Στην Αμερική, ένα πολύ μεγάλο μέρος των ατμιστών είναι φανατικά προσκολλημένο στο subohm άτμισμα, και ένα αρκετά μεγάλο μέρος από αυτούς ατμίζει σχεδόν αποκλειστικά super subohm, και δεν κουνιέται από κει με τίποτα. Εννοείται βέβαια, ότι θεωρώ τους διαγωνισμούς cloud chasing που διοργανώνονται στην Αμερική, με μηχανικά μοντάκια και αντιστάσεις κάτω από 0.1Ω, μια
μέγιστη ηλιθιότητα, που μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά σε όσους το επιχειρούν.
Σίγουρα αυτοί που ατμίζουμε σε τριψήφια βατ είμαστε μια ελάχιστη μειοψηφία στο φόρουμ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό, δεν ισχύει όμως ότι δεν υπάρχουμε κιόλας.
Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, αυτό οφείλεται περισσότερο σε προσκόλληση σε λανθασμένα στερεότυπα και φοβίες, παρά στο ότι
δεν αρέσει ατμιστικά η εμπειρία του ατμίσματος σε πολύ ψηλά βατ στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ατμιστών. Σε κάποιους φίλους μου ατμιστές που έχω δώσει να ατμίσουν στα 100+ βατ, κανένας δεν μου είπε ότι δεν του άρεσε το άτμισμα, το αντίθετο θα έλεγα, φάνηκαν να εντυπωσιάζονται από το πόσο έντονο είναι το άτμισμα σε αυτά τα βατ. Ταυτόχρονα όμως, μπορούσα να διακρίνω τη φοβία στα μάτια τους
για το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει γι' αυτούς η τοποθέτηση ενός θηριώδους μοντ με τρεις 18650 μπαταρίες και ενός ατμοποιητή με αντίσταση κάπου στα 0.1Ω, μπροστά ακριβώς από το πρόσωπό τους.
Οι διαφορές στο γούστο μας πάνω στο άτμισμα από άτομο σε άτομο, είναι κάποιες φορές
εντελώς ακραίες. Έχω δώσει σε γνωστό να ατμίσει έναν μεγάλο TFV4 με τη μονή επισκευάσιμη κεφαλή στα 30 βατάκια μόλις, και μου λέει:
"Ποπό, τι ζεστός ατμός είναι αυτός, πώς μπορείς και ατμίζεις έτσι;" Και φυσικά έμεινα κάγκελο.
Όταν έναν ατμός που εγώ τον θεωρώ σχεδόν παγωμένο, αυτός τον θεωρεί σχεδόν καυτό, είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν βρισκόμαστε πουθενά.
Ενας άλλος γνωστός μου έρχεται στο σπίτι μου και άτμιζε σε ένα σετάκι με ένα 30άρι iStick (δεν θυμάμαι τον ατμοποιητή του και την αντίσταση), στα
5W μόλις.
Πάω να ατμίσω με το σετάκι του, ρουφούσα και ξαναρουφούσα, φυσικά δεν μπορούσα να ατμίσω καθόλου.
Κοιτάζω στην οθόνη του iStick τα βολτ που έδινε το μοντάκι, και ήταν
γελοιωδώς χαμηλά, νομίζω ήταν κάτω και από τα τρία βολτ!
Του ανεβάζω τα βατ στα
8 μόλις, τραβάει μια τζούρα και έβηχε κανένα πεντάλεπτο για να συνέλθει!!!
Μου έχουν προξενήσει τρομερή εντύπωση αυτές οι
αβυσσαλέες διαφορές που έχουμε σαν ατμιστές, ενώ σαν κανονικοί καπνιστές οι διαφορές μεταξύ μας ήταν σαφώς μικρότερες.
Σόρρυ για το μεγάλο offtopic σεντόνι, στο θέμα μας τώρα: προσωπικά, και το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές, για να ατμίσω στα 100+ βατ, πρέπει το
ηλεκτρονικό μοντάκι να μου εμπνέει
απόλυτη ασφάλεια κατά τη χρήση του. Τέτοια εμπιστοσύνη από τα μοντάκια που έχω χρησιμοποιήσει, μου εμπνέουν μόνο τα δύο DNA200άρια μου και ο μεγάλος Χιονόλυκος στην έκδοση 1.5. Και το πιο βασικό μου κριτήριο, είναι ότι το μοντάκι
δεν πρέπει να ζεσταίνει τις μπαταρίες του στα 100+W, ακόμα και μετά από συνεχόμενες παρατεταμένες τζούρες.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ το Koopor Primus 300W σε πολύ ψηλά βατ, ακόμα κι αν μου το χάριζαν. Και μόνο ο ισχυρισμός για τα 300W είναι εντελώς γελοίος, το μοντάκι μετά βίας θα δίνει κάπου 160-180
πραγματικά βατ...