Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οποιαδήποτε συμμετοχή στο ΔΣ, προϋποθέτει απαραιτήτως να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια. Επίσης να έχεις άντερα και να είσαι χοντρόπετσος για όσα στραβά θα σου προσάψουν αδικως.
Συνεπώς όποιοι σκέφτονται να θέσουν υποψηφιοτητα, ας το έχουν υπόψιν τους ότι δεν είναι για καρέκλα μανατζαραίου αλλά εργάτη.
Αυτό που λέω εγώ ως ενας εκ των ιδρυτικών μελών, δεν είναι ότι κανείς μας δεν θέλει να συμμετάσχει. Ίσως ισχύει περισσότερο ότι κανείς μας δεν θέλει να είναι αναγκασμένος να συμμετάσχει στο ΔΣ, πολύ απλά γιατί αυτό θα σημαίνει ότι από όλα τα εγγεγραμμένα μέλη δεν βρέθηκαν 10-12 άτομα που να θέλουν να είναι υποψήφιοι προς εκλογή.
Προσωπικά θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για το ΔΣ, αλλά η λογική με κατευθύνει προς υποψηφιότητα για ελεγκτική επιτροπή. Πατέρας 3 μικρών παιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται, δουλειά καθημερινή από το πρωί μέχρι το απόγευμα αργά, συχνά πυκνά και βράδια και Σαββατοκύριακα / αργίες... Ημουν μέλος σε ΔΣ σε πολιτιστικό σύλλογο και μετά από αρκετά χρόνια σταμάτησα γιατί δεν προλάβαινα να συμμετάσχω όσο θα έπρεπε.
Η σκέψη μου για συμμετοχή στην ελεγκτική επιτροπή έρχεται κυρίως από την αγάπη μου για τον σύλλογο και γιατι νοιώθω ότι θα ήθελα να "διασφαλίσω" όσο μπορώ το πνεύμα με το οποίο δουλέψαμε κάποια άτομα και συστάθηκε ο σύλλογος, δηλαδή την θέληση μας να ξεκινήσει ένα όργανο αντιπροσωπευσης και διασφάλισης των δικαιωμάτων και συμφερόντων των ατμιστών της Ελλάδας .
Όπως είπε όμως και ο krasopateras(Αντωνης), αυτό που προέχει είναι να μαζευτούν πολλά μέλη για να έχει ο σύλλογος πολυφωνία, επιλογές προσώπων και δυναμική στις ενέργειες του.
Η σκέψεις που εκφράζονται ως ερωτήματα στο νήμα, μας έχουν προβληματίσει επί μήνες και τις έχουμε συζητήσει όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται μέχρι να καταλήξουμε στο καταστατικό και τη δημιουργία του συλλόγου.
Ειδικά η περίπτωση να εαποτελείται το πρώτο ΔΣ από τα ιδρυτικά μέλη μας έμοιαζε ως αποφασίζω και διατάζω. Δεν έδειχνε ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας ούτε προς τους φιλικά διακείμενους ούτε σίγουρα προς τους μη φιλικά διακείμενους.
Εδώ ουσιαστικά παραδίνουμε ένα έτοιμο νόμιμο σύλλογο σε όποιους θέλουν να συμμετάσχουν η/και να εκλεγούν. Φροντίσαμε ώστε τα ιδρυτικά μέλη να είναι απλά μέλη χωρίς προνόμια, όπως όλα τα μέλη δηλαδή. Και παρ' όλα αυτά έχουμε δει αντιδράσεις δυσπιστίας, εχθρικής αντιμετώπισης, αδιαφορίας... Φανταστείτε τα άλλα σενάρια.
Όπως έγραψε και ο Atmos, παρακαλώ θερμά διαβάστε καλά το καταστατικό. Νομίζω ότι θα δείτε πως περιέχει πολλές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο σύλλογος να δρα σύμφωνα με τα συμφέροντα των ατμιστών.