Είμαι ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Μίκος Ατμίκος

Μέχρι τώρα έγραφα τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία στη "Χθεσινή". Όμως, η τύχη μου χαμογέλασε.
Χτες, με φώναξε ο εκδότης μου, ο κύριος Απλυτόπουλος:
- Ρε Μίκο, στο μοντ δεν χωράς, στο τανκάκι περισσεύεις
- Αφεντικούλι...
- Θες να σου αναθέσω κάτι μεγαλύτερο;
- Αμέ

- Τι θες;
- Να πάω με τον Τσίπρα στην Κίνα. Θα συναντηθεί και τον υπεύθυνο του Αλή Μπαμπά και
- Στοπ. Για την ώρα θα σε αναβαθμίσω στο ρεπορτάζ υγείας. Κάτι μυστήριοι τύποι, που λέγονται ατμιστές, κάνουν συνέντευξη τύπου. Είσαι έτοιμος;
- Γεννήθηκα έτοιμος.
Την αμόλησα πάλι. Τι είναι αυτοί οι ατμιστές; Για να το ψάξω λίγο... ωπ... Μίκο, να ένα φόρουμ... και δεν γράφομαι... 15.000 μέλη... χιλιάδες σελίδες... εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα... δεν προλαβαίνω, δεν θα πιάσω την καλή έτσι. Καλύτερα να διαβάσω κανένα θέμα από τα πρόσφτα, πού ξέρεις, μπορεί να πιάσω

ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
- Αυτό ήταν: μίση, πάθη, οικονομικά συμφέροντα, παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, μυστικές συμφωνίες... Και ΟΛΑ αυτά δέκα (10) μέρες ΠΡΙΝ τη συνέντευξη τύπου. Βρε, τι είναι τούτοι... Θα γίνει μεγάλος τζερτζελές...
- Ατμίκο παιδί μου, μελέτησες για τη συνέντευξη;
- Δε χρειάζεται μελέτη, Αφεντικούλι. Εδώ τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Μην περιμένουμε 10 μέρες, να αρχίσουμε από τώρα δημοσιεύσεις. Θα φτιάξω ένα ρεπορτάζ σε 9 συνέχειες, άλλο πράγμα. Φυλάξτε χώρο στην πρώτη σελίδα.
- Κόψε κάτι.
- Πολλά θα κόψω για να σουλουπωθούν όσα βρήκα.
- Δηλαδή;
- Πρώτον, το άτμισμα τεντώνει τα νεύρα. Αντί αυτοί να περιμένουν για να κρίνουν μετά άνετα εκ του αποτελέσματος, αντί να βοηθήσουν δίνοντας κάποια SOS ερώτηση, τρώγονται μεταξύ τους. Τύφλα να έχει το Κάτω Παρτάλι...
- Θες να πεις ότι οι ατμιστές είναι ανθρωποφάγοι;
- Μεταφορικά το εννοούσα.
- Καλά... θα σου δώσω μια στήλη στη σελ. 15.
- Στην πρώτη σελίδα θέλω. Θα μας προλάβουν όλα τα πρωινάδικα, τα απογευματινάδικα, μην πω ότι θα γίνουμε και γλυκερινόπερα στο Περού.
- Είσαι σίγουρος;
- 0 μιτζι.
- Από ορθογραφία σκίζεις. Και ποιος θες να είναι ο τίτλος του φύλλου της Δευτέρας;
- Ο τίτ... το... ααα... Α! Βρήκα:
"Ποια σίτα δεν αφήνει τον ατμό να περάσει;"