[justify]@camber, καλημέρα. Να πω μόνο ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό, από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω, θα ζητήσω μόνο λίγο παραπάνω την υπομονή σου για να μιλήσω πάλι ως απλός χρήστης. Πολλές φορές λοιπόν, νιώθω την υποχρέωση να πω ευχαριστώ, είτε σε σένα είτε στον αγαπητό φίλο microchip, -κι εδώ ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι φίλοι που τυχών να έχουν ως επιστημονικό αντικείμενο όσα συζητάμε, όμως εσάς τους 2 γνώρισα, ως μέλος πάντα. Από τη μία, φαντάζομαι πως πρέπει να νιώθεις μία ικανοποίηση όταν προσφέρεις πραγματική βοήθεια κυρίως για την ασφαλή χρήση τού ατμιστικού εξοπλισμού κάθε απλού χρήστη, από την άλλη όμως, υποψιάζομαι πως πρέπει και ν’ ανησυχείς με τόση τοξική βροχή από αφελείς ή ακόμα κι επικίνδυνες αναρτήσεις που αρκετά συχνά διαβάζουμε στο φόρουμ, και στο κάθε φόρουμ. Να βλέπεις π.χ. τον χι Joe, που μπορεί χειμώνα ν’ άρχισε το άτμισμα με λαδάκια σε πολύχρωμες θηκούλες, και το καλοκαίρι να μοιράζει γνώμες/συμβουλές και απεριόριστη εμπειρία, ή βέβαια και το ανάποδο, ατμιστές κάποιων ετών να έχουν πείσει εαυτούς πως τα λόγια τους είναι νόμος, μόνο και μόνο επειδή ο χρόνος τούς έφερε τη σιγουριά του “έμπειρου”. [/justify]
[justify]Αν το πιάσω απ’ την αρχή το θέμα μπαταριών, θα έλεγα πως τελικά απ’ όσα έχω αντιληφθεί, ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν οι μπαταρίες που θα προμηθευτείς είναι γνήσιες ή μαϊμού, ακόμα και από επώνυμα καταστήματα, ξαφνικά μπήκε στην καθημερινότητα το άτμισμα και βρεθήκαμε να χρησιμοποιούμε κάποιες 18650, γιατί ονομάστηκαν 18650, λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών; μα μέχρι χθες δεν τις ήξερα, ας τις λένε και Πάολα τούρμπο. Μετά ήρθε και το παρασύνθημα, είναι 25Α ή μήπως 30; τα mA είναι ίδια με τις mAh; δε βαριέσαι, θα τις ρίξω επάνω σε μηχανικό να γουστάρω ομορφιές, άκουσα μάλιστα τον Takis που έχει πολλά τέτοια, να επιλέξω παράλληλη φάση για ν’ αυξήσω τη χωρητικότητα, κι αυτή λέει σε mAh. Διάβασα και τον όμορφο Joe, ήθελε λέει να φτιάξει απ’ την αρχή ένα δυνατό μηχανικό με μπαταρίες σε σειρά για ν’ αυξήσει λέει το βολτάζ. Ο harontas που πηγαινοέρχεται Γερμανίες τα λέει πιο ωραία βέβαια, να πιάσω τα dna και να ρίξω την τάση αποκοπής στα 2.8V αλλά αν αλλάξω συναίσθημα μπορώ να πάω στα 3, έτσι για την τσαχπινιά, πολλά μπορώ να ισιώσω, λέει ο harontas.[/justify]
[justify]Στο συγκεκριμένο. Η vtc6 γιατί είναι καλύτερη, γιατί έχει καλύτερες επιδόσεις; ένα ενδεικτικό παράδειγμα είδα σε αποφόρτιση με σταθερή ισχύ, δηλ. σε ένα ηλεκτρονικό μοντ και μετατροπή συνεχούς ρεύματος σε συνεχές πάλι; μετατροπή προς τα πάνω ή και προς τα κάτω ανάλογα τις ατμιστικές ορέξεις μου. Διαβάζω για εσωτερική αντίσταση στην μπαταρία, μόνιμη τιμή; ναι λέω. Ζητάω 10 και δίνει 9, γι’ αυτό διαβάζω και περί αποδοτικότητας του μοντ. Τώρα, άλλο νέο κόλπο. Διαβάζω για παλμική αποφόρτιση, (αυτό φαντάστηκα και ντράπηκα να πω τη φαντασία μου). Πατάω μπουτόν αφήνω μπουτόν. Όλο αυτό το μετράει κάποιος, κάπου. Ωραία. Γιατί στα 84W και 5sec κι όχι στα 15W και 10sec; Γιατί να με κόβει στο min των 2.8V κι όχι μέχρι το 0; είναι λέει κακό για την υγεία όλων μας, και του μοντ και δικής μου. Ναι αλλά γιατί; ο Joe έλεγε πως έχει ένα σούπερ μοντάκι που ξεσκίζει (είναι και με κοκαλί φινίρισμα / λίγα κομμάτια, προσκύνησε για να το αποκτήσει). Γιατί να ψάχνει τέτοια ακρίβεια στην οθόνη, 3.38V=0% κι όχι 2V=0%; [/justify]
[justify]Με όλα τα παραπάνω σαχλά μου, απλώς ήθελα να πω μία δική μου βεβαιότητα, πως αν μας έβαζες ξαφνικό διαγώνισμα θα άλλαζες χώρα απελπισμένος.[/justify]