Ξέρω ότι μπορεί να εμφανιστεί μια ορδή με πυρσούς και τσουγκράνες στην πόρτα μου με αυτό το ποστ, αλλά απλά θέλω γνώμες.
Ατμίζω 2 χρόνια, πέρσι τέτοια εποχή αγόρασα το πρώτο μου μηχανικό (atmizoo lab 65) το οποίο πάντα έχει κάτι επάνω του εδώ και 1 χρόνο και γενικά είναι εξαιρετικό εργαλείο. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, πέρα από την εμφάνιση του σωλήνα (που λατρεύω), δεν βλέπω ότι μου προσφέρει κάτι που δε μου προσφέρει το σχετικά καλό regulated mod που έχω. Δεν βλέπω διαφορά στα ρεύματα. Έχω και ένα υβριδικό Squape που μου βγήκε τζίφος (ο διακόπτης προσπαθεί να είναι πολύ έξυπνος και από την πολλή εξυπνάδα κάνει περισσότερα misfire από fire και δεν καθαρίζεται εύκολα), και σκέφτομαι να πάρω ένα Kennedy τα χριστούγεννα αλλά όλο με τρώει "Έχει νόημα πέρα από το ότι οποιοσδήποτε σωλήνας είναι ομορφότερος από οποιοδήποτε box; Μήπως να δώσω τα ίδια λεφτά για ένα DNA ή Yihi;"
Οι τιμές τους είναι γελοίες αν σκεφτούμε τι πραγματικά είναι ένα μηχανικό mod, συγνώμη παιδιά αλλά μιλάμε για τεχνολογία ξυλόσομπας, ένας μεταλλικός σωλήνας κομμένος, με 2-3 σπειρώματα και ένα ελατήριο ή μαγνήτες. Όλο άκουγα για "τα ρεύματα" και "τα ρεύματα" κλπ κλπ και λέω με ΠΟΛΛΕΣ συγκρίσεις αλλάζοντας ατμοποιητές σε μηχανικά και ηλεκτρονικά ότι α) δεν υπάρχει διαφορά από ένα καλό ηλεκτρονικό mod, β) περιορίζεσαι από το νόμο του Ohm στο τι θα πάρεις: ένα μηχανικό αν δεν είναι σε σειρά ΔΕΝ μπορεί να σηκώσει συγκεκριμένα σύρματα και στησίματα γιατί δεν είναι μόνο η αντίσταση αλλά και πόσο μέταλλο πρέπει να ζεσταθεί. Edit: η μόνη φορά που είδα όντως διαφορά "στα ρεύματα" ήταν όταν τέσταρα τον ατμοποιητή μου σε καλό ηλεκτρονικό από φίλο, με το δικό μου ηλεκτρονικό της πλάκας (Smok Alien δεύτερο χέρι, ήταν πάμφηνο μη βαράτε!), έ το αποτέλεσμα ήταν να πετάξω το Alien την επόμενη μέρα και να πάρω ένα Drag που έχω εδώ και 2 χρόνια πλέον.
Έχω διαβάσει τα παλιά thread στο ECF άρα καταλαβαίνω τη θέση των μηχανικών όταν τα ηλεκτρονικά ήταν της πλάκας, αλλά δεν είναι πλέον έτσι. Επίσης μου αρέσει τόσο να παίζω με τα W και τον αέρα ανάλογα τα γούστα μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμη, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με το μηχανικό γιατί θα σου δώσει ό,τι έχει για το συγκεκριμένο στήσιμο.
Δε λέω ότι δε μου αρέσουν ή ότι δεν τα χρησιμοποιώ και δεν θέλω να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ, απλά αναρωτιέμαι αν έχουν νόημα. Ανάψτε τους πυρσούς τώρα.
Υ.Γ. αρχικά αντί για ξυλόσομπα είχα γράψει φριτέζα αλλά έχουν περισσότερη τεχνολογία πίσω τους από τους μηχανικούς σωλήνες.