Ξύπνησα με την τσίμπλα στο μάτι. Ήταν τόσο μεγάλος ο ιστός που έπλεκε ολονυχτίς, που δεν μπορούσα να ανοίξω τα βλέφαρα.
Όμως, μια περίεργη μυρωδιά γαργάλησε τα ρουθούνια μου. Μου θύμιζε…
- Αμάν, ακόμα δεν ανέτειλε ο Ήλιος και η γειτόνισσα βράζει κουνουπίδι.
- Ο Ήλιος έχει μια ώρα που σηκώθηκε, ανεπρόκοπε… (μαντέψτε σε ποιαν ανήκε η ουράνια φωνή)
- Μα, καλά… επιτρέπεται το άρωμα κουνουπιδιού; (ψέλισα)
- Είναι φυσικό άρωμα, ΞΥΠΝΑ!!!
- .Μήπως είναι ενισχυτικό φυσικού αρώματος; Διότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 51/14/23 του ΣΝ 723/82/17 της διχοτόμου 45/78/89 της μεσοκαθέτου…
- Σκασε!!!... ΑΤΜΙΣΤΗ!!!
Έσκασα. Έψαξα σαγιονάρες με το αριστερό μάτι που είχε ανοίξει στο μεταξύ, σκανάροντας το πάτωμα. Τις βρήκα. Κατευθύνθηκα προς το μπάνιο.
Κάθισα μετρώντας τα πλακάκια. Την ώρα που ένα χοντρό πράγμα, με το χρώμα που αποκτά το βαμβάκι μετά από 30ml ατμίσματος του υγρού «καρυδόπιτα με σοκολάτα και σαντιγύ, που στην εκπνοή αφήνει την αίσθηση του γύρου-ανανά» έπαιζε τσουλήθρα στο παχύ μου έντερο και με γαργαλούσε, άκουσα την ουράνια φωνή:
- Βρήκες πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά, ωιμέ το είναι σου;
- Βρήκα (είπα θριαμβευτικά) Θα πάρουμε… ώπα! Πού πήγε το «βαρβατίλα», το αρρενωπό αφρο-ντούς μου;
- Μου αρέσει που ξενυχτάς σε εκείνο το ατμιστοφόρουμ. 325 ραψωδίες διάβασες χτες, δεν έβγαλες άκρη; ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ τα σε προπυλενογλυκόλη διαλυμένα αρώματα.
- Μα, εδώ βλέπω το «Άρλεκιν-το χαμένο όνειρο πνίγεται σε άρωμα καρύδας» και…
- Αυτό είναι σε γλυκερίνη διαλυμένο, ΚΟΠΑΝΕ.
- Ωραία, φουλ βιτζί τότε. Θα πάρουμε το…
- Το αφρο-ντούς μου είναι διαλυμένο σε ειδική μορφή γλυκερίνης που, αν το κοιτάξεις υπό γωνία 37 μοιρών ως προς την εκλειπτική, σου δίνει φάσμα 122,6 φορές σταθερότερο από… τεσ-πα, εγκύκλιος 316α, συμπληρωματικό φύλλο 18/18β/που αφορά στην παράγραφο 19-ζ, διορθωμένη κατά 87% μετά την αλληλεπίδρασή της με σκοτεινή ύλη.
-Άλλο… παίρνουμε το τάδε άρωμα μαγειρικής, διαλυμένο σε ηλιέλαιο, βγάζουμε το ηλιέλαιο και έχουμε το άρωμα. Το διαλύουμε σε γλυκερίνη φαρμακείου και κονομάμε, σπουδάζει και το παιδ΄πι μας που θέλει δικηγόρος να γίνει.
- ΑΧΡΗΣΤΕ. Τα αρώματά σας είναι πολύ συμπυκνωμένα. Ξέρεις πόσο…
- Γιε μου, κανακάρη μου, ξύπνησες; Πώς πάει το διάβασμα για νομική;
- Όλα καλά, φάδερ. Με δυσκολεύει μόνο η προβολή στο όγδοο παράλληλο Σύμπαν του σκεπτικού της απόφασης για την υπόθεση της μαζικής μετανάστευσης ατμιστών σε άλλο Γαλαξία. Σύμφωνα με την εξωκύκλιο 28,1946 με προβολή στην ουρανογραφική συντεταγμένη του όγδοου χωροχρονικού ασυνεχούς, να δώσω μια σοκολάτα στη Σούλα, σήμερα που έχουμε ραντεβού στο παγκάκι ή θα θεωρηθώ ότι υπονομεύω την σκοτεινή ενέργεια του παρόντος Σύμπαντος, καθώς αν βγάλει το αλουμινόχαρτο (χίλια συγγνώμη) θα διαχυθεί παντού το άρωμ… εμ… η μυρωδιά (κοκκίνισε ο γλύκας μου); Το οποίο, σύμφωνα με το λογιστικό φύλλο Ε19 είναι ολόγραμμα;
- Ο Θεός μας άνοιξε τα μάτια και δεν εγίναμε Ατμισταί... Ακούστηκε από το Βιβλίο «Ατμιστές: οι Διωγμοί»… την ώρα που λιποθυμούσα.