Επιστροφή στα του ναυτίλου Νο2:
(σε συνέχεια του μηνύματος Νο306 με τις πρωτες εντυπωσεις και τους προβληματισμούς)
Τελικά κατάφερα να πάρω και να δοκιμάσω για περίπου μία εβδομάδα, τον Triton Mini. (δανείστηκα από φίλο ευτυχώς)
Γευστικά μπορώ να πω πως πάνω κάτω οι διαφορές είναι μικρές (ίδιες αντιστάσεις με διάφορα υγρά, κυρίως DIY συνταγές).
Στο θέμα αναπλήρωσης υγρού, ο triton mini είναι κυριολεκτικά απροβλημάτιστος, τουλάχιστον στη περίοδο που τον χρησιμοποίησα. (του έδωσα και κατάλαβε)
Όσο αναφορά τη τζούρα,δλδ την αίσθηση "τσιγαρίσιας", μπορώ να πω ότι ο Nautilus 2 είναι μακράν ανώτερος. Σε 2 με 3 τρύπες παίζει πολύ άνετα και αθόρυβα ενώ ο τρίτον σχεδόν κλειστός έκανε λιγάκι θόρυβο (έχει τη τάση να "σφυρίζει")
Όντως φιλοι 30smokingyears και Galileo όπως τα είπατε τα διαπίστωσα κι'εγώ.
Επανήλθα στα του ναυτίλου λοιπόν, και ακόμη τον παλεύω.
να σημειώσω πως μάλλον κάνω κάτι τελείως λάθος, ίσως κάτι που δε μου περνάει καν απο το μυαλό.
(έχω δοκιμάσει αναπλήρωση εκτός του mod, επάνω στο mod, με κλειστές τρύπες, με αναποδογύρισμα και άνοιγμα 2 τρύπες σταδιακά, με καλό σφίξιμο την αντιστασούλα επάνω στη βάση και χαλαρό βίδωμα την καμπάνα, με υγρό μέχρι τη μέση, μέχρι τις κάθετες ραβδώσεις κ.ο.κ.)
Αυτό που εντοπίζω πλέον είναι πως τα υγρά έρχονται έξω απο το επάνω μέρος μάλλον, και "λούζουν" την καμπάνα εκ των έσω. Δλδ κάτι που θυμίζει υποπίεση ίσως; (αντίσταση 1.8 στα 11,5 - 12W περίπου)
Μένουν μέσα στη καμπάνα και σιγά σιγά βγαίνουν και στο τζαμάκι και ουσιαστικά όταν ξεβιδώνω για να γεμίσω τον άδειο πια Ναυτιλάκο, έρχομαι σε επαφή μαζί τους.
Ανεβάζω και δύο φώτο (μη βαράτε, δεν έχω ιδέα πως ανεβάζουμε, ελπίζω να φαίνονται) μήπως βγάλουμε άκρη.
υγ προς φίλο Krmhlds, αν σκέφτεσαι ακόμη να κάνεις μετάβαση απο Triton προς Ναυτίλο 2, νομίζω πως αξίζει. Η αίσθηση mtl που δίνει είναι τρομαχτικά υπέροχη!