Φροσκοψημενα μπισκότα....είναι ζεστά?και αν είναι ζεστα πως καταλαβαίνουμε αφού είναι σε παγωμένο γάλα...
Άλλη γεύση βγάζει το μπισκότο όταν είναι ζεστό και το βουτάς και άλλη όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Πως καταλαβαίνεις πως το μπισκότο είναι σε παγωμένο γάλα; Βούτα ένα μπισκότο μέσα, μύρισε το και φάτο.
Ο συνδιασμός γεύσης και οσμής είναι η γεύση που θα 'πρεπε να αναπαράγει το ατμιστικό υγρό.
Κρεμωδη φράουλα...λιωμένη έχει διαφορετική γεύση από την ολόκληρη?
Μέρα με τη νύχτα. Άλλη γεύση έχει το φρούτο φράουλα, άλλη η μαρμελάδα φράουλα, άλλη ο χυμός,
άλλη το σιρόπι και άλλη η κρέμα-αλοιφή ζαχαροπλαστικής. Φρούτο φράουλα δε μπορώ να φάω, αλλά
κρέμα φράουλα (που βάζουν και στις κρέπες) μπορώ να φάω κουβάδες. Και επειδή είμαι fan των υγρών
με φράουλα & κρέμες, καταλαβαίνω απίστευτη διαφορά από υγρό σε υγρό.
Το νιφάδες ας μην το σχολίασω....
Και αυτό το καταλαβαίνεις ως extra γευστικές νότες εδώ και εκεί.
Υπάρχουν και υγρά για έμπειρους ή για άπειρους ατμιστες....?
Ναι. Άπειρος ατμιστής παίζει να μην μπορεί να καταλάβει το πλήθος των γεύσεων.
Όπως και να μην μπορεί να απομονώσει τη γεύση που έχει σκοπό να βγάλει το υγρό.
Πχ άπειρος ατμιστής παίζει να κάνει το 5 Pawns - Gambit και να γεύεται ξερατά.
Έμπειρος μπορεί να εκλάβει πιο σωστά τη γεύση και να έχει τρομερή ατμιστική εμπειρία.
Επίσης στο έμπειρος VS άπειρος, πολλά υγρά θέλουν συγκεκριμένα στησίματα (πχ πολλά W)
όπως και συγκεκριμένους ατμοποιητές για αναδείξουν τον γευστικό τους χαρακτήρα κάτι που
ο άπειρος παίζει να μην τον γνωρίζει καν και το υγρό να καταλήξει "άδικα" στον νεροχύτη/
χαρισμένο/πουλημένο.
Βέβαια θα αρκούσε μία περιγραφή μπισκότα φράουλα βανίλια.
Όχι με τίποτα. Άμα πάρω ένα τέτοιο υγρό θέλω όσο πιο αναλυτική περιγραφή γίνεται.
Τι μπισκότο είναι αυτό; Βρώμης, βουτύρου, κάτι άλλο; Η φράουλα είναι φρούτο, κρέμα,
σιρόπι, τί; Η βανίλια θυμίζει πικρή βανίλια και την γλυκίζουν τα υπόλοιπα; Είναι γλυκιά;
Θυμίζει custard μήπως ή French βανίλια; Ποιές γεύσεις επικρατούν και σε τί στησίματα;
Όλα αυτά είναι άκρως σημαντικές πληροφορίες.
εχω δοκιμασει τοσα χρονια αρκετες γευσεις και αν μου δωσεις τηγανιτη μπανανα η βραστη μπανανα...μπανανα θα την ονομασω.
Όπως και με τη φράουλα, μπανάνα φρούτο δεν τρώω, αλλά κρέμα μπανάνα (που βάζουν και
στις κρέπες) μου αρέσει. Τηγανιτή μπανάνα έχει τεράστια διαφορά από την κανονική όπως και
ότιδήποτε είναι raw και ψήνεται/τηγανίζεται.
Στο ό,τι οι εταιρείες το παρακάνουν, εν μέρη συμφωνώ, το marketing ανέκαθεν το "παρακάνει".
Και στην έλλειψη αναλύσεων επίσης συμφωνώ. Το ό,τι κυκλοφορούν άπειρα gourmet υγρά το
θεωρώ άκρως θετικό μιας που δεν είμαι fan των μονόπλευρων γεύσεων. Εκεί που χαλιέμαι (πέρα
από την έλλειψη αναλύσεων) είναι 1. στις τιμές και 2. πολλά δεν ανταποκρίνονται στις περιγραφές
τους (όχι όλα, προς Θεού). Περιμένεις να ατμίσεις κάτι ...νόστιμο και τελικά δεν είναι. Α! Και στα
κατάλοιπα. Σχεδόν όλα τα gourmet αφήνουν από μπόλικη εώς άπειρη μπίχλα. Ζω για τη μέρα που
τα gourmet υγρά θα αφήνουν normal-λίγα κατάλοιπα (και ίσως να είναι και λιγότερα ακριβά), αν
και δεν το κόβω να συμβαίνει ποτέ αυτό. lol.