Παρέλαβα το Χριστουγεννιάτικο
δωράκι μου και το άνοιξα κατευθείαν.
Με το που ανοίγει, ΤΣΟΥΠ πετάγονται 2 csv από μέσα.
Το πρώτο ήταν για την VTC6.
Η σύμπτωση δεν ήταν ότι την χρησιμοποιώ σε μοντ, ούτε ότι τα Watt που ατμίζω συν efficiency το οποίο μπακάλικα το υπολογίζω 80% αλλά πλησιάζει το Πάσχα και όλο και κάποιο δωράκι θα τσιμπήσω πάλι ώστε να το υπολογίζω επιστημονικότερα, συν τα ρέματα που καίει η οθόνη η οποία σημειωτέων στο δικό μου το μοντ είναι τεράστια και έγχρωμη συν τα ρέματα που καίνε τα μικροπατατάκια που έχει απλώσει σε όλη την πλακέτα ο κατασκευαστής συν τα ρέματα που καίνε τα καλώδια και οι κολλήσεις απτή μεριά της μπαταρίας συν η ανάποδη τοποθέτηση της μπαταρίας όπου τα ρέματα παλέουν με τη βαρύτητα για να ανέβουν στο μοντ, ίσον 15W ακριβώς περίπου.
Η σύμπτωση είναι ότι στα τεχνικά του μοντ δεν γράφει το κλασικό Input Voltage Minimum 3.0V, αλλά γράφει Input Voltage unloaded Minimum 3.0V.
Μου κλείνει το μάτι να βάλω το cutoff κάτω από 3.0V ο αλήτης.
Και που στο ευχή να ξέρω εγώ στα 15W φορτίο πόσα είναι τα αφόρτωτα Βολτ;
Και τότε πιάνει το μάτι μου το άδειο νόμιζα κουτί απτό δωράκι μου, το οποίο στο βάθος, κολλημένο στο περιτύλιγμα είχε το διάγραμμα εκφόρτισης, στο οποίο φαίνεται φανερά ότι τα 2.8V ζουλιγμένα με 15W, θα γίνουν 3.06V αν φύγει από πάνω το βάρος.
Μπορώ να βάλω το soft cutoff στα 2.75V και το κλείστα όλα στα 2.7V και να είμαι εντός προδιαγραφών κατασκευαστή μόντας.
Άσχετο, δεν το έκανα βίτσια 10ετιών είναι αυτά.
Έκανα όμως έλεγχο στο csv και μπορώ με βεβαιότητα να γράψω ότι το φόρουμ έχει πάρα πολλά νήματα, αλλά τούτο δω τους ατμεί τα νήματα!
Το δεύτερο csv ήταν για την MJ1.
Η σύμπτωση δεν ήταν ότι συμπτώθηκαν οι ίδιες συμπτώσεις με το πρώτο.
Ευτυχώς δεν συμπτώθηκε το unloaded voltage.
Σε αυτό το μοντ ήταν σκέτα τα minimum volt και ήταν 3.0V.
Η σύμπτωση ήταν ότι και στα 2 μοντ έχω το τιτανογαματοακριβέστερο battery indicator.
Εκτός από ποσοστά, παρατήρησα ότι τα διαγράμματα είχαν και καμπύλες.
Εμένα μου αρέσουν πολύ οι καμπύλες.
Στις μπαταρίες δεν μου αρέσουν εκεί χαμηλά μετά τα 3.3-3.2V, αλλά είναι οι πιο ενδιαφέρουσες.
Εκτός από ποσοστά και καμπύλες, είχαν και τίτλους τα διαγράμματα.
Κοιταζόμασταν για μέρες, ώσπου κάποια στιγμή που δεν είχα καμπύλες να παίξω, έπιασα χαρτόστυλο.
Oι μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες ατμίσματος στα περίπου 12-13W και μέχρι 2.8V, έδειξαν 2972mAh και 2726mAh, άρα στη MJ1 μπορώ να χώσω 9% περισσότερα ρεύματα.
Εκτός από mAh οι τίτλοι είχαν και mWh και επειδή όπως είχε πει ο δωροδότης απτήν μπαταρία τραβάμε Βατ όχι Αμπέρ, τελικά στην MJ1 μπορούμε να αποθηκεύσουμε 7% περισσότερη ενέργεια.
Και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η 35E που της δίνουν ολίγα mAh παραπάνω, έχει μεγαλύτερη αποθήκη από την GA που της δίνουν ολίγα mV επιπλέον.
Όλα αυτά για να καταλήξεις ότι τελικά οι "10A" μπαταρίες μάλλον έχουν λιγότερη από 10% περισσότερη (πως τόπα;) ενέργεια απτίς "20A".
Και μιας και αχάριστος δεν είμαι, άδραξα την ευκαιρία που έδωσε η Samsung με την 48G και ελπίζοντας ότι θα καθιερωθεί η DC 50% SOC state μέθοδος μέτρησης εσωτερικής αντίστασης, ενημερώνω όλους τους με φαγούρα, ότι η δικιά μου με καμιά 10αριά ήπιους κύκλους VTC6, έδειξε στα δικά μου όργανα 27mΩ.
Παρομοίως η MJ1 μόλις στρωμένη (μονοcoil), έδειξε 47.5mΩ.