Η τελευταία παράθεση δημοσιεύματος (στο in.gr) αν μη τι άλλο παραπέμπει σε δημοσίευμα το οποίο
δεν μπορεί να κριθεί ως "ασόβαρο". όπως τόσα και τόσα που έχουμε δει να δημοσιεύονται ελαφρά την καρδία
σε διάφορα σάιτς και μπλογκς. Παραθέτει αποτελέσματα (ρεσουμέ) απο επιστημονική έρευνα. Οπότε έχει μια βάση.
Το αν μας αρέσει ή όχι ή το ότι η έρευνα και τα αποτελέσματά της, επιδέχονται αμφισβήτησης έως και
ευθείας κατάριψης των δημοσιευμένων ισχυρισμών της / αποτελεσμάτων της, είναι άλλο, εντελώς άλλο καπέλο.
Δεν είμαστε όλοι γιατροί και επιστήμονες για να αντιπαρατεθούμε σε μια επιστημονική έρευνα, που ενδεχομένως
και σύμφωνα με τα γραφόμενα του Κ. Φαρσαλινού (που ευτυχώς παρέθεσε σε μετάφραση ο Caros), αμφισβητείται
εντόνως η μεθοδολογία της. Δεν πάυειόμως να είναι μια Επιστημονική Ερευνα ασχέτως των διαφωνιών των είδικών.
Η επισήμανσή μου περί "ισοπέδωσης" και "άνευ κόπου και βασάνου" χαρακτηρισμοί για άρθρα και μελέτες που τουλάχιστον έχουν μια
επιστημονική βάση αφορούσε ακριβώς αυτό.
Και σαφώς επιμένω σε αυτό, ότι δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε και αν ευτελίζουμε τα πάντα που "νομίζουμε" ότι κάνουν κακό στο άτμισμα
όταν αυτά βασίζονται σε μελέτες..
Είναι σαφώς προτιμότερο να περιμένουμε και τον αντίλογο (που σοφά παρέθεσε ο Caros) και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα ως ατμιστές.
Αλλωστε και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία εδώ δεν είμαστε ούτε ογκολόγοι, ούτε εξιδεικευμένοι επιστήμονες για να γελοιοποιούμε
τέτοιες έρευνες. Και ούτε σαφέστατα γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ισχύει σε θέματα επιπτώσεων σε 20 - 30 - 40 χρόνια.
Και ΟΚ εγώ μάλλον δεν θα ζώ αλλά εδώ υπάρχουν και 20 χρονα και 30άρηδες ατμιστές που θα ζήσουντις επιπτώσεις θετικές ή αρνητικές.
Εν κατακλείδι και αφού παρέθεσα τα ανωτέρω για να γίνει κατανοητή η αποψή μου (συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς),
προτιμώ την ενημέρωση ένθεν κι ένθεν απο την απαξιωτική αντιμετώπιση εν δυνάμει σοβαρών άρθρων (όλοι μπορούμε να τα διακρίνουμε),
γιατί πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.
Ολοι μας καταλάβαμε πολύ γρήγορα το πόσο κακό μας έκανε το τσιγάρο (άσχετα αν βρίσκαμε 2-3 χιλιάδες δικαιολογίες
για να μην το κόψουμε) και όλοι μας έχουμε βιώσει νομίζω την αλλαγή προς το πολύ καλύτερο με το άτμισμα.
Δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε

Ps.
@atmos
αν και κάπως πήγες να το δικαιολογήσεις, ακόμα δεν κατάλαβα γιατί διέγραψες το πρώτο post μου.....
never mind anyway...
Από τον συντονισμό:
Προσθήκη του μηνύματος του nikosallos που διαγράφηκε:
Εντάξει, μην τα ισοπεδώνουμε όλα....
Όπως, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου PLoS One αμερικανική μελέτη έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ικανό να καταστρέψει κύτταρα της στοματικής κοιλότητας.Κάνει και παράθεση.....δεν νομίζω η απλοποίηση σε κάθε τι που μας φαίνεται ότι είναι εκ του πονηρού βοηθά και εμάς τους ατμιστές...