Ακολουθει βαμβακωμα με "σκαλοπατια" στο ΑΜΜΙΤ 25 για τελειομανεις. Τρομερη γευση, ειναι ο αγαπημενος μου για το σπιτι αυτην την στιγμη, του δινω και καταλαβαινει. Πριν βρω το στησιμο αυτο ημουν ετοιμος να τον πουλησω γιατι ηταν χαλια οτι δοκιμασα απο youtubers. Ειτε γευση ειχα με διαρροες, ειτε υποτονικος και πολλα καμμενα. Μετα απο ενα μηνα πειραματων, βρηκα αυτο το στησιμο κι απο τοτε πιπιλα. Παιζω 55-60 watt με μισο αερα συνηθως. Βαμβακι χρησιμοποιησα cotton bacon v2 αλλα λογικα με ολα γινεται. Η αντισταση μου εχει ID 3.5 για να μου δινει φουλ γευση, στις φοτο φαινεται πρασινη λογω κακου φωτισμου/καμερας, μην δινετε σημασια. Παμε.
1) Περναμε βαμβακι λιγο σφηχτο απο την αντισταση (σιγουρα οχι χαλαρο) και κοβουμε τις ακρες στο υψος της βασης. Προσωπικα βαζω λιγο γωνια στο ψαλιδι να ναι ελαχιστα πιο κοντο κατω, δεν ειναι απαραιτητο ομως. Εξηγηση γωνιας στο βημα 6.
2) Επειδη εχω 3.5mm αντισταση αραιωνω ΠΑΡΑ πολυ. Αν εχετε 3mm, λιγο λιγοτερο. Αν εχετε 2.5mm, πουληστε το ammit, δεν ειναι για σας. Το αποτελεσμα που θελουμε φαινεται στην 2η φοτο. Θελει χτενισμα αρκετο, μην το φοβηθειτε. Να ειναι το ιδιο και απο τις 2 πλευρες οσο γινεται και κοβουμε οτι περισσευει.
3) Χωριζω το κατω μερος με το πανω στο βαμβακι. Εδω ειναι το μυστικο του στησιματος για να μην εχουμε dry hit. Το κατω μερος θελουμε να ναι 60-70% του συνολου και το πανω το υπολοιπο. Σηκωνουμε απαλα το κατω μερος και το βαζουμε στο αυλακι.
4) Το κατω μερος του βαμβακιου θελουμε να ακουμπαει ισα ισα ή και να μην ακουμπαει για λιγο κατω. Μας ενδιαφερει να μην ειναι πιεσμενο για να περναει υγρο. Το αφρατευουμε και λιγο απο την τρυπα να 'ναι ενιαιο μεσα.
5) Τωρα βαζουμε προσεκτικα και απαλα παλι το πανω μερος. θελουμε να ναι κι αυτο ομοιομορφο. Το πανω βαμβακι θελουμε να πηγαινει μεχρι το υψος που δειχνω με το εργαλειο στην 2η φοτο. Αν παει πιο κατω θα κοβει την τροφοδοσια υγρου στο κατω μερος του βαμβακιου. Πιο πανω θα δυσκολευεται να παρει υγρο. Ουσιαστικα κανουμε κατι σαν σκαλοπατια το κατω με το πανω μερος.
6) Σε αυτο το σημειο ολα ειναι στην θεση τους αλλα το βαμβακι ισως εχει καποια κενα απο την ενωση. Το παιζουμε ελαφρα απο τις ακριες να "δεσει". Μετα αφρατευουμε ωστε να μην εχει κενα αριστερα-δεξια, να παρει το σχημα που θελουμε και να καλυπτει ολο το λουκι απο το πανω μερος για να μην εχουμε διαρροη. Δεν μας νοιαζει αν εχει κενο η μπροστα τρυπα καθολου με αυτον τον τροπο γιατι δεν μπορει να βγει απο πανω υγρο. Στην φοτο εχω λιγο κενο στην μπροστα τρυπα για να κανει καλυτερη τροφοδοσια. Ειναι ο λογος που κοβω με γωνια για να ειναι πιο κοντο. Με λιγο κενο κατω ουσιαστικα εχουμε 3 σκαλοπατια τροφοδοσιας γιατι παει κι απο κατω υγρο στο βαμβακι.
7) Βαζουμε λιγες σταγονες υγρο στην αντισταση και παταμε το κουμπακι. Επαναλαμβανουμε λιγες φορες. Οσο καλυτερα εχετε κανει τα παραπανω βηματα, θα δειτε πως θα παει μονο του παντου το υγρο.
8*) Το βημα αυτο ειναι προαιρετικο. Επαναλαμβανω το βημα 6 με υγρο βαμβακι. Μαζευω τριχες που πετανε, τσεκαρω τρυπες κλπ. Πολυ προσοχη εδω, αν πιεσετε το βαμβακι και το χαλασετε, θελει καινουριο στησιμο απ'την αρχη. Αν το κανετε ομως ισως κερδισετε λιγα παραπανω ml με αυτο το βαμβακι. Αν δεν το κανετε ισως εχει ανιση τροφοδοσια.
Ετοιμο! Τραβαμε λιγες χαλαρες τζουρες μεχρι να στρωσει το βαμβακι. Ειναι ολοστεγνο στον αερα μετα απο λιγα ml (2η φοτο). Με το βημα 6 και 8 σιγουρεψαμε πως δεν περναει σταγονα για διαρροη στο AFC. Ειναι μεγαλος οδηγος αλλα το στηνω σε 5-10 λεπτα πλεον. Καλο ατμισμα!