Έχω την γνώμη πως η "αίσθηση" του ατμίσματος, που συμπεριλαμβάνει την γεύση, το χτύπημα, την θερμοκρασία του ατμού, την ποσότητα του ατμού, το είδος της τζούρας, αλλά και το μοντ που χρησιμοποιείται, είναι εντελώς υποκειμενική. Οι όποιες συμφωνίες μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατμιστών, συνήθως αφορούν μία ή δύο παραμέτρους και μετά το ...χάος.
Αν εγώ δεν έχω τους γευστικούς κάλυκες σε τόσο καλή κατάσταση και δεν μπορώ να διακρίνω την διαφορά μεταξύ μιας λεμονόταρτας και ενός σκέτου μπισκότου, ενώ εσύ διακρίνεις και την γεύση ουμάμι, μάταια θα "μου την λες"...
Αφού για εμένα, και μόνον για εμένα, δεν υπάρχει διαφορά.
Το ίδιο και με τα μοντάκια και τα ρεύματά τους. Αν εγώ, που έχω ψάξει και τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μοντάκια, έχω καταλήξει στο ότι το άτμισμα σε έλεγχο θερμοκρασίας είναι αυτό που με ικανοποιεί απόλυτα και μου δίνει ακριβώς αυτό που θέλω, ενώ το μηχανικό δεν μου κάνει, τι πιθανότητες δίνεις να με πείσεις ότι το μηχανικό είναι ανώτερο ενός ηλεκτρονικού μοντ;
Αφού για εμένα, και μόνον για εμένα, το μηχανικό είναι κατώτερο ενός ηλεκτρονικού.