Σεβαστές είναι όλες οι γνώμες, αλλά η σήμανση CE και κάδου απορριμάτων πάνω στο ντριπάκι, δεν έχει καμιά χρησιμότητα και χαλάει την αισθητική. Μ' αυτό το χάραγμα είναι σαν να σε καλεί μόνο του το ντριπάκι, "βγάλε με και κρύψε με σ' ένα σκοτεινό ντουλάπι"!
Τώρα αν έγινε για τους λόγους που αναφέρει ο Χρήστος, πάω πάσο, αλλά φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να τοποθετηθεί στη βάση.
Κατά τ' άλλα, όπως τα έχουν πει και οι προηγούμενοι συνατμιστές, η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, τα σπειρώματα λειτουργούν ιδανικά, η δυνατότητα αλλαγής pin για τον αέρα είναι πανεύκολη και ευρηματική ως ιδέα και υλοποίηση. Επίσης όλος ο ατμοποιητής είναι πολύ όμορφος, σε mat που έχω στα χέρια μου. Τα γυαλιστερά δεν μου αρέσουν πουθενά, μου θυμίζουν επινικελωμένα παπάκια εποχής Στηβ Ντούζου και αυτό δεν αφορά μόνο τον Τηλέμαχο αλλά οποιονδήποτε ατμο.
Η αύξηση του ύψους από τις προηγούμενες εκδόσεις είναι σχεδόν απαρατήρητη και δεν με ενοχλεί καθόλου.
Οι πρώτες ατμιστικές εντυπώσεις προέκυψαν με το pin του 1,5mm. Ο προηγούμενος κάτοχος είχε στημένη μια αντίσταση με ribbon, 0.3x01, 5 σπείρες ανοιχτές, μάλλον σε 3mm πυρήνα στα 2,2Ω. Πέρασα cotton bacon και άτμισα μισό τανκάκι.Δεν...
Δεν μου ταιριάζει απλά.Πολύ σφιχτή τζούρα, κουραστική για μένα, με κάτω του μετρίου γεύση. Όσοι αρέσκονται στη σφιχτή τζούρα και τα χαμηλά watt, πιθανόν να ικανοποιηθούν.
Άλλαξα pin με το 2,5mm και έστησα νέα αντίσταση με 0,32mm kanthal, σε 2,5 πυρήνα, 1,05Ω. Πολύ καλύτερη απόδοση έτσι, για τα δικά μου γούστα και σαφώς καλύτερη γεύση. Εδώ μάλιστα και αυτό που λέμε βελούδινος ατμός και smooth τζούρα και πλούσιο ντουμάνι. Παρατηρώ μάλιστα ότι παρά το ότι το κανάλι του αέρα είναι όπως του V2, δηλαδή 2,5mm, η αίσθηση είναι πιο κοντά στον V2 plus με το κανάλι των 2mm. Ίσως σ' αυτό να έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές στο ντεκ, που δεν αφήνουν τόσο ελεύθερο χώρο να κυκλοφορεί ο αέρας, όπως συνέβαινε στο προηγούμενο ντεκ. Ότι και να 'ναι, πρόκειται για σημαντική βελτίωση πάντως και στη γεύση που είναι καλύτερη από τους προηγούμενους Τηλέμαχους.
Τα παραπάνω ισχύουν με πλήρως ανοιχτό τον αέρα από την εξωτερική ρύθμιση, η οποία πρέπει να πω ότι δουλεύει αρκετά καλά και πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η μόνη παρατήρηση είναι ότι κλείνοντας το δαχτυλίδι του αέρα, αυξάνεται ο θόρυβος κατά τη τζούρα.
Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο Armed είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, αναπτύσσει χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ η τροφοδοσία, η ατμοποίηση, το χτύπημα και η στεγανότητα παραμένουν στα κορυφαία επίπεδα που είχαμε συνηθίσει. Στη γεύση, καλύτερος από τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά δυστυχώς παραμένει πίσω στον ανταγωνισμό.
Το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω τις επόμενες μέρες και το springomiser, ώστε να σχηματίσω μια γνώμη και γι' αυτό και να πάει ο ατμοποιητής να συναντήσει τον νέο του κάτοχο, στον οποίο εύχομαι να τον ευχαριστηθεί.