Ρε φιλε αντε αλλη μια φορα...γραφεις..η εταιρεια η ταδε βγαζει ποιοτικα υγρα...υγιεινα...απαντω απο που γνωριζειςοτι ειναι ποιοτικα....απαντας μα ειναι κολοσος εταιρεια.....τρολαρισμα μα και η κοκα κολα ειναι κολοσος και αλλοι ειναι κολοσοι και εχουν κατηγορηθει....για χιλια δυο αποδεδειγμενα...
Ολοκληρωνω εφοσον το ατμισμα ειναι σε πειραματικο σταδιο και εμεις πειραματοζωα για κανενα προιον δεν μπορουμε να γνωριζουμε αν ειναι καλυτερο η οχι...απλα τα πραγματα....για κανενα προιον δεν ζητησα τιμολογια για τις πρωτες υλες γιατι απλα δεν πιστευω οτι κανενα προιον δεν παραγεται απο αγνα υλικα και δεν εχω σκοπο μα το αποδειξω αφου δεν εχω οφελος....ομως σαν καταναλωτης θα κρινω και θα εχω αμφιβολιες για ολα τα προιοντα....που το βρισκεις το παιδιαστικο...?
Η γευση και τα γκουρμε εχουν ανακαλυφθει αν δεν κανω λαθος εδω και εναμιση χρονο ....αυξησαν κατακορυφα την τιμη των υγρων και απλα δημιουργηθηκαν δυο κατηγοριες υγρων...τα πρεμ και τα απλα....αν και οι εταιρειες με τα απλα μπηκαν και αυτες στο παιχνιδι και εβγαλαν και αυτες πρεμ με ομορφα μπουκαλακιακαι ετικετες....σε μια ατμιστικηκοινωνιαο πουειμαστε,μονοι μας ανεβαζουμε το κοστος....μονοι μας....
Επειδή μάλλον δεν θέλεις
να καταλάβεις τι γράφω, για ποιά ακριβώς "τάδε" εταιρεια έγραψα ότι φτιάχνει ποιοτικά υγρά και σε τι σου απάντησα ως δικαιολογία ότι είναι κολοσσός?
Διάβασε λίγο το ποστ μου που το έκανες και παράθεση και πες μου που διαφωνείς σε αυτά που έγραψα, και όχι σε αυτά που φαντάζεσαι ότι έγραψα. Ένα προς ένα κάτω απ΄ ότι γράφω για να δούμε τελικά που διαφωνούμε.
chillo αν πας στο σουπερμαρκετ, ως τι το ζητάς εσύ και όλος ο κόσμος, ως ζαμπόν ή ως κάτι άλλο? Ας μη παίξουμε με τα ονόματα, είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες πολύ καλά τι εννοούσα με το παράδειγμα μου. Εσύ πραγματικά στο παράδειγμα που έδωσα, έμεινες στην ετοιμολογία του όρου "ζαμπόν" ή με τρολάρεις
?
Και ναι έχεις χάσει κάποιο
τεύχος ως προς τη συνθετική νικοτίνη, όχι απλά υπάρχει αλλά υπάρχουν και υγρά με αυτή.
thekal
Μα το έγραψα και πριν ότι το κόστος των πρώτων υλών είναι πολύ φθηνό και ότι τα υγρά θα μπορούσαν να ήταν πολύ φθηνότερα. Γιατί με ρωτάς αν συμφωνώ ?
Συνεχίζεις όμως να αντιμετωπίζεις το θέμα λες και το κόστος είναι αποκλειστικά και μόνο στις πρώτες ύλες, ενώ στην ουσία οι πρώτες ύλες είναι ένα μκρό μέρος του κόστους.
Σου έφερα και παράδειγμα, πως αν νομίζεις ότι με κόστος €1 ανά 30ml όπως είπες, μπορείς να βγεις στην αγορά και να πουλήσεις €2 το 30μελο, τότε με 300-400 ευρώ έχεις κάνει την παραγωγή σου και εισπράτεις ζεστό χρήμα. Τα βαφτίζεις και γκουρμέ παραγωγής στους πρόποδες του Ολύμπου (να δώσεις και διακαιώματα χρήσης στον stavraetos που το σκέφτηκε)
, και σάρωσες / κονόμησες.
Δεν θα ασχοληθεί κανένας με το αν έχεις πιστοποίηση, αν τηρείς νόμους και διαδικασίες, αν παράγεις με καλές πρώτες ύλες, γιατί όλοι σε υπόγεια τα φτιάχνουν τα υγρά ερασιτεχνικά, ενώ οι καταναλωτές ζούνε στο matrix και δεν έχουν πάρει ακόμα το κόκκινο χάπι.
Πραγματικά πιστεύεις ότι γίνεται αυτό? Ούτε με €2 το 10μελο δεν σου βγαίνει αυτή η λιανική τιμή λέω εγώ, που θα περιέχει ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, χαράτσια και ΤΕΒΕ δικό σου, μεταφορικά, κέρδος για το κατάστημα που θα τα πουλήσεις για να τα πουλήσει στον κόσμο (μείον τους φόρους και τα έξοδα του καταστηματάρχη, κτλ). Βάλτα κάτω να δεις αν βγαίνει η τιμή αυτή και μετά υπολόγισε και τα υπόλοιπα έξοδα μιας εταιρείας πάγια και μη, και πες μου το αποτέλεσμα. Εσύ ή όποιος το νομίζει εφικτό, γιατί μπορεί να κάνω λάθος και να χάνω μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για σίγουρα κέρδη με μια επένδυση ίση με τον κατώτατο μηνιαίο μισθό.
Σκέψου και κάτι ακόμα. Ένα εργοστάσιο που κάνει φασόν, στα 500,000 κομμάτια με 5 cents λιγότερο κόστος ανα κομμάτι, βγάζει επιπλέον 25 χιλιάρικα κέρδος. Τα θεωρείς λίγα?
Παίξε τώρα με τα νούμερα για παραγωγές στα μεγάλα εργοστάσια πχ των Κινέζων που λειτουργούν 24Χ7Χ365 και θα βγάλεις πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Υπολόγισε μια αντίστοιχη εξοικονόμηση σε όλην την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης ενός προιοντος και τα νούμερα θα πάνε στο θεό. Εγώ θα πόνταρα ότι πολλές εταιρείες βλέπουν την ευκαιρία για αρπαχτή με τέτοιες συνθήκες και σαφώς δεν νοιάζονται για αυτό που θα ατμίσει ο πελάτης τους. Πολλές, όχι όλες. Το ποιές είναι πιθανότερον να ακολουθήσουν τέτοιες πρακτικές και ποιές όχι, το έχω γράψει αρκετές φορές.