Καλημέρα, Μάκη. Πλιζ, διάβαζε προσεκτικά πριν απαντήσεις για λογαριασμό τρίτου.
Κι επειδή η επιχειρηματολογία είναι η βάση για κάθε διάλογο, για το σχόλιο σου περι views:
Εχουμε ένα μέλος που δεν ποστάρει επί 1 χρόνο (10-12 ποστ). Και ξαφνικά αρχίζει τις παρουσιάσεις. Κάνει μια θαυμάσια παρουσίαση του coolfire πριν 20 μέρες, με πλήρες κείμενο και φωτογραφίες. Κι από κει και πέρα έχουμε στροφή 180ο και ξεκινά ένας καταιγισμός ξερών ποστ με λινκ βιντεοπαρουσιάσεων στο κανάλι του στο YT. 11 ποστ, 6 βιντεοπαρουσιάσεις, που με copy paste μπορούν να διανεμηθούν μέσα σε κάθε σχετική με τον ατμό σελίδα μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν προσφέρουν δηλαδή στο φόρουμ - αυτό ήταν το point μου - κάτι, μια και δεν είναι πρωτότυπα και προσαρμοσμένα στο φόρουμ. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι ότι δεν κάνω παρατήρηση, όλοι όσοι κάνουν παρουσιάσεις εδώ, ή προσφέρουν ταυτόχρονα και βίντεο και φωτό (μην πάμε μακρυά, κοίτα το πρώτο ποστ του νήματος) ή στα ποστ με "ξερά" βίντεο αντιπαραθέτουν σε άλλα νήματα του φόρουμ αναλυτικότατα ποστ με περιεχόμενο αποκλειστικά γραμμένο για το φόρουμ. Υπήρξε στο παρελθόν περίπτωση reviewer που ερχόταν στο φόρουμ, πετούσε ένα ξερό βίντεο κι εξαφανιζόταν μέχρι το επόμενο. Οπως καταλαβαίνεις, του επισημάνθηκε - όχι από μένα - ότι η πρακτική αυτή δεν είναι σωστή και δεν έχουμε αυτό το φαινόμενο πια. Αν υπάρχουν μέλη που πετάνε ένα ξερό βίντεο, δεν ξανασχολούνται με το προιόν και δεν το έχω παρατηρήσει, σε παρακαλώ να αναφέρεις ποιος ή ποια είναι.
Λες ότι έχει υπερκαλυφτεί το νήμα. Είναι άποψή σου. Η δική μου δεν είναι. Από πότε θα απαγορεύσουμε σε κάποιον να κάνει μια παρουσίαση επειδή τον πρόλαβε άλλος; Επανειλημμένα έχουμε προτείνει σε άτομα που πήραν πιο αργά κάποιο προιόν να το παρουσιάσουν και δεν το έκαναν, ακριβώς επειδή φοβήθηκαν αντιδράσεις σαν τη δικιά σου. Αν αναλογιστείς ότι πολλές "έγκαιρες" παρουσιάσεις γίνονται με προιόντα demo, αυτό που λες είναι διπλά άκυρο, διότι αποτρέπει τους χρήστες που αγόρασαν κάποιο προιόν να το παρουσιάσουν. Κι αυτό στο λέω, έχοντας βρεθεί και στις δυο θέσεις, να παρουσιάζω δλδ προιόντα που μου έστειλαν και προιόντα που αγόρασα.
Κι εδώ θα σου απαντήσω ταυτόχρονα στα δυο point σου.
Σαφέστατα και δε χρειάζεται να διαβάσω 5 φορές για τις διαστάσεις ενός προιόντος, οπότε γι αυτό πρέπει οι παρουσιάσεις να έχουν "φορουμικό" χαρακτήρα και όχι να ποστάρονται carbon copy οι ίδιες σε κάθε ατμοσάιτ.
Οπως είδες, η δική μου παρουσίαση έπεται του Κώστα, οπότε την προσάρμοσα έτσι, ώστε να δώσω έμφαση στην συγκριτική παρουσίαση του μοντ με κάποια άλλα "ανταγωνιστικά" και σαφέστατα απέφυγα το βίντεο, μια και οι λειτουργίες του μοντ είναι εξαιρετικά λίγες και δε χρειάζονται "tutorial". Εδωσα περισσότερο βάση στο πώς ατμίζει το μοντ κατά τη δικιά μου άποψη. Αν είχαμε άλλες 20 τέτοιες απόψεις, το νήμα θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο. Είναι παρουσίαση λοιπον αποκλειστικά για το φόρουμ, που μόνη της δεν θα στεκόταν σε άλλη ατμοσελίδα ως ποστ εναρκτήριας παρουσίασης του μοντ.
Ναι, κατά καιρούς διάφορα μέλη ποστάρουν βάζουν λινκ από βίντεο παρουσιαστών για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες. Οι ίδιοι δεν έκαναν τα βίντεο. Οταν όμως έχουμε μέλος που μπορεί να κάνει καλές παρουσιάσεις με κείμενο και φωτογραφίες και σαφέστατα και βίντεο, ποιος ο λόγος να μην του ζητήσουμε να το κάνει, αλλά να παραμείνει στο βίντεο. Που εδώ, αν ο Σπύρος επιθυμεί μια αποψη, θα του πω ότι οι γραπτές παρουσιάσεις του είναι πολύ καλύτερες από τις βιντεοπαρουσιάσεις του. Υπάρχουν αρκετά τεχνικά θεματάκια που πρέπει να λύσει στα βίντεό του. zoom, net, macro λήψεις, σαρδάμ, κενά, cut, edit.... σε ερασιτεχνικό επίπεδο πάντα.
Και μια παρατήρηση επί της ουσίας, μια και οι παρουσιάσεις γίνονται για να ανταλλάσσουμε απόψεις. Ο φίλος σου, Σπύρο, που με τον 0.5 ομ κάνει 5-6 ώρες άτμισμα με το μινι βολτ, φαντάζομαι δεν θα ατμίζει πολύ. Σύμφωνα με το steam-engine, αυτή η αντίσταση του 0.5 ομ, σε μόλις 15 βατ δίνει μόλις 126 τζούρες με την 1300ρα του μινι βολτ. Επειδή μ΄αρέσει να κάνω ενίοτε τα δικά μου πειράματα, με 0.7 ομ που το τέσταρα εγώ, έβγαζε με το ζόρι ένα τανκ των 2.5 μλ. στα ίδια βατ. Και με 2.5 ομ έβγαζε σχεδόν 2.5 τανκ των 2.5 μλ. Τεράτια διαφορά. Τώρα αν το κάθε τανκ μου κρατάει 2 ή 5 ώρες έχει να κάνει με μένα, όχι με απόλυτα νούμερα. Κάνε αν θέλεις το τεστ κι εσύ με διάφορες αντιστάσεις και πες μας τα αποτελέσματα.
Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της αυτονομίας σ΄αυτό το μοντ, διότι έχει τη δυνατότητα να γίνει κύριο μοντ σε νέους ατμιστές ή κοπέλες, οπότε οποιοδήποτε τρικάκι αυξάνει την αυτονομία του είναι σημαντικό. Για παράδειγμα, εργοστασιακές αντιστάσεις κυκλοφορούν σε μισό ομ μέχρι 1.8. Σαφέστατα και θα συνιστούσα σε κάποιον που το έχει ως αποκλειστικό, να το δουλεύει μόνο με τις 1.8 αντιστάσεις ή ό,τι πιο κοντά σ΄αυτό το νούμερο υπάρχει για τον ατμοποιητή του.