Περάσαν 3 μικρά & 1 μεγάλο από τα χέρια μου (1 μικρό & 1 μεγάλο τα έχω ακόμα) Μαύρα όλα. Τα αγόρασα επίτηδες για να τεστάρω.
Συμφωνώ στα περισσότερα που γράφονται για τα θετικά points (είναι σα να αγγίζεις γυναίκα που έχει το laser Αλεξανδρίτη επ' ώμου,
μεγάλο, μαλακό και ωραίο σε αίσθηση κουμπί όπως και κουμπάκια, "καλά" ρεύματα κτλ. κτλ.) όπως και στο ό,τι προβληματίζομαι -και
εγώ- για το πόσο θα αντέξει το πορτάκι της μπαταρίας (δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν μοντάκια σαν τα πουκάμισα + δε φορτίζω
μέσω USB, οπότε βγάζω τη μπαταρία σχεδόν κάθε μέρα + το 1ο μου VTC Mini 2,5 χρονών+ αντέχει ακόμη).
Θέλω όμως να τονίσω 2 αρνητικά (τα οποία θεωρώ τελείως υποκειμενικά) :
1. Οι εγκοπές στο πορτάκι της μπαταρίας. Με προβληματίζει πάρα πολύ το καλοκαίρι αν είμαι έξω και έχω υδρωμένα χέρια αν θα πάρει
ιδρώτα μέσα. Επίσης που πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεχτικός όταν βρέχει. Τέλος, με ενοχλούν στο πιάσιμο (το fire button το πατάω
με το μεγάλο δάχτυλο). Στο μικρό βασικά επειδή είμαι αριστερόχειρας, δεν με ενοχλεί (αν το πιάσω με το δεξί, με ενοχλεί).Στο μεγάλο
με ενοχλεί κυρίως στο κάτω μέρος από το μεσαίο δάχτυλο, που -by default- βουλιάζει το δέρμα μέσα στη χαραμάδα. Δεν με ενοχλει τόσο
ώστε να το βάλω για πούλημα μανιασμένος (ακόμη), αλλά -απλά- με ενοχλεί. Έχω καταλήξει να αλλάζω κράτημα ώστε να μην "βρίσκει"
το δάχτυλο, αν και δεν το έχω συνηθίσει να το πιάνω "αλλιώς" ασυναίσθητα. Γενικά, αν δεν είχε τις εγκοπές και είχε άλλο πορτάκι (με
μαγνήτες ή άλλη μέθοδο), θα το θεωρούσα -και γω- το mod "αποκάλυψη"... τώρα μου τα χαλάει κάπως.
2. Και τα 4 έχουν coil whine (για τους μη γνώστες, η ορολογία δεν έχει σχέση με αντιστάσεις, σημαίνει ηλεκτρονικός buzzy/pitch θόρυβος
από τα κυκλώματα/πλακέτα). Τα 3 μικρά περισσότερο, το 1 μεγάλο αισθητά λιγότερο. Είμαι μανιακός σε θέματα ήχου-φασαρίας, έχω στάξει
μπόλικα € ανά τα χρόνια για να κάνω τα pc μου όσο-πιο-αθόρυβα γίνεται (ανεμιστήρες noctua/noiseblocker, fan controllers, τροφοδοτικά
superflower με on-off στον ανεμιστήρα, ηχομονωτικά, αρκετά rma λόγω coil whine κ.α.) και να έχουν τέτοιο θέμα τα modάκια με ενοχλεί.
Στα μικρά ο θόρυβος γίνεται αισθητός αν τα βάλω -πολύ κοντά στο αυτί, τον οποίο όταν είμαι σε ήσυχο περιβάλλον τον αντιλαμβάνομαι
και όταν φέρνω το mod κοντά στο στόμα (έχω ευαίσθητη ακοή). Στο μεγάλο, όταν το βάλω κολλητά στο αυτί. Υπόψην, πρέπει να είναι
ενεργή η οθόνη για να ακούγεται. Έστειλα μήνυμα στην Tesla, απάντηση καμία... θα επικοινωνούσα και με τα καταστήματα που τα πήρα,
αλλά τι να μου πουν και αυτοί, εδώ -υπήρξε περίπτωση- για να κάνω rma κάρτα γραφικών χρειάστηκε να προβώ σε Κραβ Μαγκά, Μούι Τάι
και Πυγμαχία... άλλο που αν -τελικά- το πρόβλημα το έχουν όλα τα mods, δεν φταιν τα καταστήματα (είπαμε έπεσα 4/4). Τι κάνω τελικά;
Απλά, με το μικρό που έχω ουσιαστικά το θέμα, το έχω μαζί μου στο γραφείο που φοράω την περισσότερη ώρα ακουστικά. Τέλος, δοκίμασα
3 διαφορετικές μπαταρίες (τις γνωστές "καλές" samsung/lg/sony), δεν άλλαξε τίποτα (όχι πως περίμενα να άλλαζε).
Εν κατακλείδι, συμβιβάστηκα (έτσι κι αλλιώς, ολόκληρη η ζωή ένας συμβιβασμός είναι). Αίσθηση + βάρος = άπαιχτα (και η τιμή, και η τιμή!).