BALROG BOX MOD 70W TC with BALROG TANK Ιδού η πρώτη προσπάθεια της UD στο χώρο των μοντ.
Ένα συμπαγές 18650 μοντάκι, με αποσπώμενη μπαταρία, 70 βατ και πλήρες TC πακέτο. Ni200, Ti 1, SS316L και TCR στην νέα έκδοση (που δεν έχω, δεν μπορώ να βρω αν αναβαθμίζεται και η εταιρία δεν απάντησε στο email μου)
Τεχνικά χαρακτηριστικά78X38X23mm
5-70W, 1.0-8.5V
Power mode 0.2-3 ohm, Ni200/Ti 0.1-1.0 ohm, SS316L 0.2-3.0 ohm.
95-315
ο κελσίου, 200-600
ο φαρενάιτ.
Υλικά κατασκευής SS-Zinc Alloy-Brass.
Με προστασίες υπερθέρμανσης, χαμηλής αντίστασης, ανάποδης μπαταρίας.
SS αυτορυθμιζόμενος πόλος
Μαζί ένας νέος εργοστασιακός ατμοποιητής, που θυμίζει έντονα τον νέο mini goblin κι έχει παραπλήσιες διαστάσεις. Δίνεται με 3 αντιστάσεις: 0.5 και 1.8 ομ σε Κάνθαλ και 0.15 σε Νι200. Με πυρέξ τανκ.
Στη συσκευασία υπάρχει το μοντ, ο ατμοποιητής, οι 3 αντιστάσεις, ανταλλακτικό πυρέξ τανκ, ίδιο με του mini goblin Και goliath V2, λουράκι για να το κρεμάμε από το λαιμό, μάνουαλ, σακουλάκι με ορινγκς και βιδούλες και … χα…. Αυτό κι αν είναι πατέντα από την UD. Το μοντ έχει περιμετρικά του πόλου ένα (με ανάποδη φορά) περιστρεφόμενο δαχτυλίδι με ενσωματωμένο βαμβάκι περισυλλογής υγρών. Στο σακουλάκι περιλαμβάνεται ανταλλακτικό βαμβάκι. Τη δεύτερη αλλαγή κάντε την με δικό σας, που θα φτιάξετε.
Το μοντ:Μου θυμίζει αρκετά το IPV D2 στο σχήμα (και το βάρος). Αν και κατά τι μικρότερο. Boλικό το λουράκι λαιμού.
Το μενού του περιλαμβάνει τις λειτουργίες TC Και Power mode, ρύθμιση οθόνης stealth, αριστερά, δεξιά και νορμάλ (;
που δεν κατάλαβα καν αν λειτουργεί. Όταν το ρυθμίζω στη νορμάλ, η οθόνη παραμένει στη ρύθμιση αριστερά (left).
Εχει μια νέα λειτουργία,
την ευαισθησία- sensitivity, με ρυθμίσεις 1-20. Οσο μικρότερο το νούμερο, τόσο λιγότερη η ευαισθησία του μοντ στην λειτουργία του TC. Συμπαθητικό κολπάκι αν κάποιος ατμοποιητής υπολειτουργεί και βγάζει πολύ σύντομα το temp protection. Το ρύθμισα στο πολύ χαμηλό και με αντίσταση νικελίου πήρα σχεδόν καμμένο. Όταν ρύθμισα την ευαισθησία το 20, το «καμμένο» εξαφανίστηκε (σε τι κίνδυνο μπαίνω για να κάνω το πειραματόζωο!)
Εχει μετρητή τζούρας και χρόνου, μαζί με υπομενού μηδενισμού του … κοντέρ (CLR)Για το TCR τα είπαμε.
Ένα πολύ περίεργο που κάνει και όχι καλό: κρατώντας πατημένα τα +, - εμφανίζεται η μέτρηση της αντίστασης και ταυτόχρονα κλειδώνει.
Κάποιες φορές όμως, κρατάει την τιμή της αντίστασης ακόμη κι όταν αλλάξουμε ατμοποιητή, σύρμα και Mode. Ετσι λοιπόν, πήρα χτες ένα ωραιότατο καμμένο, όταν έβαλα τον ατμοποιητή του πακέτο πάνω στο μοντ, με μισό ομ αντίσταση και 18 βατ, με το μοντ να έχει κρατημένη την αντίσταση 0.19 από τον καυφούν που είχα προηγουμένως πάνω με νικέλιο.
Με fire & - κλειδώνουν τα κουμπιά.
Τα βατ στη λειτουργία TC ρυθμίζονται ανά 1.
Η θερμοκρασία που ρυθμίζουμε σε οποιοδήποτε TC mode, διατηρείται κι όταν αλλάξουμε σύρμα και mode, πχ πάμε από νικέλιο σε τιτάνιο.
Κάτι ακόμη που δε μου άρεσε: η μέτρηση των ομ γίνεται με 2 δεκαδικά στο μενού +,- που κλειδώνει την αντίσταση. Μόλις γυρίσουμε στο tc mode, η οθόνη εμφανίζει μόνο το πρώτο δεκαδικό και μάλιστα χωρίς να είναι στο πλησιέστερο νούμερο. Την 0.19 αντίσταση νικελίου, μου την εμφανίζει ως 0.1, όχι ως 0.2. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία αυτό, ευτυχώς.
Πώς λειτουργεί το μοντ;Θα έλεγα ότι θέλει ακόμη δουλίτσα κι αναβαθμίσεις.
Power mode: μια χαρά σε ψηλά και χαμηλά βατ.
SS mode: πολύ καλά, αν και το ss δε λειτουργία power αποδίδει 1/9 του κλικ καλύτερα
Ti mode: αξιοπρεπώς, όχι όμως πολύ καλά. Μου έκανε κάτι σκαλώματα όταν ζεσταινόταν με απανωτές το σύρμα και άτμιζε υποτονικά, όσο κι αν έπαιζα με θερμοκρασίες και βατ. Αν κρύωνε ο ατμοποιητής, μια χαρά. Αν τον ξανάβαζα, πότε έτσι, πότε αλλιώς.
Ni200: κι εδώ δουλεύει συμπαθητικά, όχι εξαιρετικά.
Παρατήρησα ότι η αυτονομία της μπαταρίας στο balrog δεν είναι η καλύτερη. 550 τζούρες μου έβγαλε σε περίπου 15 βατ η κίτρινη MXJO 2500 με 1.8 ομ, γύρω στις 480/850’’ η ναυαρχίδα καφέ LG 3000 στα 25 βατ με μισό ομ. Στο vtc τα νούμερα αυτά ήταν περίπου 20-30% καλύτερα.
Το καπάκι της μπαταρίας έχει 4 μαγνήτες και ο πόλος SS αυτορυθμιζόμενος
Το κουμπί του μοντ είναι πολύ φαρδύ και πατιέται και από το πλάι
H Ποιότητα κατασκευής μου άρεσε. Τα κουμπιά σταθερά και χωρίς κουδούνισμα.
Η UD είναι μια κινέζικη εταιρία που ΔΕΝ αρέσκεται στις αντιγραφές, αλλά θέλει να έχει τα δικά της μοντέλα, με δικά της μάλιστα στοιχεία μέσα. Το balrog είναι αυτής της φιλοσοφίας, με κάποια ιδιαίτερα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω, αλλά θέλει ακόμη δουλειά η πλακέτα.
]
Ο ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ BALROGΟ ατμοποιητής μου άρεσε και θα μπορούσε να είναι αστέρι αν είχε επισκευάσιμες κεφαλές. Από τις εργοστασιακές, μου άρεσε πολύ η 1.8 ohm, έτσι κι έτσι η 0.5 και πέταξα στα σκουπίδια την νικελίου.
Αρχικά… είναι μικρός, με διαστάσεις μόλις 45X22mm μαζί με το ντριπ τιπ και 3 μλ χωρητικότητα
Ο σχεδιασμός του ατμοποιητή: κάτω βάση, τανκ που στερεώνεται με φαρδιά ο ρινγκς και σταθεροποιείται χάρη στο κουμπωτό καπάκι, που εδώ αποτελείται από δυο μέρη, με το πάνω να αφαιρείται για να γεμίζει από πάνω. 3 μλ χωρητικότητα, με το γέμισμα να γίνεται εύκολα, αν και περίεργα, λόγω των πλαινών ανοιγμάτων του κάτω μέρους του καπακιού. Το ντριπ τιπ της συσκευασίας είναι στενό εσωτερικά, για τσιγαρίσιες και το εξτρά κομμάτι του έχει ψύκτρες.
Στο κάτω μέρος υπάρχει δαχτυλίδι ρύθμισης αέρα. Εσωτερικά η βάση έχει δυο σχισμές και το δαχτυλίδι είναι διάτρητο στα σημεία που καλύπτουν τις σχισμές. Δυο κουκίδες στο δαχτυλίδι και τη βάση βοηθούν στον έλεγχο της ρύθμισης. Όταν συμπίπτουν, ο αέρας είναι τέρμα ανοιχτός.
Φιλοσοφία του ατμοποιητή: τσιγαρίσιος και ήπια ως μέτρια πνευμονικός, χωρίς ανάγκη για υπερβολικά βατ, αλλά ούτε και λίγα. Πάνω από τα 15 (20 λέει ο κατασκευαστής) για την 1.8. Πάνω από 20 για την 0.5.
Μην ανεβάσετε πολύ τα βατ στην 0.5 ο ατμοποιητής ζεματάει από κάτω και ζεσταίνει και το μοντ. Υπάρχει εξτρά εξάρτημα που μπαίνει ανάμεσα στο καπάκι και το ντριπ τιπ για ψύξη, αλλά πριν ανάψει το ντριπ τιπ, θα έχει ανάψει η βάση.
Η κεφαλή νικελίου πετάχτηκε μετά από 1 τανκ. Ατμιζε υποτονικά. Αν ανέβαζα πολύ θερμοκρασίες και βατ, ένιωθα ένα καμμένο, χωρίς το ενδιάμεσο sweet spot. Με νικέλιο δεν θέλησα να πειραματιστώ περισσότερο. Ενισχύεται η προσωπική κι ίσως όχι σωστή άποψη, ότι αν θέλουμε να ατμίσουμε με νικέλιο, καλύτερα να φτιάξουμε μόνοι μας αντιστάσεις σε επισκευάσιμες κεφαλές.
Η 0.5 συμπαθητική, όχι κάτι ιδιαίτερο, σε τσιγαρίσιες με λίγα βατ δακρύζει από τις σχισμές αέρα ο ατμοποιητής, στα πολλά βατ καίει χωρίς να δίνει απολαυστικό άτμισμα.
Αντίθετα η 1.8 μου βγήκε εξαιρετική για τσιγαρίσιες και κάνει και πνευμονικές. Μην ανεβάσετε όμως πολύ τα βατ, έχει 4 τρύπες τροφοδοσίας, που όμως δεν είναι για πάνω από 25 βατ και πνευμονικές. Με αυτή την κεφαλή δεν είδα διαρροές ή δακρύσματα.
Δεν ξέρω αν η UD θεωρεί το τανκ αυτό ως τον επισκευάσιμο αδερφό του Mini goblin. Ελπίζω όχι, αν βγάλει επισκευάσιμες αντιστάσεις (στο στιλ των CLR της Joyetech) ο ατμοποιητής αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες επισκευάσιμων και θα αρέσει σε πολλούς που θέλουν πιο τσιγαρίσιο προφίλ και δε βρίσκουν κάτι μικρό και φτηνό.
ΣΕΤ:Το balrog πωλείται πλέον και μόνο του, αλλά και σε κόκκινο ή λευκό χρώμα. Η νέα έκδοση firmware υπάρχει σε κάποια καταστήματα. Το συγκεκριμένο το πήρα από την Gearbest. Η τιμή του είναι 51.75$