Οπως σας υποσχεθηκα θα κανω μια παρουσιαση του eleaf tessera το οποιο ειναι ενα σχετικα καινουργιο μοντακι της eleaf!
Επειδη ομως δεν ειμαι καθολου ειδικος στις παρουσιασεις οπως ο καλος μου φιλος stepeha (που το κατεχει το αθλημα) και αλλοι συμφορουμιτες, σας ζητω να δειξετε κατανοηση!
Μιας και ηταν φορτιζμενο στο 100% οταν το ανοιξα, το εβαλα κατευθειαν στο pc για αναβαθμιση και ετσι δεν ξερω
τι και αν διορθωθηκε/προστεθηκε στο μοντακι!
Το μοντακι ειναι γενικα ελαφρυ (σχετικα με το ocular και το wismec που εχω), και εχει παρα πολυ καλη αισθηση την ωρα που το κρατας, μιας και χωραει ανετα στα δικα μου χερια (τα εχω και τεραστια), αλλα και γενικα δεν θα κουρασει κανεναν οση ωρα και να το κραταει ουτε ομως υπαρχει και ο φοβος να του γλιστρησει απο το χερι λογω της υφης που εχει!
Ολες η ακρες στο μοντακι ειναι στρογγυλεμενες και δινουν μια ομορφη εικονα, αλλα κρυβουν μια "παγιδα".
Επειδη το μοντακι οπως σας ειπα ειναι ελαφρυ και λογω που οι γωνιες ειναι στρογγυλεμενες, η κατω επιφανεια (η βαση του) που παταει το μοντ δεν ειναι σταθερη.
Δηλαδη βιδωνοντας τον ατμο επανω (melo 4) ο οποιος ειναι βαρης και το βαρος ειναι στον ατμο, εχει ως αποτελεσμα να πεφτει συνεχεια με το παραμικρο κουνημα, και ετσι αναγκαζομαι να το εχω ολο ξαπλα.
Οποτε σε ενα τραπεζι με τραπεζομαντηλο αρκετα δυσκολο να γλιτωσεις το πεσιμο. Ισως με εναν μικροτερο π.χ 22αρι, η, κοντιτερο, ελαφρυτερο ατμο να μην υπαρξει θεμα. Δεν ειναι κατι ανησυχητικο βεβαια, αλλα ειναι ενα θεματακι και θελει προσοχη κυριως για τον ατμο.
Ο πολος του μοντ τωρα ειναι λιγακι σκληρος, αλλα δεν δημιουργει καποιο θεμα απλα το αναφερω!
Επισης τον ατμοποιητη οταν τον βιδωνεις εχει ενα ελαχιστο ζορι (ισως που ειναι καινουργιο ακομα), αλλα χωρις κανενα θεμα!
Την αντισταση μου την μετραει για 1.89 ohm ενω χρησιμοποιω 1.8 (της aspire).
Στα των κουμπιων τωρα ξενερωσα ασχημα, οχι λογω της αποκρισης τους (στις εντολες) που ειναι παρα πολυ καλη, οσο για την ασχημη αισθηση που εχουν οταν τα πατας.
Δηλαδη το fire button οταν το πατας γρηγορα και αποτομα (5 για ανοιγμα η 3 για μενου) ειναι πολυ κλικαριστο (κανει εντονο θορυβο), οχι ομως οταν το πατας να ατμισεις οπου ειναι σχεδον αθορυβο με τελεια αισθηση.
Επισης και τα 3 κουμπια κατω ενω δεν εχουν τζογο εχουν το γνωστο κλικ κλικ του πλαστικου που ειναι εκνευριστικο (για εμενα), αλλα σιγουρα συνιθιζεται. Εξαλλου δεν χρησιμοποιουνται και συνεχεια εκτος του fire button!
Το κυριοτερο ομως και για το οποιο ειχα αγωνια ηταν το fire button σε λειτουργια...
Αν και δεν ξερω τιποτα απο ρευματα... με το που παταω το fire πυροδοτει ακαριαια και χωρις καθολου αυξομειωσεις η διακοπες κατα την διαρκεια της τζουρας! Και το συμαντικοτερο απο οοοοοοοοολα
ΔΕΝ ΕΧΕΙ miss fire μεχρι τωρα τουλαχιστον!!
Fire button ειναι ολοκληρη σχεδον η αριστερη πλευρα και το πατημα του ειναι ελαφρως σκληρο (ισως επειδη ειναι καινουργιο ακομα) και μακαρι να παραμεινει ετσι, ωστε να μην πατιεται ευκολα σε τσεπες τσαντακια κ.α!
Το μενου του ειναι αρκετα απλο και ευκολο στις ρυθμισεις του, και δεν θα χρειαστεις οδηγιες (μιλαω για εμπειρους)! Για καποιον ομως που δεν ξερει απο αυτα θα δυσκολευτει, χωρις να ξερει τι ειναι το καθε μενου και τι κανει, και θα ψαχνεται, διοτι το βιβλιαρακι με τις οδηγιες που εχει μαλλον το βαλανε για φιγουρα, γιατι περα απο την αναφορα για το ρολοι που εχει και το πως ανοιγοκλεινει το μοντ, δεν εξηγει τιποτα αλλο απο τα μενου με αποτελεσμα να σου ειναι αχρηστες οι οδηγιες.
Το χρωμα του τωρα δεν ειναι γυαλιστερο (το ασημι που πηρα) ειναι ματ (βουρτσιζμενο αλουμινιο) και (καλο αυτο) δεν αφηνει καθολου δαχτυλιες!
Επισης στην οθονη εχει μεμβρανη για γρατζουνιες, αλλα καλο ειναι να κοψεις το αυτακι της μεμβρανης που εξεχει ωστε να μην μπορει να ξεκολληση ευκολα!
Ενα αλλο κολπακι που εχει (αλλα τελειως αδιαφορο) ειναι εκτος που σου δειχνει ποσα puff εχεις κανει, σου μετραει και την διαρκεια ολων το εισπνοων συνολικα.
Στα της αυτονομιας τωρα δεν μπορω να αναφερω ακομα κατι και θα επανερθω οταν θα βγαλω συμπερασμα!
Επισης αν το απενεργοποιησεις τελειως και θες να δεις την ωρα πατας μια φορα το fire button και εμφνιζεται, και μετα Σβηνει παλι η οθονη!
Παρακατω εχω διαφορες φωτο δικες μου και απο internet!
Για οτι αποριες τυχον υπαρξουν και ξερω, ευχαριστως να βοηθησω!
Υ.Γ Σε γενικες γραμμες μου αρεσε η αγορα του ειναι κουκλι το μοντακι, και μενει να δω την αυτονομια του!
Αν η αυτονομια του ειναι καλη θα το προτεινα ανεπιφυλακτα σε οποιον το ζαχαρωνει!
Αυτα απο εμενα και αν εχω κατι νεοτερο θα επανερθω!