Όταν ήμουν ακομη καπνιστής μια φίλη με είχε πει ούτε λίγο ούτε πολυ ναρκομανή γιατι στηριζόμουν?!?! στη νικοτίνη... Της είχα εξηγήσει ότι αυτο που κάνω είναι πρώτα συνήθεια ή χόμπι (όπως να διαβάζεις εφημερίδα, να πηγαίνεις στα μαγαζιά χωρίς να ψωνιζεις, να περνάς ώρα στον υπολογιστή σου κτλ) και μετα εξάρτηση.
Εκείνη επέμενε ότι ήμουν ψυχικά άρρωστος γιατι με έκανε κουμάντο η νικοτίνη.
Αυτη τη στιγμή είμαι με το άτμισμα στα 4-5 mg/ml και σε λίγα ml (τέλος το νικοτινούχο δεν έχω άλλο) θα περάσω στο φλορεξ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , είμαι έτοιμος.
Μετά, για ποιο λόγο θα ατμίζω αφου δεν θα με κάνει κουμάντο η νικοτίνη?
Εντάξει έχετε δίκιο ίσως εκφράστηκα λάθος για τη ´χειρότερη ´ συνήθεια, δεν είναι συνήθεια, αλλά το καινούριο μου χόμπι.
Αλλά τελικά δηλαδή είναι λάθος να έχεις συνήθειες? και γιατι θα πρέπει να λείπεις εσύ από αυτές τη στιγμή που σου δίνουν ευχαρίστηση στην ψυχή σου? και να νιώθεις ενοχές? πέρα απο το Η.Τ. Έχω και άλλες συνήθειες : να είμαι πιστός στους φίλους μου, να έχω τάξη (όσο μπορω) στη ζωή μου, κ.α. Δηλαδή θα πρέπει να λείπω εγω απο αυτές? οι διάφορες συνήθειες είναι αυτές που στην τελική απαρτίζουν τον χαρακτήρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να λείπεις απο πουθενά.
ΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ ΤΏΡΑ.
Όπως και ο προσωπικός ατμοποιητής μου στο χέρι μου τη στιγμη που γράφω αυτα και χάρη σ αυτο το μαραφετι δεν έχω ´επιθυμία για Κ.Τ. ´ αλλά έχω ´επιθυμία για Η.Τ´
ΚαλημΕρα σε όλους κ σε όλες
Εδώ μιλάμε καθαρά για την συνήθεια του κτ κ όχι για εξαρτήσεις όπως τα ναρκωτικά κ το αλκοόλ!
Εγώ μιλάω καθαρά για την συνήθεια που δεν έχει κάνει καμία ζημιά στον εγκέφαλο!!! Ναι μπορεί κ το γνωρίζουμε ότι παθολογικά κ ψυχικά το κάπνισμα να μας κάνει κακό κ εκεί θέλουμε δύναμη ψυχής για να το αντιμετωπίσουμε!!!! Για αυτό μιλάω για την συνειδητή μας απουσία......
Αλλά τελικά δηλαδή είναι λάθος να έχεις συνήθειες? και γιατι θα πρέπει να λείπεις εσύ από αυτές τη στιγμή που σου δίνουν ευχαρίστηση στην ψυχή σου? και να νιώθεις ενοχές? πέρα απο το Η.Τ. Έχω και άλλες συνήθειες : να είμαι πιστός στους φίλους μου, να έχω τάξη (όσο μπορω) στη ζωή μου, κ.α. Δηλαδή θα πρέπει να λείπω εγω απο αυτές? οι διάφορες συνήθειες είναι αυτές που στην τελική απαρτίζουν τον χαρακτήρα, δεν νομίζω ότι πρέπει να λείπεις απο πουθενά.
[/color]
Δεν είναι λάθος να έχεις συνήθειες που όμως δεν σου κάνουν με την ανθρώπινη λογική κακό!!!!! Εδώ μιλάμε για το κτ!!!!! Έναν ύπουλο εχθρό που θα σε ρίξει κάτω μια μέρα κ θα είναι αργά να πείς ότι εσύ απουσίαζες από την συνήθεια σου αυτή!!!!!!!!
Γιατί? Γιατί δίνουμε το παρόν σε ότι κ αν κάνουμε!!!!!!
Η απουσία που εγώ λέω είναι η δύναμη σου αυτή που σου λέει.....Άγγελική? αρχίσαμε το άτμισμα για αυτό ας απουσιάζουμε για ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!!!!!
Είναι τόσο απλό να το κάνει αυτό ο καθένας μας!!!!!! Δεν θέλεις υπερφυσικές δυνάμεις για να το καταφέρεις. Απλά επιλέγεις τι θα σου λείπει....κ τι δεν θα σου λείπει!!!!
Τι θα πεί μου λείπει η τάδε (κακιά θα την καθορίσεις εσύ αν είναι γιατί πολλοί πιστεύουν ότι το κτ δεν κάνει κακό....) μου συνήθεια? Γιατί "χαιδεύουμε" κάτι που μας μαστιγώνει? Γιατί εξαρτόμαστε από κάτι που μας αφήνει στο τέλος μισούς? Τι θα πεί ότι δεν πρέπει να λείπουμε από πουθενά? Η
απουσία μας δεν ακυρώνει την ύπαρξή μας ναι?
Αυτά πρέπει ο καθένας μας να τα σκεφτεί σοβαρά κ να μην μπερδεύει τον ύπουλο του «φίλο» με την πραγματική ζωή............
Ακούγεται τρελό μα η λογική κρύβεται εκεί που εσύ πρέπει να βρείς τρόπους για να βγείς νικητής!!!!!!!
Δεν δίνουμε καμία ευχαρίστηση στην ψυχή μας καπνίζοντας τα κτ όταν σκεφτούμε σοβαρά ότι ο "ναος" της ψυχής μας είναι το σώμα μας! Κ να υπενθυμίσω......ότι μια υγιής ψυχή δεν θα κατοικήσει για πολύ σε ένα άρρωστο σώμα άρα ας το σκεφτούμε κ αυτό πολύ σοβαρά!!!!!!!
ΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ ΤΏΡΑ. το ότι όλα είναι εδώ τώρα δεν σημαίνει ότι το ητ γίνεται μια συνήθεια!! Αυτό το θεωρώ λογικά λάθος γιατί? εγώ το ητ το είδα όχι ώς μια συνήθεια αλλά ώς μια γέφυρα που με οδήγησε σε έναν ασφαλέστερο τρόπο να ξεφύγω από την θανατηφόρα μου συνήθεια!!!!
Το ητ είναι όπλο δυνατό που το χρησιμοποιούν με επιτυχία αυτοί που έμαθαν να χτυπούν τον στόχο.......
Κλείνοντας θα σας πώ .....
Η χειρότερη συνήθεια είναι αυτή που σου επιβάλλει την παρουσία σου!!!! Είναι τόσο μα τόσο απλό κ δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος που δεν έμαθε να δίνει το παρόν του απουσιάζοντας...........
Μπρορείς να δώσεις το «παρόν» σου με την απουσία σου από μια σου κακή συνήθεια κ να το λές συνειδητά ότι το δικό σου παρόν ήταν κ θα είναι η απουσία σου π.χ. από το κτ!!!
Τον εχθρό δεν τον υποτιμάς κ ειδικά το κτ που είναι ύπουλος εχθρός ναι? Τον πολέμας με ότι όπλα έχεις κ δεν παρατάς την μάχη με καμία δύναμη!!!!!! Δεν κοιτάζεις με αγάπη αυτόν που σου αφαιρεί την ζωή κ ούτε θα πρέπε να σου λείπει........ Εαν όλοι δεν δούν την αλήθεια πίσω από ένα κτ τότε άδικα ασχολούνται με το ητ!!!! Γιατί θα πώ ξανά κάτι...... ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΤ!!!!!!