Aγαπητέ Λοξία.
Έπρεπε να αναφέρεις την λέξη παραπομπή και όχι παράθεση .
Επομένως εγώ πρέπει να απάντησω και λεκτικά και μεταφορικα. .
Έτσι παίρνεις δυο απαντήσεις μια που χρησιμοποιείς μια λέξη που δεν προσδιορίζει (παράθεση) και μια που αφήνεις να εννοηθεί. Και σε παραπέμπω στον σύνδεσμο σχετικά .Ότι θές από τα δυο επιλέγεις .
Και διά ταύτα : πηνίο η αντίσταση ;
Το ουσιαστικό είναι ένα μέρος του λόγου που αναφέρεται κατά κανόνα σε πράγματα, και έννοιες που δηλώνουν ιδιότητα και ενέργεια σε αυτό τοποθετήθηκα .Ένα πηνίο παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις που όταν εφαρμοστεί ένα ρευμα στα άκρα του έχει μια σύνθετη αντίσταση.Εσύ όμως μετράς την ωμική του αντίσταση χωρίς να την εφαρμόζεις Κατά συνέπεια το ονομάζεις αντίσταση διότι κάνεις ενδεικτική μέτρηση αλλά ουσιαστικά είναι πηνίο , διότι εφαρμόζεις ένα ρεύμα στα άκρα του την στιγμή που ατμιζεις (σύνθετη αντίσταση).
Eπομενως παίρνεις δύο απαντήσεις …..
Αγαπητέ Smoke Alarm,
όσο δεν μου αρέσουν οι άνευ ουσίας αντιπαραθέσεις, και μάλιστα οι Off Topic, άλλο τόσο δεν μου αρέσει να αιωρείται μια παρανόηση που οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Αυτό που έκανα πιο πάνω, λέγεται
παράθεση. Δηλαδή "παραθέτω" το δικό σου ποστ μέσα στο δικό μου όπου και απαντώ. Σωστά λοιπόν έγραψα παράθεση, διότι δεν λέγεται παραπομπή. Παραπομπή είναι το λινκ που έβαλες προς την Βικιπαίδεια.
Η παράθεση λοιπόν που έκανες, δεν βγήκε σωστά (όπως λέει και ο estrifan αυτό συμβαίνει και σε αυτόν), και αυτό απλώς το επεσήμανα,
χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης. Μην αρπάζεσαι λοιπόν! Ούτε και είναι λόγος αντιπαράθεσης η επισήμασνη του γεγονότος ότι η παραπομπή (το λινκ) που έκανες προς την Βικιπαίδεια, οδηγεί σε μία ελλιπή σελίδα.
Τις αναφορές σου στο πηνίο, συνεχίζω να μην τις καταλαβαίνω. Τι θα πει:
"Ένα πηνίο παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις που όταν εφαρμοστεί ένα ρευμα στα άκρα του έχει μια σύνθετη αντίσταση.";
Όπως και δεν καταλαβαίνω την πρόταση αυτή:
"Εσύ μετράς την ωμική του αντίσταση χωρίς να την εφαρμόζεις";Δηλαδή ΔΕΝ εφαρμόζουμε την αντίσταση που φτάξαμε;
Ούτε και καταλαβαίνω τι πάει να πει αυτό:
"Κατά συνέπεια το ονομάζεις αντίσταση διότι κάνεις ενδεικτική μέτρηση αλλά ουσιαστικά είναι πηνίο , διότι εφαρμόζεις ένα ρεύμα στα άκρα του την στιγμή που ατμιζεις (σύνθετη αντίσταση)."Δηλαδή είναι πηνίο επειδή εφαρμόζω ρεύμα στα άκρα του;
Γιατί; στην αντίσταση ΤΙ εφαρμόζω στα άκρα της; πορτοκαλάδα;
Εν πάσει περιπτώσει ο καθένας είναι ελεύθερος να ονομάσει πηνίο το σύρμα που φτιάχνουμε στους ατμοποιητές μας. Μπορεί να ονομάσει πηνίο ακόμα και την αντίσταση μιας ηλεκτρικής θερμάστρας που
φαίνεται εδώ... ...αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το άτμισμα.
Τέλος του Off topic και από εμένα και ζητώ συγγνώμη αν το κούρασα.