Calix v4 by Leo
[justify]Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Μιας και ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε να περάσω εγώ από την προεπισκόπηση στο βασικό νήμα του Calix v4, θα το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά, αφού πρώτα τονίσω και σε αυτό το νήμα κάποια πράγματα που αφορούν την αφεντιά μου ως νηματοθέτη. Πρώτα απ’ όλα, δυστυχώς, δεν γνωρίζω σημαντικά πράγματα για τον Calix, πάρα πάρα πολλά πράγματα αγνοώ για τη σπουδαία πορεία του, από τη γέννησή του μέχρι και σήμερα που μιλάμε για τον V4, και πιο σωστά, για τον Calix v4 Ultem
by Leo. Ένα είναι αυτό, ένα δεύτερο είναι πως από την τότε ελάχιστη δοκιμή που εγώ είχα κάνει με τον v2, δεν είχα την καλύτερη γνώμη, κυρίως σε σχέση με τον ανταγωνισμό την περίοδο που εγώ έπεσα επάνω του. Ασφαλώς και είχα λάθος, κυρίως γιατί δεν είχα σοβαρή επαφή με τον συγκεκριμένο επισκευάσιμο, και παρ’ όλα αυτά είχα άποψη, τρομάρα μου. Όπως κι αν έχει, θα προσπαθήσω να πω μία γνώμη ως κάτοχος του v4 και θα προσπαθήσω να είμαι όσο μπορώ δίκαιος και ειλικρινής.[/justify]
[justify]Διαβάζουμε πως ο Calix v4, είναι ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής από ανοξείδωτο ατσάλι 304L καθώς επίσης και από Ultem (PEI). Διαθέτει δεξαμενή με ρύθμιση υγρών και κατάλληλο δακτύλιο για τη ρύθμιση ροής του εισπνεόμενου ατμού. Βελτιωμένη και μεγαλύτερη πλέον φωλιά, οι 4 βίδες τοποθετημένες για πρώτη φορά στο επάνω μέρος, 3 επιλογές αέρα, από 1.6mm (mtl ρύθμιση), καθώς και 2 x 1.8mm. Βελτιωμένο και το δακτυλίδι ρύθμισης αέρα, δεύτερη τάπα ultem και επιστόμιο ultem των 11mm, και περιεχόμενα συσκευασίας: 1 x Calix RTA, 1 x Drip tip (ultem), 1 x ανταλλακτική τάπα πλήρωσης, 1 x ορειχάλκινος αποστάτης, 4 x μεγαλύτερες βίδες, ανταλλακτικά o-rings, 1 x εγχειρίδιο χρήσης. [/justify]
[justify]Κάπου προς το τέλος διαβάζουμε για κάποιες σημαντικές οδηγίες προ χρήσης του v4.
1) ΜΗΝ αποσυναρμολογείτε τη φωλιά. Η φωλιά είναι φτιαγμένη να δουλεύει σαν μονάδα. Εάν χρειαστεί αποσυναρμολόγηση για επισκευή, προσοχή στη συναρμολόγηση χωρίς πολύ σφίξιμο.
2) Κατά την τοποθέτηση της αντίστασης σφίγγουμε τη φωλιά στη βάση για να μην περιστρέφεται και στη συνέχεια την τοποθετούμε στο σημείο που επιθυμούμε (είτε με τα φιτίλια στις τρύπες τροφοδοσίας, είτε μακριά από τις τρύπες τροφοδοσίας. Ο Calix RTA έχει τη δυνατότητα στησίματος και με τους δύο τρόπους).
3) Οι ατμοποιητές έχουν πλυθεί ομαδικά αλλά καλό θα είναι να πλυθούν ανεξάρτητα πριν την πρώτη χρήση.
4) Η αριστερή τρύπα εισαγωγής αέρα είναι 1,6mm για σφικτή εισαγωγή (mtl) και οι υπόλοιπες δύο 1,8mm.
5) Ανάλογα με το στήσιμο και το υγρό πλήρωσης, η ρύθμιση υγρών μπορεί να χρειαστεί από μισή έως 2 στροφές άνοιγμα. [/justify]
[justify]Λοιπόν, δεν θα κουράσω με φλυαρία, θα πω ελάχιστα πράγματα που εγώ πρόλαβα και είδα μέχρι σήμερα, αλλά και για τις παραπάνω σημαντικές οδηγίες για την αρχική επαφή του χρήστη με τον v4. Για μένα προσωπικά όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το παρακάτω βίντεο, (ό,τι και να τραγουδάω εγώ θα είναι μισό). Μία υπέροχη συνέντευξη του κατασκευαστή, όπου λέει πολλά και σημαντικά πράγματα. Για την Ιστορία του Calix, για τον v4, για τα χαρακτηριστικά του, για τις όποιες σκέψεις του για το μέλλον, μέχρι τι στήσιμο επιλέγει και ο ίδιος, όπως και το πολύ βασικό ως προς την πρώτη μας επαφή με τον v4 όπου αναφέρει πώς θα κάνουμε σωστό αρχικό καθαρισμό (κυρίως για τα ultem κομμάτια του). Η αφεντιά μου θα αρκεστεί σε ελάχιστες σημειώσεις, και βέβαια, η όποια αλήθεια θα βγει με τον καιρό, από όλους τους κατόχους. [/justify]
[justify]
Πρώτο τηλεγραφικό συμπέρασμα χρήστη: Για μένα ήταν ολοφάνερο από την πρώτη ματιά πως ο κατασκευαστής έδωσε προσοχή σε κάθε σημείο. Από το αρχικό κουτί/συσκευασία, μέχρι και την τελευταία βίδα. Πολύ όμορφος σχεδιασμός μέσα έξω, λειτουργικότατος, εξαιρετική γεύση, ανάλυση, ντουμάνι, χτύπημα. Επιλογή από αρκετά αεράτος μέχρι κλασικός σφικτοτζούρης. Στην ουσία, για μένα πάντα, βλέπω πως έχω στα χέρια μου 2 επισκευάσιμους σε έναν, και κυριολεκτώ. Δεν έχω κάτι στο περίπου, έχω 2 διαφορετικά πεδία ατμίσματος. Με το mtl pin 1.2mm έχω έναν άλλο επισκευάσιμο, κλασικό mtl, (σε γλυκά καπνικά ήταν καταπληκτικός), ενώ στην αρχική του κατάσταση έχω έναν εξαιρετικό αεράτο ατμοποιητή όπου πήρα άριστη απόδοση σε γλυκά, φρούτα, βανίλιες, κρέμες. Βέβαια, θα πρέπει να τα λέμε όλα, όπως π.χ., για να έχω όλα τα παραπάνω πρέπει να φτάσεις σε κόστος τα 136 ευρώ. Ο v4 θα είναι στα 109, συν 9 το mtl pin 1.2mm, συν ένα 2ο τανκ ultem στα 18, και τσουπ, φτάσαμε στα 136. / Προσωπικά, αν με ρωτούσε κάποιος φίλος θα έλεγα με το χέρι στην καρδιά πως ο v4 με κέρδισε με την πρώτη, και ναι, αξίζει απόλυτα αυτά τα χρήματα. Αν έπρεπε να πω και τι θα ήθελα εγώ ως χρήστης, θα έλεγα πω θα ήθελα και ένα ss τανκ. / Γενικότερα, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου και όσες συγκρίσεις πρόλαβα να κάνω διαπίστωσα πως εδώ έχουμε έναν ακόμα εξαιρετικό επισκευάσιμο. [/justify]
[justify]
Παρακάμερα: α) θα έλεγα κι εγώ πως ο νέος κάτοχος ενός v4 δεν πρέπει να βιαστεί στον αρχικό καθαρισμό. Ο v4 έρχεται μια χαρά καθαρός, όμως ναι, θέλει ήρεμο και χωρίς βιασύνες καθαρισμό για τυχών οσμές από ultem ή ό,τι άλλο, ας το ονομάσουμε αυθαίρετα και ως “στρώσιμο καθαρισμού”.
β) Μικρή προσοχή στο τι επιλογή σε πάχη συρμάτων θα κάνουμε (π.χ. αν χρησιμοποιώ τον v4 ως αεράτο ή ως mtl επισκευάσιμο), έτσι ώστε να επιλέγω και τις ανάλογες βίδες. Επίσης, με την τοποθέτηση του mtl pin 1.2mm (του πόλου ουσιαστικά, με την κεντρική των 1.2mm), μικρή προσοχή κατά το λύσιμο/δέσιμο φωλιάς. Όχι πολλά σφιξίματα.
γ) Τέλος, και στον v4, καλό θα είναι να λιπαίνουμε τα o-rings, (π.χ. εγώ κατάφερα και “έφαγα”/έκοψα το αρχικό μικρό κάτω o-ring του πόλου φωλιάς / το έκοψα διότι ήμουν απρόσεκτος και πίεζα τα συγκεκριμένα ss μέρη κατά το αρχικό βάλε/βγάλε/βίδωσε χωρίς να έχω λιπάνει τίποτα). [/justify]
[justify][
Σημ. Ασφαλώς και δεν είπα τίποτα. Να επαναλάβω πως, αξίζει να δούμε το παραπάνω βίντεο, αξίζει όσοι έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον v4 πριν την όποια τους επιλογή. Και βέβαια, ο χρόνος θα δείξει όσα πρέπει να δείξει].[/justify]
[justify][member=21404]Athanasios[/member], καλησπέρα. Δεν ξέρω τι να πω, χίλια ευχαριστώ για όσα αναφέρεις παραπάνω, όμως πρέπει να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω κι εδώ πολλά πράγματα, ακόμα και με απλή ερώτηση είναι πολύ εύκολο να με εκθέσεις. Όπως κι αν έχει, ο v4 μπήκε άμεσα στα δικά μου συγκριτικά, (ελπίζω να επανέλθω κι εκεί σύντομα). Είναι εξαιρετικός.[/justify]
[justify][member=13036]billythekid[/member], καλησπέρα. Αυτό που λες με τρώει και εμένα, ειδικά και με το θέμα τριβής, στο βάλε/βγάλε το άνω μέρος (είτε το ss είτε το ultem). Συν με τα όποια ύποπτα υγρά. Πάντως σαν πρώτη χρήση, τα ultem κομμάτια τού v4 φαίνονται άριστα. Αναγκαστικά όμως, ο χρόνος θα φέρει την αλήθεια. [/justify]
[justify][member=17383]pugsang[/member], [member=19352]nwlis[/member], καλησπέρα. Απλώς να πω πως οτιδήποτε γράψετε θα είναι πολύ πολύ σημαντικό για το νήμα. Ο φίλος pugsang, γνωρίζει πολύ περισσότερα για το τότε + τώρα για τον Calix, από εμένα. Και ο φίλος nwlis, θα δώσει τη δική του σημαντική αλήθεια, ως χρήστης/κάτοχος. [/justify]
[justify]
Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων <--Click[/justify]
[/center]