-Τελικά ήρθε ένας συνάδελφος γελώντας (μάλλον έβραζε μέσα του όμως) και μου είπε πως ένας μαθητής του φυσούσε τον ατμό στα μούτρα και του επικαλούνταν το παράδειγμά μου.
Γεια σου συνάδελφε, κι εγώ σε λύκειο είμαι
Να σε ρωτήσω κάτι, αν ο μαθητής φυσούσε τον καπνό κανονικού τσιγάρου στα μούτρα του συναδέλφου, θα είχε τίποτε κυρώσεις; Άσχετα αν στράβωνε κανένας διευθυντής και βαρούσε καμπάνες, είδες πουθενά γραμμένο να αναφέρονται ποινές για τους καπνιστές μαθητές ; Σε πληροφορώ λοιπόν, επειδή το έχω ψάξει, πουθενά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Και να τιμωρηθεί μαθητής επειδή κάπνιζε στο σχολείο, αν ο γονιός θέλει να τρέξει τον σύλλογο μπορεί να το κάνει για πλάκα
Αντίθετα, οι καθηγητές καπνιστές είναι υπό διωγμό και πάντα υπό το φόβο της καταγγελίας. Αυτά για το αντιφατικό της υπόθεσης που θέλει το υπουργείο να προστατέψει τους μαθητές αποβάλλοντας τα "παραδείγματα προς αποφυγή" από τα σχολεία.
Και σχετικά με το άτμισμα στα σχολεία τώρα για τους καθηγητές. Γνωρίζεις φαντάζομαι το έγγραφο που απαγορεύει την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους καθηγητές στα σχολεία.
Το συγκεκριμένο ερώτημα είχε ξεκινήσει λοιπόν από ένα σχολείο της βορείου Ελλάδος πέρσι τέτοια εποχή, γιατί κάποιοι κολλημένοι αντικαπνιστές συνάδελφοι παραπονέθηκαν στους 2-3 ατμιστές συναδέλφους τους οτι ενοχλούνται, κινδυνεύουν από τη παθητική έκθεση στον ατμό και άλλα τέτοια. Αναγκάστηκε να στείλει ερώτημα ο διευθυντής στην οικεία περιφερειακή διεύθυνση, η οποία, χωρίς να γνωρίζει τι εστί ατμός, το απαγόρευσε με μια απάντηση 1,5 σειράς. Κάναν όμως την μαμακια να το κοινοποιήσουν και σε άλλους 2-3 φορείς, στην Αθήνα, σε όλες τις δευτεροβάθμιες και σε όλα τα σχολεία.
Αυτό έχουμε ως απαγόρευση, ένα email ανυπόγραφο που έφυγε από έναν κλητήρα-αργόσχολο αποσπασμένο υπαλληλίσκο που-θέλοντας να δείξει οτι δουλεύει- απάντησε στην εσωτερική αλληλογραφία της υπηρεσίας του πατώντας κοινοποίηση σε όλο το address book της υπηρεσίας.
Ρωτάω λοιπόν. Αξίζει τον κόπο για επανερώτημα με νέα δεδομένα (τις νέες μελέτες κτλ), επίσημα πλέον και απευθείας στην Αθήνα παρακάμπτοντας την ιεραρχία ? Απαντάω κιόλας, δεν έχω πρόβλημα ...