Χαιρετω την παρεα.
Θα πω μερικα πραγματακια για τον ICE.
Τον εχω στα χερια μου απο τις 25 Αυγουστου. Ατμιζω αποκλειστικα με αυτον 14 μερες
και ουσιαστικα με τον ιδιο ατμοπ. ( καποιες δοκιμες εκανα με τους αλλους για μερικες τζουρες μονο),
και με την ιδια μπαταρια. Ο ατμοπ. εχει μεχρι σημερα καλη αποδοση και με καταναλωση
περιπου 2.5 μλ/ημερα (τις 2 τελευταιες εχω 3.5+μλ).
Μπαταρια χρησιμοποιω την ιδια συνεχως. Μονο κατα την φορτιση της, βαζω την 900αρα
-που εχω παρει εξτρα- και μολις φορτισει (2 ωρες-) την ξαναβιδωνω και συνεχιζω.
Ολα αυτα τα κανω για να τεσταρω την διαρκεια ζωης των ανταλλακτικων.Μεχρι σημερα εχω κανει
δεκα (10) φορτισεις (και δυο στην 900αρα). Αυτη τη στιγμη ειμαι σε μια φορτιση/24ωρο.
Διαρροες . . . δεν υπαρχουν.
Και παμε στο θεμα του "καμενου". Μου ετυχε και εμενα ενα βραδυ και το ελυσα "ξεβιδωνοντας"
κατα 1/4 της στροφης, την δεξαμενη υγρου απο τον ατμοπ. Μετα απο δοκιμες που εκανα, προτεινω
την παρακατω λυση που νομιζω ειναι και η οριστικη:
Οταν μας ερθει το "καμενο", τοτε κραταμε το ICE με την μπαταρια προς τα κατω και φροντιζουμε
να βλεπουμε και απο τις δυο διαφανες θυριδες την σταθμη του υγρου. Κραταμε σταθερη τη
δεξαμενη με το ενα χερι και ξεβιδωνουμε τον ατμοπ.+μπαταρια με το αλλο. Ξεβιδωνουμε
πολυυυ-πολυυ αργα κοιτοντας το υγρο. Μολις δουμε μια μικρη φυσαλιδα αερα να ανεβαινει
απο τον ατμοπ. προς την επιφανεια του υγρου τοτε σταματαμε. Αυτη ειναι η θεση λειτουργιας
χωρις καμενο πια. Μπορουμε να σφιξουμε ενα κλικ αν θελουμε. Δεν υπαρχουν διαρροες μη φοβαστε.
Μπορει στον ενα ατμοπ. να χρειαστει 1/4 στροφ. και σε καποιον αλλο μιση ή και 3/4 της στροφης.
Ολα αυτα βεβαια επρεπε να ειχε φροντισει να τα βρει και να τα λυσει ο κατασκευαστης
ή τουλαχιστον να δινει τις απαραιτητες οδηγιες.
Παντως φιλοι μου "καμενο" ΔΕΝ θα ξαναδειτε, οσο βαθειες τζουρες και αν τραβατε.
Ελπιζω να βοηθησα εστω και εναν.