Λιάκο σε ευχαριστώ.
Το έχω βρει κάπου μετεφρασμένο.
Λευτέρη προς το παρόν βρίσκω κάποια απογοητευτικά όπως αυτό:
προπυλενογλυκόλη ....
http://www.sciencelab.com/xMSDS-Prop...glycol-9927239* Τμήμα σημείωση 3, σελίδα 1 ..... ουσία μπορεί να είναι τοξικές στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ).
Η επανειλημμένη ή παρατεταμένη έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει τη ζημία οργάνων.
* Τμήμα σημείωση 11, σελίδα 4 ..... μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ακόλουθα όργανα: κεντρικό νευρικό σύστημα
* Κορυφή σημείωμα της σελίδας 5 ... Συγκεκριμένα κατάποση, εισπνοή, και χρόνια έκθεση ....
Κατάποση: Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του γαστρεντερικού σωλήνα. Μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά / κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ
κατάθλιψη, γενική αναισθησία, σπασμοί, σπασμοί, υπνηλία, λήθαργος, τη σύσπαση των μυών ή της σπαστικότητας,
κώμα), ο εγκέφαλος (αλλαγές στην επιφάνεια EEG), μεταβολισμού, του αίματος (ενδαγγειακή αιμόλυση, τα λευκά αιμοσφαίρια - μειώθηκε
ουδετερόφιλων λειτουργία), αναπνοή (αναπνευστική διέγερση, χρόνιο πνευμονικό οίδημα, κυάνωση), των καρδιαγγειακών
σύστημα (υπόταση, βραδυκαρδία, αρρυθμίες, καρδιακή ανακοπή), ενδοκρινικό σύστημα (υπογλυκαιμία), ουροποιητικό σύστημα
(Νεφροί), και το ήπαρ.
Χρόνιες Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία:
Δέρμα: Η παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής.
Κατάποση: Η παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη κατάποση μπορεί να προκαλέσει υπεργλυκαιμία και μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά / CNS (συμπτώματα
παρόμοια με εκείνη της οξείας κατάποση).
Εισπνοή: Η παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη εισπνοή ενδέχεται να επηρεάσουν τη συμπεριφορά / CNS (με συμπτώματα παρόμοια με κατάποση), και
σπλήνα
γλυκερίνη .....
http://www.sciencelab.com/xMSDS-Glycerin-9927350* Τμήμα σημείωση 3, σελίδα 1 ..... Η ουσία μπορεί να είναι τοξικά για τα νεφρά.
Η επανειλημμένη ή παρατεταμένη έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει τη ζημία οργάνων.
* Τμήμα σημείωση 11, σελίδα 5 ..... Χρόνιες επιδράσεις στον άνθρωπο: Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ακόλουθα όργανα: νεφρά.
* Τμήμα σημείωση 11, σελίδα 5 ..... Χρόνιες Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία:
Κατάποση: Η παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη κατάποση μπορεί να επηρεάσουν το αίμα (αιμόλυση, μεταβολές του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων),
ενδοκρινικό σύστημα (αλλαγές στο βάρος των επινεφριδίων), το αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά.
Επειδή έχω ένα θεματάκι με τα νεφρά προσπαθώ να βγάλω άκρη...
Από τον στρατό μου διεγνώσθει μια λευκωματουρία και μικροσκοπική αιματουρία...
Και από τότε το παρακολουθώ...
Ειδικά την κρεατινίνη μου...
Αν όντως η προπυλενογλυκόλη είναι τοξική για τα νεφρά...bb ΗΤ εκτός αν υπάρχει ή βγει κάτι πιο αθώο και υγιεινό...
Ψάχνω μήπως η φυτική ( VG ) είναι πιο απενοχοποιημένη σε σχέση με όσα βρίσκω προς το παρόν για την PG...