Υστερα απο αρκετη αναμονη, εφμανιστηκε στην πορτα μου ο Vaporesso Gemini RTA. Ημουν ενθουσιασμενος, γιατι περιμενα να εχω στα χερια μου εναν δυνατο ανταγωνιστη του Griffin RTA και του OBS Crius v3
Παμε λοιπον να δουμε τι αντικρυσα.
Η ΣυσκευασιαΔεν μπορω να πω οτι ειναι ασχημη. Βεβαια, μεσα, το κλασικο πλαστικο που εχουμε συνηθισει απο ολους τους κινεζικους ατμοποιητες.
Τα περιεχομεναΜεσα βρισκουμε, εξτρα ανταλλακτικο τζαμι, ενα συνοπτικο οδηγο χρησης, ολα τα λαστιχακια, πλην αυτο της καμιναδας (ενα μικρο), 3 βιδες για το deck, ενα κλειδι αλεν για τις βιδες, 2 ετοιμα Clapton coil ,εναν ανταπτορα για να μπορουμε να βαλουμε το δικο μας 510 drip tip και ενα drip tip 510.
Τα μερη του ατμοποιητηΟ ατμοποιητης αποτελειται απο τα κλασικα μερη των περισσοτερων RTA. Ειναι αρκετα καλης κατασκευης, αλλα το πλυσιματακι του το θελει καθως υπαρχει η μυρωδια απο τα λαδια του εργοστασιου. Για να τον ανοιξω βεβαια μου εφυγε ο τακος. Το ποιο δυσκολο ηταν να ξεβιδωσω το πανω μερος απο το κατω της καμιναδας. Αυτο που κραταει το γυαλι. Για να τα καταφερω, επιστρατευσα γαντια πλαστικα κουζινας και μια μικρη πενσο-τσιμπιδα. Δεν ανοιγε με τιποτα! Ουφ..
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το ποσο ιδιος ειναι με τον Griffin. Πολυ λιγο αλλαζει η εμφανιση. Θα μπορουσε να πει κανεις οτι ειναι ιδιοι.
To deckΚλασικο velocity deck, με 2 εξτρα εισαγωγες αερα απο τον κεντρικο πυλωνα αναμεσα στα 2 ποστ. Τωρα γιατι την κατω εισαγωγη αερα την κανανε να εχει 2 τρυπες ανα πλευρα, δεν ξερω. Δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα. Ισως να παραηταν αερατος αν ηταν μια η τρυπα. Παντως ειναι αρκετες μεγαλες, οποτε να περιμενετε να ειναι πολυ αερατος.
Σαν στησιμο, πολυ ευκολος, οπως ολοι αλλοι με velocity deck. Αν θελετε, μπορειτε να βγαλετε το δαχτυλιδι στις τρυπες εισαγωγης υγρου και να το βαλετε αφου βαλετε το βαμβακι, για πιο ευκολη τοποθετηση του βαμβακιου.
Πανω σε VTC mini και Reuleaux DNA200Ο πολος του δυστυχως ειναι αρκετα μεγαλος και ο πυρηνας του προεξεχει πολυ. Ειναι οτι πρεπει για hybrid mods οπως το Noisy Cricket, αλλα στα περισσοτερα αλλα, θα εχετε προβλημα. Κοιταξτε ποσο κενο αφηνει. Και αυτο, με τον πυρηνα βιδωμενο οσο παει. Εννοειται πως κουνιεται και δεν ειναι σταθερος. Και στο Cuboid τα ιδια.
Στο Reuleaux καθεται καλυτερα χωρις να κουνιεται, αλλα αυτο γιατι εχει καλυτερη βαση.
Πως ατμιζειΤις 3 μερες που τον ατμιζω τωρα, με 0.51 συρμα, 3 χιλιοστα Ø, 8 σπειρες, 0.39Ω στα 40W, μου φαινεται ΟΛΟΙΔΙΟΣ με τον Griffin RTA. Οταν ανοιγεις τις πανω εισαγωγες αερα, δεν αλλαζει σχεδον τιποτα. Γινεται ελαχιστα πιο αερατος (σε σημειο που δεν το καταλαβαινεις σχεδον καθολου) και η γευση τα ιδια. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τον κανανε ετσι.
Καταναλωση τα ιδια με τον Griffin. Η ρυθμιση υγρου τα ιδια με τον Griffin, παρ ολο που εχει μεγαλυτερες τρυπες. Ο Griffin δεν ειχε προβλημα με 100% VG, οποτε ουτε ο Gemini εχει.
Εννοειται πολυ ντουμανι και πολυ πλουσια γευση.
Τα συν και τα πλην+ Φυσιολογικο μεγεθος
+ Γευση
+ Ντουμανι (για οσους θελουνε)
+ Ευκολο στησιμο
+ Αλλαγη αντιστασης/βαμβακιου και με γεματο ατμοποιητη
+ 100% VG ανετα
+ Πολυ αερατος (για οσους θελουνε)
+ Το δαχτυλιδι ρυθμισης αερα εχει στοπ, οποτε δεν γυρναει γυρω γυρω
+ Γεμιζει απο επανω
+ Δυο διαφορετικα drip tip
+ Ανταλλακτικα παρελκομενα
+ Καλη ποιοτητα κατασκευης
+ Ελαφρυς
- Την πρωτη φορα ανοιγει δυσκολα
- Και τις εποεμενες φορες ανοιγει σχετικα δυσκολα
- Επειδη ειναι πολυ λεπτο το πανω μερος που μπορεις να πιασεις, ειναι και αυτο δυσκολο να το ανοιξεις για να βαλεις υγρο
- Μακρυς πολος με πυρηνα που προεξεχει αρκετα
Αν εχετε τον Griffin, δεν βλεπω κανενα νοημα να παρετε τον Gemini. Αν τωρα ειστε αναμεσα στους δυο, παρτε οποιον θελετε. Το ιδιο ειναι σχεδον. Ο Griffin (χωρις το top airflow) ειναι πιο ευκολος στο ανοιγμα απο πανω .