η γνωμη μου για το θεμα ειναι οτι πρεπει να αποκτησεις συγκεκριμενη οπτικη γωνια.
Το βρισκω λαθος να πιανεσαι μαλλι με μαλλι με καταστηματαρχες, με κοσμο σε δημοσιους χωρους,
και να προσπαθεις να κανεις τον γιατρο η τον δικηγορο και αυτο γιατι υπαρχουν αρκετες ασαφειες με αποτελεσμα ολοι να εχουν δικαιο....
Στο μεταξυ οσο περναει ο καιρος αφηνεται εδαφος το οποιο ειναι αμφιβολο κατα ποσο το κερδιζει το ΗΤ.
Βεβαιως σε αυτο το σταδιο καλο ειναι να μην ανοιγεις μετωπα και να προσπαθεις οσο μπορεις να κανεις ενθεν και ενθεν συμβιβασμους.
Στο θεμα γενικοτερα και για να γινω πιο παραγωγικος.
Το κρατος δεν ανακινει το θεμα σκοπιμα γιατι ειναι ενας ακομα σκοπελος.
Συμφεροντα παντου φανερα και οχι, κυριως αυτα των καπνοβιομηχανιων.
Ειναι γνωστο οτι το κρατος ειναι σχεδον συνεταιρος σε αυτη την υποθεση.
Και αν βγει μια εγκυκλιο που να λεει,
το ΗΤ δεν εντασεται στους νομους περι καπνισματος, ολοι καταλαβαινουν τι εχει να συμβει...
Εκατομμυρια χαμενοι φοροι λεω εγω.
Εγω θα σταθω στο κομματι που εχει να κανει με τους τελικους χρηστες, δηλαδη εμας.
Θα εβλεπα με καλο ματι να υπαρχουν κινησεις, για να γινουν ερευνες απο ειδικους που να
ανακοινωσουν καποιες μελετες σε θεματα υγειας. Δεν εχω δει να υπαρχει κατι σχετικο, προβλημα αυτο.
Επισης καποιες οργανωμενες κινησεις για πιεση να παρει θεση ο ΕΟΦ για το θεμα ενδεχομενα θετικη, ουτε για αυτο υπαρχει κινηση και αυτο προβλημα.
Ακομα καποια υπομνηματα ισως προς αρμοδιους φορους για να αρχιζουν να μελετανε και αργοτερα να γνωμοδοτησουν για το θεμα και σε αυτο τιποτα.
Συνοπτικα στην ελλαδα ειναι κοντα στο μηδεν.
Και η σκεψη μου ειναι οτι αν δεν κινηθεις για να πεις την αποψη σου, θα την πει αλλος για σενα.
Φυσικα δεν βαζω καθηκοντα σε κανενα συγκεκριμενα (πχ στο φορουμ) αλλα απο την αλλη θα ειχε ενδιαφερον να ξεπηδησουν τετοιες πρωτοβουλιες οπως αυτες που αναφερω πιο πανω απο τον - τους οποιοδηποτε μπορουν να αρχισουν να συζητανε για υλοποιηση τετοιων κινησεων.
Ελπιζω να εβαλα ενα ενδιαφερον προβληματισμο στη συζητηση.