεσα στο public  μονο μικρες και ελαφρες τζουρες

Αποσυνδεδεμένος Papadopoulou Ioanna

• 949
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #474 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 14:54 »
Θεσσαλονίκη δε μου έχουν πει ποτέ τίποτε για το η.τ αφού όλοι ντουμανιάζουν κανονικά γύρω γύρω :laugh1:

Σε ένα τριήμερο στο Πηλιο πάντως πρόσφατα, σε κανένα εστιατόριο δεν είδα κανέναν να καπνίζει και φυσικά εμένα, μετά από ερώτηση, με άφηναν ανενόχλητη να απολαμβάνω τα κρασάκια μου μετά  :cigar:

Αποσυνδεδεμένος davarisx

• **
  • 293
« Απάντηση #475 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 16:45 »
Προσφατα σε ταξιδι μου στην Ιταλια και επισκεψη με την δουλεια μου σε εργοστασιο μου επετρεψαν κανονικα το ΗΤ οπως και σε ολα τα εστιατορια/ξενοδοχειο, οπωτε δουλεψε  :baby: :baby: :baby:

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #476 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 17:13 »
Στην Ελλάδα μου έχει επιτραπεί το ΗΤ σε κάθε μαγαζί που το τσιγάρο απαγορεύεται.
Αλλά πάντα ρωτάω.

Αποσυνδεδεμένος e-akapnos

• 838
  • Dum vivimus vivamus
« Απάντηση #477 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 17:18 »
BigSur πέρνα από Μυτιλήνη για να ζήσεις την πρώτη πόρτα στο ητ.

Αποσυνδεδεμένος Knomax

• 619
« Απάντηση #478 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 17:54 »
Σάμο πάντως ατμίζεις παντού άφοβα..αν θα πλησιάσει κάποιος θα είναι για να ρωτήσει τι είναι αυτό που κρατάς,αν είναι καλό,κτλ κτλ... ;)
Γενικά έχω την εντύπωση ότι εδώ είναι δεκτικοί στο όλο θέμα..περίεργοι θα έλεγα,γεμάτοι απορίες καλοπροαίρετες.

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #479 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 17:58 »
 ???
Υπήρξε σοβαρό πρόβλημα και στον Βόλο (τουλάχιστον παλιότερα). Δες και απαντήσεις #405 και μετά.
Στη Μυτιλήνη πού και γιατί;

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 954 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114103 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359683 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449939 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110590 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374648 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327949 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1038 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6390 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15251 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29296 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99833 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F